Οι βουλευτές που εκλέχθηκαν στην ΑΜΘ στις εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023 και λίγο παρασκήνιο

Ροδόπη:

Οζγκιούρ Φερχάτ, ΣΥΡΙΖΑ

Ευριπίδης Στυλιανίδης, ΝΔ

Ιλχάν Αχμέτ, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Ξάνθη:

Σπύρος Τσιλιγγίρης, ΝΔ

Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, ΣΥΡΙΖΑ

Μπαράν Μπουρχάν, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

 

Έβρος:

Μητσοτάκης Κυριάκος, ΝΔ

Δερμεντζόπουλος Χρήστος, ΝΔ

Κελέτσης Σταύρος, ΝΔ

Δημοσχάκης Τάσος, (εάν δεν καταλάβει την έδρα ο Κ. Μητσοτάκης)

Παπαδάκης Παράσχος, Ελ. Λύση

 

Καβάλα:

Παναγιωτόπουλος Νίκος, ΝΔ

Πασχαλίδης Ιωάννης, ΝΔ

Λαζαρίδης Μακάριος, ΝΔ

Δεληκάρη Αγγελική, ΝΔ

 

Δράμα:

Κυριαζίδης Δημήτρης, ΝΔ

Νικολαΐδης Τάσος, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Θεόφιλος Ξανθόπουλος, ΣΥΡΙΖΑ

ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

Ας ξεκινήσουμε με την Ροδόπη και την Ξάνθη όπου οι βουλευτές  Οζγκιούρ Φερχάτ και Ζειμπέκ εκλεγμένοι με την σημαία του ΣΥΡΙΖΑ, μπαίνουν στην βουλή και παρόλο που προεκλογικά έγινε ο κακός χαμός σε κεντρικό επίπεδο, αναφορικά με τον μη σεβασμό στην Συνθήκη της Λοζάνης, οι δύο βουλευτές που ανοιχτά εξελέγησαν με την στήριξη του προξενείου και κατ επέκταση της Άγκυρας, ακόμη και σήμερα που βρίσκονται με το ένα πόδι στην Βουλή, δεν έχουν ξεκαθαρίσει αν σέβονται την συνθήκη της Λοζάνης και ποιους ακριβώς θα εκπροσωπούν μέσα στην βουλή. Τους Έλληνες Μουσουλμάνους στο Θρήσκευμά ή τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης, όπως χαρακτηρίζει τους Θρακιώτες μουσουλμάνους η Άγκυρα.

Γνώμη μας είναι ότι ο Κ. Μητσοτάκης αφού προεκλογικά ξεκαθάρισε το όλο θέμα. Μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης να κινηθεί με τον τρόπο που ορίζει το Σύνταγμα και να κάνει κτήμα σε όλους τους Έλληνες πολίτες, βουλευτές και μη, ότι η μειονότητα στην Θράκη είναι μουσουλμανική και όχι Τουρκική.

Η επόμενη εκλογή στην Ξάνθη αυτή του Σ. Τσιλιγγίρη είναι από τις περιπτώσεις που σίγουρα ο κοινός νους δεν μπορεί να εξηγήσει διότι ενώ επί 4 χρόνια δεν παρουσίασε αξιόλογο έργο στην Ξάνθη, ο λαός της Ξάνθης τον ψήφισε, αφήνοντας έξω από την βουλή ένα άξιο τέκνο της την Μαίρη Τσιακίρογλου.

Η επιθυμία του Ξανθιώτικου Λαού να ξαναψηφίσει τον Σ. Τσιλιγγίρη είναι σεβαστή.

Δεν γνωρίζω αν αυτό που είπε δημόσια θα το τηρήσει αλλά ίσως ο κόσμος για αυτόν τον λόγο τον στήριξε.

Είχε πει κατά την προεκλογική περίοδο «θα αλλάξω και θα είμαι ποιο κοντά στα προβλήματα της Ξάνθης» ίδωμεν.

Αξίζουν συγχαρητήρια στον επανεκλεγέντα βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Αχμέτ Ιλχάν ο οποίος εξελέγη στην κυριολεξία με «το σπαθί» του, κόντρα σε ένα Προξενείο που στην ουσία ζητούσε την κεφαλή του «επί πίνακι». Πάλεψε παλληκαρήσια και νίκησε. Εύγε.