Η «θολή» δημοκρατία και ο Οντερ Μουμίν, «δήμαρχος» Ιάσμου;

Μάταια οι πολίτες και κυρίως οι δημότες του Ιάσμου, προσπαθούν να αντιληφθούν γιατί ο Οντέρ Μουμίν, θιασώτης του τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο σε έναν δήμο της Ελληνικής Επικράτειας.

Σημειώνουμε ότι και η XanthiTimes πριν από 2 χρόνια, απειλήθηκε από τον ίδιο, όπως και αρκετά άλλα τοπικά μέσα ενημέρωσης για άρθρο μας, λέγοντας μας, πώς αν δεν το «κατεβάσουμε» θα αντιμετωπίσουμε την δικαιοσύνη.

Ο κ. Οντέρ μας εγκάλεσε μέσω της δικαιοσύνης,  αλλά όπως δείχνει το όλο θέμα η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο και ο λόγος φυσικά είναι ότι εμείς, όπως και άλλοι συνάδελφοι, στηρίξαμε το άρθρο μας επάνω στις δικές του δηλώσεις και άρα στην ουσία μεταφέραμε τις δικές του δηλώσεις.

Όλη αυτή η ιστορία ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια για να πάρει την τελική της έκφανση στις μέρες μας. Με λίγα λόγια, ο Οντέρ Μουμίν, πριν από 2 χρόνια έβγαζε στην επιφάνεια αυτό που σήμερα φάνηκε και που προκάλεσε τις αντιδράσεις των εργαζομένων, των δημοτών, των Ελλήνων Πολιτών, των μέσων μαζικής ενημέρωσης και φυσικά της κυβέρνησης.

Από τότε ο κ. Οντέρ Μουμίν άφηνε το στίγμα του αυταρχισμού στον τρόπο διοίκησης του.

Αυτό, πήρε σάρκα και οστά στον καιρό που ακολούθησε μέχρι τις ημέρες μας, όπου η μακροσκελέστατη, αλλά άκρως λεπτομερής ανακοίνωσε της ΔΑΚΕ ΟΤΑ αποτυπώνει την πραγματικότητα.

Ο κ. Οντέρ Μουμίν, εξελίχθηκε σε αυτό που παρουσιάζει σήμερα και η απορία του μέσου πολίτη είναι η ίδια.

Πώς είναι δυνατόν Έλληνας δήμαρχος, σε δήμο της Ελληνικής Επικράτειας, να συμπεριφέρεται θαρρείς και διοικεί έναν δήμο σε αυταρχικό καθεστώς της Ανατολής.

Η απάντηση είναι μία και μοναδική.

Δυστυχώς για τον τόπο, η «θολή» δημοκρατική συνείδηση των διοικούντων, επιτρέπει αυτού του είδους τα φαινόμενα.

Η σημερινή «δημοκρατία», που θεωρητικά έχει σαν βάση το Σύνταγμα, επιτρέπει την λειτουργία του πολιτικού συστήματος που παρεπιδημεί στην Χώρα, να επιτρέπει αυτά τα φαινόμενα, που στην ουσία την καταλύουν το σύνταγμα της Χώρας που δυστυχώς, κατάντησε, μόνο σημείο αναφοράς και όχι σεβασμού και υποχρέωσης.

Το πολιτικό σύστημα, στο όνομα της δημοκρατίας, επιτρέπει σε δικτατορίσκους τύπου Οντέρ Μουμίν, να υπάρχουν και να λειτουργούν ατιμώρητα, παραβιάζοντας τις βασικές αρχές του Συντάγματος.

Γιατί;

Η απάντηση είναι απλή και συνηθισμένη.

Την κύρια ευθύνη έχουν οι σημερινοί εκφραστές της δημοκρατίας και είναι η βάση αυτής.

Οι τρείς εξουσίες,  νομοθετική εξουσία, εκτελεστική εξουσία και δικαστική εξουσία λειτουργούν μέσα σε ένα θολό τοπίο για τον νου του μέσου πολίτη και σίγουρα δεν είμαστε εμείς οι αρμόδιοι να το αναλύσουμε και να προτείνουμε λύσεις. Υπάρχουν επιστήμονες οι οποίοι έχουν καταγράψει τις αδυναμίες των τριών εξουσιών και φυσικά υπάρχουν οι ανάλογες προτάσεις. Και ακούγεται λογικό ή συνηθισμένο το ερώτημα: ποιο μέλος από τις παραπάνω εξουσίες θα το πάρει «επάνω» του και θα κάνει εκείνες τις τομές που απαιτούνται για την λειτουργία ενός κράτους δικαίου.

Και αν το πλέγμα των συστημάτων και εξουσιών τον «αποβάλλει»;

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ