ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΧΑΜΕ 150.000 ΕΠΙΣΚΈΠΤΕΕΣ;

Σ. Μελισσόπουλος: Είτε ζητήσουμε απολογισμό από το Κέντρο Πολιτισμού είτε όχι  … «ουκ αν λάβεις από του μη έχοντος», μη «θέλοντος» θα προσθέταμε εμείς.

Ακούσαμε στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ 3 την ημέρα της καρναβαλικής παρέλασης και από τον περίγυρο του δημάρχου ότι ο αριθμός των επισκεπτών το 3ήμερο έφτασε τις 150.000.

Έχοντας κατά νου ότι το απόγευμα της Κυριακής, μετά την καρναβαλική παρέλαση βρεθήκαμε στο κέντρο της πόλης και στο ύψος της δημοτικής αγοράς με φίλους και δυστυχώς αυτό που καταγράψαμε στην Κ. Μπένη και τον πεζόδρομο της Ηρώων ήταν μία παγωμένη εικόνα μεταξύ 4 και 5 το απόγευμα. Ο ελάχιστος κόσμος που περπατούσε επέστρεφε στο σπίτι του βιαστικά και τα οχήματα με πινακίδες από όμορους νομούς της Ξάνθης, της Βουλγαρίας και της Τουρκίας ήταν ανύπαρκτες.

Άρα το 150.000 επισκέπτες ήταν αυθαίρετο και ο λόγος είναι ότι προ covid η κίνηση στον συγκεκριμένο δρόμο κρατούσε μέχρι το κάψιμο του «Τζάρου» και φυσικά γέμιζαν τα στέκια των συλλόγων στο δημοτικό γήπεδο.

Άρα κάποιος από την δημοτική αρχή μετέφερε ψεύτικα στοιχεία στο κρατικό κανάλι και στους Ξανθιώτες, προφανώς σε μία προσπάθεια να δημιουργήσει την ψευδαίσθηση στους ψηφοφόρους Ξανθιώτες ότι η παρούσα διοίκηση τα κατάφερε πολύ καλά. Βέβαια, οι επαγγελματίες και ποιο συγκεκριμένα η πρόεδρος του σωματείου καφέ – εστίασης και υποψήφια βουλευτής με την ΝΔ Μαίρη Τσιακίρογλου, αναφέρει σε δήλωση της στην ΗΧΩ ότι μπορεί οι επισκέπτες να ήταν πολλοί, ,  αλλά η κατανάλωση και οι τζίροι στα καταστήματα δεν συνάδουν με τον «υπέρογκο» αριθμό των επισκεπτών και μένει στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα.

Σίγουρα ο αριθμός που έντεχνα διέρρευσαν τα «παπαγαλάκια» της διοίκησης Τσέπελη δεν ήταν αυτός. Σίγουρα όμως ήταν μία προσπάθεια από τον περίγυρο του δημάρχου, να δημιουργήσουν μία εσφαλμένη εικόνα, την οποία, όπως είναι φυσικό κατέγραψαν στην πραγματικότητα οι Ξανθιώτες.

Ζητήσαμε ένα σχόλιο από τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης Σ. Μελισσόπουλο ο οποίος αφού ευχαρίστησε δημόσια όλους όσους συνέδραμαν στο καρναβάλι της Ξάνθης είπε επί λέξη.

«Σαφώς και είναι νωρίς για να γίνει κάποιος απολογισμός των ΘΛΕ, όμως κάποια στοιχεία τα έχουμε όπως λέτε και σεις. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να απευθύνουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους πολιτιστικούς συλλόγους και σε όλους που εργάστηκαν και προσπάθησαν να δημιουργήσουν την παλιά καλή εικόνα που είχαμε.

Πηγαίνω απευθείας σε αυτό που θέσατε αναφορικά με τις 150.000 επισκέπτες. Εγώ μέχρι σήμερα δεν έχω αντικειμενικό σύστημα μέτρησης των επισκεπτών, παρά το γεγονός ότι θα μπορούσε να υπάρξει. Παρόλα αυτά, έχω δύο αντιφατικές εικόνες. Η μία είναι αυτή που παρουσιάστηκε το Σάββατο το βράδυ, στην βραδινή παρέλαση που είδα φωτογραφίες στην κεντρική πλατεία πάρα πολύ κόσμο και η άλλη εικόνα είναι αυτή που και εσείς  μεταφέρατε ότι ο κόσμος δεν ήταν αυτός που αναφέρετε αυθαίρετα στο νούμερο των 150.000 επισκεπτών. Αυτό που εμείς λέμε με ηρεμία είναι ότι βρισκόμαστε στην διαδικασία να καταθέσουμε τις σκέψεις μας για ένα μικρό απολογισμό, φυσικά αν όλα αυτά συνδέοντα με την προστιθέμενη αξία της πόλης, των επισκεπτών και την οικονομική ενίσχυση των επαγγελματιών σε σύγκριση πάντοτε με τα έξοδα που πραγματοποιήθηκαν. Σε αυτά θα αναφερθούμε και αυτά θα σχολιάσουμε».

Θα ζητήσετε απολογισμό από το Κέντρο Πολιτισμού;

«Εδώ και 4 χρόνια δεν έχουμε δει οποιαδήποτε οργανωμένη πρωτοβουλία και παρέμβαση με αρχή μέση και τέλος. Έναν σωστό προγραμματισμό, με μία σωστή λειτουργικότητα και έναν σωστό απολογισμό, δεν έχουμε δει τέτοιες πράξεις και ούτε τέτοιες προθέσεις από την δημοτική αρχή οπότε, είτε ζητήσουμε είτε όχι, «ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος».

Όλα γίνονται με τον παλιό παραδοσιακό τρόπο, δεν έχει εκσυγχρονιστεί το σύστημα, μικρές παρεμβάσεις έχουμε δει αλλά, ότι απολογισμός έγινε τα προηγούμενα χρόνια, αυτό θα γίνει και τώρα».

-Θα ετοιμάσετέ δικό σας «απολογισμό»;

«Αυτό που εμείς θα επιχειρήσουμε, θα είναι μία εκτίμησή με βάση τα δικά μας δεδομένα και αυτά θα παρουσιάσουμε».

Δυστυχώς για μία ακόμη φορά ο δήμαρχος και οι στενοί του συνεργάτες προσπάθησαν να παραπλανήσουν τον Ξανθιώτικο λαό δημιουργώντας του την ψευδαίσθηση ότι όλα πάνε καλά, ότι έπεσαν χρήματα στην αγορά από το πολύ μεγάλο ρεύμα επισκεπτών και ότι του χρόνου που θα ξαναγίνει δήμαρχος θα τα κάνει ακόμη καλύτερα.

Το δυστύχημα για τον Ξανθιώτικο λαό είναι ότι αυτήν την επίπλαστη εικόνα, ο ίδιος ο δήμαρχος και οι στενοί του συνεργάτες την πιστεύουν και την ασπάζονται ζώντας μακριά από τα θέλω των Ξανθιωτών ,κλεισμένοι στον γυάλινο πύργο που έχει σαν θεμέλιο το ψέμα και την πολιτική απάτη.