Αναμένονται εξελίξεις στα Περιφερειακά;

Η υποψηφιότητα Πετρίδη και η πιθανή συνεργασία Κατσιμίγα θα κάνουν, είναι βέβαιο, ποιο δύσκολο το δρόμο για την επανεκλογή του Χ. Μέτιου στον Περιφερειακό Θώκο.

Άραγε είναι έτοιμος ο Χ. Μέτιος να αντιμετωπίσει ένα κοινό μέτωπο της κεντροαριστεράς στην Περιφέρεια;

Θα αλλάξουν τα δεδομένα;

Γράφαμε πριν λίγες ημέρες για την υποψηφιότητα του πρώην δημάρχου Κομοτηνής Γιώργου Πετρίδη. Μια υποψηφιότητα για την Περιφέρεια της ΑΜΘ βέβαια, που τελευταία γίνεται μεγάλη συζήτηση.

Περιεχόμενο αυτής της συζήτησης η συνεργασία μεταξύ Πετρίδη και Κατσιμίγα που εάν υλοποιηθεί ανατρέπει τα σημερινά δεδομένα και αλλάζει ολόκληρο το τοπίο των εκλογών στην Περιφέρεια.

Η υπόθεση της συνεργασίας των δύο ανδρών, προφανώς θα συζητηθεί- αν δεν έχει γίνει ήδη σε πρώτη διερευνητική φάση- σε επίπεδο κορυφής. Εξάλλου, ο κ. Κατσιμίγας εκ πεποιθήσεων είναι υπέρ των συνεργατικών σχέσεων.

-Αναμένονται εξελίξεις…

Όπως δείχνει η πορεία του Χ. Μέτιου τα δύο τελευταία χρόνια ξεκινώντας από τις μεταγραφές του, η άσκηση της διοίκησης και η πείρα που έχει αποκτηθεί όλα αυτά τα χρόνια που ασκεί διοίκηση, είναι βέβαιο ότι έλαβε υπόψη του και αυτό το ενδεχόμενο.

Μαθαίνουμε ότι ο Πετρίδης μιλά με τον Ανδρουλάκη και έθεσε ως όρο την συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αν αυτή η πληροφορία στέκεται τότε σημαίνει ότι ο Πετρίδης δεν πατάει γερά στα ποδάρια του.

Κακά τα ψέματα άλλη εμπειρία αποκτάς όταν διοικείς δήμο και άλλη όταν διοικείς την Περιφέρεια, δηλαδή μία Κομοτηνή επί 6.

Πάντως όπως μαθαίνουμε από το στρατόπεδο του Χ. Μέτιου, το θέμα της πιθανής συνεργασίας Πετρίδη Κατσιμίγα, το λαμβάνει υπόψη αλλά δεν τον ανησυχεί ιδιαίτερα γιατί τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ παλεύονται και τα ποσοστά που ΣΥΡΙΖΑ που είναι ανεβασμένα σε Ξάνθη και Ροδόπη λόγω προξενείου παλεύονται στους άλλους μεγάλους νομούς του Έβρου και της Καβάλας.

Βέβαια υπάρχει και η παρουσία του Τοψίδη που αντλεί ψήφους από Την ίδια δεξαμενή με τον Μέτιο.

Αυτό ναι, είναι πρόβλημα και για τους δύο.

Συνεργασία μεταξύ Μέτιου και Τοψίδη δεν φαίνεται στον ορίζοντα…

Βέβαια στην πολιτική ποτέ μη λες ποτέ.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ