Το νου σας στην Αθήνα. Η Τουρκία επιστρέφει

Όχι ότι σταμάτησε ποτέ τις διεκδικήσεις της στο Αιγαίο, αλλά το σοκ που δέχτηκε από τους σεισμούς ήταν μεγάλο.

Οπότε η μικρή ανάπαυλα στην ατζέντα των Ελληνοτουρκικών πήρε μία βραχεία άδεια εξόδου από την πολιτική ατζέντα της Τουρκίας.

Όμως οι δηλώσεις του Τούρκου ΥΠΕΞ Τσαβούσογλου, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο εφησυχασμού και η επίσκεψη του Μουσταφά Σεντόπ, μέλος του Εθνικού Κοινοβουλίου της Τουρκίας στην Ξάνθη και οι συναντήσεις του με τα ακραία μουσουλμανικά στοιχεία και μεταξύ αυτών μειονοτικών δημάρχων της ορεινής Ξάνθης, δείχνει ότι πλέον στο στόχαστρο της Άγκυρας, εκτός από το Αιγαίο μπαίνει και η Θράκη εν όψη μάλιστα και τις προεκλογικής περιόδου που διανύει η Χώρα μας με σαφή προσανατολισμό στην άμεση ανάμειξη του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, στα εσωτερικά της Χώρας μας.

Άρα η Αθήνα, σε στενή συνεργασία με τις υπηρεσίες ασφαλείας της Θράκης, θα πρέπει να έχει το νου της και σιγά σιγά να οργανώνεται .

Όσο για την επικράτεια της Θράκης, όπου το Τουρκικό Προξενείο, έχει αποθρασυνθεί και οι πράκτορές του με τον εκφοβισμό, το μπούλινγκ  και τον χρηματισμό, προσπαθούν να στρέψουν την ψήφο των πομάκων σε συγκεκριμένους εκλεκτούς μειονοτικούς υποψηφίους αυτό το γεγονός θα πρέπει να ανησυχήσει ιδιαίτερα την Αθήνα.

Σαφέστατα και η Αθήνα με την συνεργασία των τοπικών αρχών ασφαλείας πρέπει να προστατεύσουν το δικαίωμα της ελεύθερης ψήφου όλων των Ελλήνων Πολιτών, ανεξαρτήτου θρησκεύματος.

Α.Π.