Αστυνομικά νέα της ΑΜΘ

ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ: Εξιχνιάστηκαν 9 περιπτώσεις απάτης σε βάρος επιχειρήσεων

 

Συνελήφθη ένας αλλοδαπός

Εξιχνιάστηκαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ορεστιάδας εννιά (9) περιπτώσεις απατών, που διαπράχθηκαν σε βάρος επιχειρήσεων κατά το χρονικό διάστημα από 11 έως 14-1-2023 σε περιοχές του Έβρου. Συνελήφθη την 14-1-2023 το βράδυ στο Διδυμότειχο, από τους παραπάνω αστυνομικούς σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Διδυμοτείχου ένας αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη. Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τον δράστη, διότι όπως διακριβώθηκε κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα, μετέβη σε επτά καταστήματα και δύο περίπτερα στην Ορεστιάδα, το Διδυμότειχο και την Αλεξανδρούπολη, προσποιούμενος τον πελάτη για την αγορά προπληρωμένων καρτών και με το πρόσχημα αδυναμίας πληρωμής λόγω δυσλειτουργίας της τραπεζικής του κάρτας, αποχωρούσε από αυτά, έχοντας προηγουμένως υποκλέψει τους κωδικούς των καρτών, η συνολική αξία των οποίων ανέρχεται στα 900 ευρώ. Από την κατοχή του δράστη κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 325 ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο και μία προπληρωμένη κάρτα. Την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ορεστιάδας.

ΡΟΔΟΠΗ: Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος 2 ημεδαπών για ληστεία, απειλή και εξύβριση

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών για ληστεία, απειλή και εξύβριση, πράξεις που διαπράχθηκαν την 13-1-2023 το βράδυ στην Κομοτηνή, με παθόντες δύο ημεδαπούς. Συγκεκριμένα, οι δύο δράστες, από κοινού με δύο άγνωστους μέχρι στιγμής συνεργούς τους, διέκοψαν με το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν την πορεία οχήματος που κινούνταν οι παθόντες και αφού τους εξύβρισαν και τους απείλησαν λεκτικά και με πιστόλι, αφαίρεσαν από την κατοχή του ενός παθόντα ένα κινητό τηλέφωνο και τράπηκαν σε φυγή. Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.

ΞΑΝΘΗ: Επιστάμενες έρευνες των αστυνομικών αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη 5 αγνώστων δραστών ληστείας σε βάρος ημεδαπών

Επιστάμενες έρευνες διεξάγουν οι αστυνομικές αρχές για τον εντοπισμό και τη σύλληψη πέντε αγνώστων μέχρι στιγμής δραστών, οι οποίοι την 15-1-2023 το βράδυ, σε οικισμό της Ξάνθης, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, εισήλθαν σε οικία που διαμένουν τρεις ημεδαποί και με τη χρήση βίας και απειλής με δύο κυνηγετικά όπλα, αφαίρεσαν από το εσωτερικό του σπιτιού χρήματα, χρυσαφικά και κινητά τηλέφωνα, ενώ στη συνέχεια διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης.