3 & 1/2 «δεξιοί» συνδυασμοί  στο δήμο Ξάνθης.  Από ποια δεξαμενή θα αντλήσουν ψήφους;

ΠΟΣΑ «ΔΕΞΙΑ» ΠΗΓΑΔΙΑ, ΔΙΑΘΕΤΕΙ Η ΞΑΝΘΗ;

Λοιπόν, έχουμε και λέμε, ένας ο Μ. Τσέπελης που δηλώνει ότι θα «αλιεύσει» ψήφους, εκτός από τους κοινωνικά «ευάλωτους», και δεξιούς, γιατί που και που, δηλώνει ΝΔ.

Ο Χ. Δημαρχόπουλος που πάντα αντλούσε ψήφους από την δεξιά πολυκατοικία

Και φυσικά ο Στράτος Κοντός, που «ανανταν μπαμπανταν», ανήκει στο δεξιό κέρας του δημοκρατικού τόξου.

Και οι τρείς «πολεμιστές» και ο καθένας με τον τρόπο του, είναι άξιος και θα πρέπει όλοι μαζί, να πείσουν τους συνδημότες τους για την επ ωφελεία τους πολιτική, που θα ακολουθήσουν.

Αυτή η φράση μιλά από μόνη της. Με λίγα λόγια οι ψηφοφόροι της ίδιας δεξαμενής, πρέπει να πεισθούν ότι ένας από τους 3&1/2 κεντροδεξιούς υποψηφίους, νοιάζεται για το καλό τους και έχει εκείνα τα εχέγγυα να φέρει σε πέρας την αποστολή του για το δικό τους καλό.

Η περίπτωση του Μ. Τσέπελη που δοκιμάστηκε και δοκιμάζεται στην παρούσα 4ετία, δεν έχει να επιδείξει κάτι τι ιδιαίτερο για τους δημότες της Ξάνθης.

Πολλοί λένε ότι ο ίδιος και εργατικός είναι (αυτό βέβαια τα 4 χρόνια που είναι στο τιμόνι του δήμου δεν το είδαμε) και ικανοποιεί όλα τα πολιτικά γούστα όλων, αλλά, λένε οι υποστηριχτές του, ότι  η αχίλλειος πτέρνα του, ήταν οι κακοί συνεργάτες του. Προφανώς όταν τους διάλεγε δεν ήξερε ότι θα του βγει «μάπα» το καρπούζι

Αυτό βέβαια δεν το δέχονται οι Ξανθιώτες, γιατί ο μαέστρος, όλα αυτά τα 4 χρόνια ήταν ο ίδιος και αυτός κουνούσε την «μπαγκέτα» όχι ανάλογα με τις ανάγκες της Ξάνθης, αλλά,  ανάλογα με τις ανάγκες των ισορροπιών στην παράταξη του.

Με λίγα λόγια θα κριθεί ανάλογα.

Στην δεύτερη περίπτωση έχουμε τον Χ. Δημαρχόπουλο που επίσης φιλοδοξεί να μαζέψει ψήφους από την δεξιά δεξαμενή.

Ο Χ. Δημαρχόπουλος που ήταν δήμαρχος πριν τον Μ. Τσέπελη, μπορεί να έχει όλα τα προσόντα που  πρέπει να έχει ένας δήμαρχος,  αλλά αυτό, για κάποιον περίεργο λόγο, δεν πέρασε στην κοινωνία παρά τον κουμπαρά των 14 και βάλε εκατομμυρίων ευρώ που άφησε στον Μ. Τσέπελη.

Υπόσχεται ότι θα αλλάξει και ότι θα γίνει ποιο εξωστρεφής, συνεχίζοντας στο μοτίβο της εργατικότητας του και του νοικοκυρέματος του δήμου.

Πάμε στην Περίπτωση του Στράτου Κοντού ο οποίος και αυτός θα «ψαρέψει» ψήφους από την ίδια δεξαμενή που προαναφέραμε.

Ο Στράτος Κοντός, μπορεί να μην άσκησε πολιτική και διοίκηση, αλλά αν κρίνει κανένας από την όλη του συμπεριφορά και την βάση σχεδίου πορεία του στα μέχρις στιγμής πολιτικά του βήματα, αν μη τι άλλο, σημαίνει ότι σαν υποψήφιος δήμαρχος έχει σχέδιο και το ακολουθεί πιστά.

Αυτομάτως, αυτό τον κάνει αξιόπιστο και αν μεταφράζουμε σωστά την μέχρι τώρα παρουσία του, τις φειδωλές και άνευ λόγου παρουσίας του μπροστά στον φωτογραφικό φακό, την οργάνωση της παράταξης του, που κανένας δεν πήρε χαμπάρι ποιους -ες  έχει κλείσει στους κόλπους της,  σημαίνει κατά την ταπεινή μας εκτίμηση, ότι είναι άνθρωπος των έργων και όχι των λόγων. Τελικά μήπως η Ξάνθη χρειάζεται στο τιμόνι της ανθρώπους που λένε λίγα και δουλεύουν πολύ;

Όσο για τον υποψήφιο δήμαρχο Στράτο Κοντό, ακόμη δεν ξέρουμε επίσημα με ποιους θα στελεχωθεί η παράταξη του και η μόνη δέσμευσή του είναι ότι βαδίζοντας με σχέδιο, το πρόγραμμα για την διοίκηση του δήμου, τα ονόματα και οι διευθύνσεις των συνυποψηφίων του, θα παρουσιαστούν στην ώρα τους.

Αν συμπληρώσουμε στα προσόντα του υποψηφίου δημάρχου την τεχνοκρατική αντίληψη και την κοστολογημένη ικανοποίηση των αναγκών των συμπολιτών μας και ότι, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, οι μελλοντικοί του στενοί συνεργάτες είναι πολιτικά άφθαρτοι όπως ο ίδιος  και άνθρωποι της δουλειάς, τότε ναι είναι ίσως μια από τις καλύτερες επιλογές των Ξανθιωτών.

Στο κλείσιμο της αναφοράς μας, οι κεντροδεξιοί ψηφοφόροι της Ξάνθης έχουν σαφέστατα μεγαλύτερη επιλογή προσώπων.

Τέλος, αφήσαμε το μισό κομμάτι του δεξιού κέρατος που αφορά τον Πασχάλη Λύρατζη, ο οποίος ναι μεν ανήκει ιδεολογικά στην δεξιά, δεν δίστασε να συμπορευτεί με τον Σ. Μελισσόπουλο που προέρχεται από τον κεντροαριστερό χώρο.

Ο Π. Λύρατζης, παρά την δεξιά καταβολή του, προτίμησε για το καλό της πόλης, όπως λέει ο ίδιος, να αφήσει τα πολιτικά του πιστεύω στην άκρη και να ασχοληθεί με την επίλυση των προβλημάτων της πόλης.

Σαφέστατα θα «αλιεύσει» και αυτός, όσους αλιεύσει, από την δεξιά δεξαμενή της πόλης.

Μάλλον μαζεύονται πολλοί που θα ψαρέψουν στην ίδια δεξαμενή και όπως είναι φυσικό από τα στοιχεία του ρεπορτάζ, οι Ξανθιώτες ψηφοφόροι ελπίζουν την δεύτερη Κυριακή, να ενωθούν και να δώσουν στον δήμο εκτός από την γαλάζια εικόνα και τον δήμαρχο που της αξίζει.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ