Ελπίζουμε να μην κάνει τα ίδια όταν έρθει στην εξουσία

 

Διαβάσαμε με μεγάλη προσοχή την ανακοίνωση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια Χ. Τοψίδη,  αναφορικά με τον απολογισμό του περιφερειάρχη χρησιμοποιώντας τον τίτλο «Ο Απολογισμός της “διοίκησης” της Περιφέρειας: θλίψη και παρακμή» όπου κατηγορεί την διοίκηση του Χ. Μέτιου για απραξία, αλαζονεία και διασπάθιση του χρήματος των πολιτών της ΑΜΘ σε ταξίδια αναψυχής χωρίς αποτέλεσμα.

Το αν η διοίκηση Χ. Μέτιου είναι επαρκής ή ανεπαρκής, θα φανεί στις κάλπες και όσο και αν οι πολίτες της Περιφέρειας δεν αντιλαμβάνονται τον ρόλο της και την αποστολή της ΑΜΘ, θα το δείξουν στην κάλπη.

Πέρα όμως από την επιβράβευση του Χ. Μέτιου και της παράταξης του ή την καταδίκη του, υπάρχει η επόμενη ημέρα, πέραν της 8ης Οκτωβρίου, δηλαδή μετά της εκλογές και αν οι πολίτες επιλέξουν την ανάληψη της διοίκησης από τον Χ. Τοψίδη και η παράταξη του θα περιμένουν τα αντίθετα από τον ίδιο που τώρα κατηγορεί τον Περιφερειάρχη.

Ο Χ. Τοψίδης,  κατηγορεί τον Χ. Μέτιο για στρατιά μισθοφόρων αντιπεριφερειαρχών οι οποίοι απλά παίρνουν τον «μισθουλάκο» τους και δεν παράγουν έργο.

Μήπως μπορεί ο Χ. Τοψίδης, πέρα από τους αφορισμούς του να μας πει πόσους αντιπεριφερειάρχες, εκτός από τους χωρικούς, θα ορίσει καθώς και πόσους ειδικούς συμβούλους και τι ακριβώς θα κάνουν οι δικοί του αν και εφ όσον οι πολίτες τον επιλέξουν;

Σαφώς και δεν θέλουμε να κάνουμε τον συνήγορο του διαβόλου και με δεδομένο ότι υπήρχαν πολλές αστοχίες επί των ημερών του Χ. Μέτιου, όμως, λόγω της θέσης του στην αντιπολίτευση, ο κ. Τοψίδης και στα πλαίσια της δημοκρατίας, μπορεί να γράφει στα Δελτία Τύπου του ότι και όπως αυτός νομίζει, προκειμένου να πλήξη πολιτικά τον Περιφερειάρχη.

Άραγε αυτό είναι το ζητούμενο σε μία προεκλογική περίοδο; Μήπως αντί να καυτηριάζει την ανυπαρξία του έργου του Χ. Μέτιου,  να βγει και να πει ότι θα κάνει αυτούς τους θεματικούς αντιπεριφερειάρχες γιατί κρίνει ότι εκεί «πονά» ο τόπος και φυσικά να πει πόσους και γιατί θα προσλάβει ειδικούς συμβούλους οι οποίοι θα τον συμβουλεύσουν  για συγκεκριμένα θέματα που θα περιέχουν  το πολιτικό του στίγμα  και που θέλεινα  οδηγήσει την Περιφέρεια.

Με λίγα λόγια, επειδή οι πολίτες της περιφέρειας βαρέθηκαν τα πολιτικά  αναθέματα και τα μεγάλα λόγια,  καλό θα είναι για να συγκρίνουν τα λόγια του με το έργο του Περιφερειάρχη και αν οι πολίτες πεισθούν ότι ο Τοψίδης θα είναι καλύτερος, τότε να στείλουν τον Μέτιο στις καλένδες και το πολιτικό χρονοντούλαπο.

Με λίγα λόγια, θέλουμε να πούμε ότι κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, οι πολίτες περιμένουν από την αντιπολίτευση να κάνει συγκεκριμένες προτάσεις, να τις αιτιολογήσει και να τις κοστολογήσει ενώ ήδη έχουν κρίνει το έργο της διοίκησης.

Διαφορετικά πάμε σε μία από τα ίδια.