Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΤΟΥ «Πάμε ΜΠΡΟΣΤΑ»

Βάζουν το μέλλων της πόλης σε κίνδυνο αν δεν πετύχουν τον στόχο τους;;;

Πολύ όμορφο, σχεδόν ιδανικό θα μπορούσε να πει κανείς για το εγχείρημα των 3 παρατάξεων και του ενός ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου με επικεφαλής τον Σ. Μελισσόπουλο.

Τέσσερις ανθρώπινες ομάδες άφησαν τα πολιτικά τους πιστεύω στην άκρη, ένωσαν τα θέλω τους και κάνουν πραγματικά κάτι που δεν είναι στα δεδομένα της πόλης.

Τέσσερεις διαφορετικές πολιτικές κουλτούρες που έγιναν μία και αυτό είναι, θα έλεγε κανείς, το ιδανικό για τον τόπο αφού μέχρι σήμερα οι παρατάξεις που ανέλαβαν τον δήμο, του άφησαν και από ένα σημάδι, απούσες από τα πραγματικά προβλήματα της πόλης.

Και οι τέσσερις γίνονται “σάρκα μία” για το καλό της πόλης όπως πρεσβεύουν στην ιδρυτική τους διακήρυξη.

Είναι μία τολμηρή απόφαση που ή θα τους ανεβάσει στο ψηλότερο βάθρο του αγωνιστικού χώρου ή που θα τους διαλύσει στα «εξ ων συνετέθη».

Στην πρώτη περίπτωση, δηλαδή της εκλογής των τεσσάρων εκτιμούμε ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα στην διοίκηση του δήμου και αν μάλιστα ενέχει και λίγο προσωπικό στοιχείο, κοντολογίς, θα κάνουν όλοι την «παλαβή» για το «κοινό» καλό.

Το προηγούμενο «δε δικασμένο» όπως λένε οι νομικοί υπάρχει. Ο Μ. Τσέπελης απέδειξε ότι μπροστά στο κοινό πολιτικό συμφέρων οι προσωπικές διαφορές παραμερίζονται και ο καπετάνιος οδηγεί το καράβι (δηλαδή τον δήμο).

Το που οδήγησε τον δήμο ο Μ. Τσέπελης παραμερίζοντας τις προσωπικές διαφορές των συνοδοιπόρων του το είδαμε όλοι οι Ξανθιώτες και το νιώσαμε βαθιά στο πετσί μας.

Άρα με την εκλογή του πολιτικού σχήματος δεν θα υπάρξει πρόβλημα με δεδομένο ότι η μέχρι πορεία των συντελεστών έχει δείξει ότι και θέληση διαθέτουν και ήθος.

Στην περίπτωση όμως που ο Ξανθιώτικος Λαός δεν πεισθεί για τις αγαθές των προθέσεων, με δεδομένο ότι αν το μεγαλύτερο  κομμάτι της πόλης δεν ασπασθεί αυτή την προσπάθεια και δεν πάει να ψηφίσει τότε είναι βέβαιο ότι οι ψήφοι του Δροσερού θα ξαναβγάλουν τον Μ. Τσέπελη δήμαρχο με ότι κακό συνεπάγεται αυτό.

Άραγε θα υπάρχουν οι 4 ως αντιπολίτευση; Θα καταφέρουν να διαχειριστούν την ήτα;

Θα μείνουν ενωμένοι;

Θα έχουν την δύναμη ως αντιπολίτευση,  να ελέγξουν πλέον την παντοδυναμία του Μ. Τσέπελη;

Θα καταφέρει ο Χ. Δημαρχόπουλος με την παράταξη του να αφαιρέσει δύναμη από την επέλαση – στην κυριολεξία αυτή τη φορά των δυνάμεων του Μ. Τσέπελη;

Άρα οι υγιείς πολιτικές δυνάμεις, όπως αυτή των 4 και του Χ. Δημαρχόπουλου, πρέπει πάση θυσία να πείσουν τον αστικό πληθυσμό να πάει να ψηφίσει.

Διαφορετικά, αν δεν συμβεί κάτι άλλο στην πόλη, όπως μία νέα υποψηφιότητα, η οποία όπως ακούγεται έχει την απαραίτητη δυναμική να ανακόψει την κάθοδο του Δροσερού στην τύχη της πόλης, και τιθέμενη σε παράλληλη πορεία με τις υγιείς δημοτικές παρατάξεις, αυτή των «4» και του Χ. Δημαρχόπουλου, τότε ίσως η πόλη γλυτώσει τις περιπέτειες και πρωτίστως την συνδιοίκηση από εξωγενής παράγοντες.

Άρα το όλο θέμα, δεν είναι μόνον πολιτικό, αλλά κυρίως Εθνικό.