Ο Μ. Τσέπελης θα κάνει τα πάντα για να μείνει – Τι θα κάνει ο Σ. Μελισσόπουλος;

Η ΧΑΡΙΤΩΝΙΔΟΥ ΤΗΝ ΕΙΧΕ “ΣΤΗΜΕΝΗ” ΣΤΟΝ ΜΕΛΙΣΣΟΠΟΥΛΟ; ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΒΑΛΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ Ο ΠΡΩΗΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ Μ. ΦΑΝΟΥΡΑΚΗΣ

Διαβάζουμε στον ΜΑΧΗΤΗ ότι και η Χαριτωνίδου από την παράταξη του Σ. Μελισσόπουλου «πλέει» προς την παράταξη Μ. Τσέπελη και αναλαμβάνει τον τουρισμό.

Μέχρι στιγμής δεν καταγράφονται αντιδράσεις από την πλευρά του επικεφαλής Σ. Μελισσόπουλου και τα στελέχη του κρατούν κλειστό το στόμα.

Σίγουρα αν αυτό επιβεβαιωθεί, τότε το πλήγμα στην παράταξη του Σ. Μελισσόπουλου θα είναι αρκετά σοβαρό.

Για όσους παρακολουθούν τα πράγματα από την αρχή του κουβαριού περίμεναν την κίνηση της Χαριτωνίδου η οποία από επικεφαλής της παράταξης βρέθηκε να έχει επικεφαλής τον Σ. Μελισσόπουλο. Είναι γλυκιά η εξουσία.

Ο Μ. Τσέπελης ακολουθώντας πιστά το πρόγραμμα του εμβόλισε για μία ακόμη φορά την παράταξη του Σάββα Μελισσόπουλου.

Είχαμε αναφερθεί στην «πετυχημένη» προσπάθεια του Μ. Τσέπελη να σπάσει την παράταξη του πρώην δημάρχου Χ. Δημαρχόπουλου όπου για να πούμε του στραβού το δίκιο δεν βρήκε σθεναρή άμυνα από τα στελέχη του τα οποία και προσχώρησαν στην παράταξη του δημάρχου.

Αυτό βέβαια έδωσε την ευκαιρία στον Δημαρχόπουλο να ανανεώσει κατά 100% την παράταξη του.

Ακολούθως με τον έναν ή τον άλλο τρόπο ο Μ. Τσέπελης εμβόλισε την «Αγάπη για την Ξάνθης μας» ώσπου σχεδόν την διέλυσε.

Όσο για τον Χατζηθεοδώρου του αριστερού «κέρατος» των «4» και εκεί τα πράγματα δεν πάνε καλά μιας και η εσωκομματική κόντρα του Χατζηθεοδώρου με τον πρώην υπουργό Γιαννακίδη που προσπαθεί να βγει από την αφάνεια θα έχει σίγουρα αντίκτυπο στην κοινή πορεία.

Εκτιμούμε, χωρίς να έχουμε ακούσει τις δηλώσεις του Σ. Μελισσόπουλου για αυτήν την πιθανή εξέλιξη ότι είναι η ώρα να αποφασίσει ο επικεφαλής της παράταξης ότι θα πορευτεί μόνος. Έχει και το έμψυχο δυναμικό και την θέληση να παλέψει.

Μέσα σε όλη αυτή την πολιτική θολούρα, εκτιμούμε ότι οι πολιτικοί αντίπαλοι του δημάρχου θα πρέπει να εξετάσουν προσεκτικά τα βήματα και τις ενέργειες του εκμεταλλευόμενοι τον βραχυχρόνιο πολιτικό σχεδιασμό του και την «αρπακολατζίδικη» πολιτική πορεία του.

Μια πιο προσεκτική ματιά ο παρατηρητής θα δει ότι λείπει η ομοιογένεια ιδεών και πρόθεσης κοινής πορείας για το κοινό καλό.

Με λίγα λόγια τον δήμαρχο και τα στελέχη του, τούς ενώνει το κοινό πολιτικό συμφέρων (ο καθένας μπορεί να το ερμηνεύσει όπως το αντιλαμβάνεται) και αυτός είναι ο αδύναμος κρίκος.

Θα μπορούσε ο Σ. Μελισσόπουλος να αντιτάξει σθεναρά την διάθεση του αλλά και των στελεχών του για το καλό της πόλης.

Κάνουμε αναφορά στον Σ. Μελισσόπουλο και όχι στον Χ. Δημαρχόπουλο γιατί ο πρώην δήμαρχος στήριξε την πόλη με έργα και δράσης άσχετα αν δεν κατάφερε να το κοινωνήσει. Άρα δεν χρειάζεται να αποδείξει αν αγαπά την πόλη του και παλεύει όντας ποιο ώριμος για αυτό.

Άρα ο Σ. Μελισσόπουλος θα πρέπει να κοινωνήσει στους συνδημότες του την ενιαία αγάπη, προσπάθεια και το καλό τόσο του ιδίου όσο και των συμπορευτώ ν του για την πόλη και όχι απλά για να διώξει τον δήμαρχο και να καθίσει αυτός στην θέση του.

Οι Εθνικές εκλογές είναι ένα άριστο πεδίο σύναψης συμμαχιών με δεδομένο ότι τα ονόματα ακούγονται  για το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ είναι και αξιόλογα και διαθέτουν τους μηχανισμούς τους, αρκεί να πείσει ότι ο Σ. Μελισσόπουλος ότι θέλει και μπορεί να διεκδικήσει τον δήμο Ξάνθης.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ