ΔΕΝ ΑΣΚΗΣΑΜΕ ΚΡΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΛΕΥ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ, ΑΠΛΑ ΜΙΛΗΣΑΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΟΥ Μ. ΤΣΕΠΕΛΗ

Δεν προλάβαμε να ασκήσουμε κριτική για το Μπιτς βόλεϊ του δημάρχου Τσέπελη στην κεντρική πλατεία και τα φιλικά του μέσα μας την «έπεσαν».

Να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν ασκήσαμε κριτική για την φιλοξενία του τουρνουά και που για εντυπωσιασμό μπήκε προμετωπίδα ο τίτλος με αγγλικές λέξεις Xanthi Grand Slam, έτσι για να εντυπωσιάσει περισσότερο, θαρρείς και δεν έχουμε Ελληνικές λέξις για να τονίσουμε ένα σοβαρό αθλητικό γεγονός που φιλοξενήθηκε στην Ξάνθη.

Άρα, η κριτική μας, δεν έχει να κάνει με το γεγονός ότι ο δήμαρχος έφερε έναν καλό αθλητικό γεγονός στην πόλη μας. Σαφέστατα και μετά από 4 χρόνια στην διοίκηση του δήμου, λίγο πολύ, έχουμε αντιληφθεί όλοι μας τον τρόπο σκέψης και την αγωνία του για τις εκλογές του Οκτωβρίου και άρα έπρεπε να κάνει κάτι μέχρι τότε που να είναι εντυπωσιακό και να έχει σχέση με τα «θεάματα», τον «άρτο» τον τακτοποίησε ο ίδιος και οι στενοί του συνεργάτες. Ναι, ήταν  εντυπωσιακό το θέαμα.

Η κριτική που του ασκήθηκε και του ασκείτε είναι όχι γιατί γέμισε την πλατεία με άμμο και έστησε τρείς κερκίδες, αλλά πόσο κόστισε αυτό.

Άλλωστε, είναι υποχρεωμένος ως διαχειριστής της περιουσίας του Ξανθιώτικου Λαού, να δίνει λογαριασμό στους εργοδότες του.

Άρα η κριτική περιορίστηκε σε αυτό. Ο δήμαρχος και οι στενοί του συνεργάτες δεν έδωσαν λογαριασμό για το κόστος σε αυτούς που το πληρώνουν.

Με λίγα λόγια, φανταστείτε ένα τραπέζι «ρεφενέ», όπου όλοι έχετε προκαταβάλλει το κόστος και ο αρχηγός της παρέας, έχοντας τα λεφτά όλων στην τσέπη, τον πλήρωσε, αλλά δεν είπε σε κανέναν πόσο κόστισε και κράτησε τα υπόλοιπα.

Κάτι παρόμοιο έκανε και ο δήμαρχος.

Αφού έστησε, ομολογουμένως, μία όμορφη αθλητική φιέστα, δεν μας είπε πόσο την πληρώσαμε.

Επίσης, δεν μας είπε για το θαύμα που προηγήθηκε της φιέστας. Όπου λίγο πριν την αθλητική διοργάνωση στη μέση της πλατείας,  ξαφνικά και ανεξήγητα, το σιντριβάνι  κάτω από τον πλάτανο, καθαρίστηκε και λειτούργησε.

Επίσης δεν μας είπε και για το άλλο θαύμα, όπου ξαφνικά, οι διαβάσεις των πεζών και οι διαγραμμίσεις  «ασβεστώθηκαν» – περί ασβέστη πρόκειται – και ω του θαύματος γυάλιζαν. Μη χαίρεστε, ήδη άρχισε ο ασβέστης να φεύγει και φαίνεται η κακοτεχνία, το πασάλειμμα της τελευταίας στιγμής, ειδικά στην περιοχή του Αμοιριδίου κλειστού γυμναστηρίου.

Τέτοια θαύματα φίλτατε δήμαρχε δεν τα κρατάς για τον εαυτό σου, αλλά τα λες και τα διατυμπανίζεις.

Για αυτά τα ολίγα ασκήσαμε κριτική αγαπητοί φίλοι, δημοσιογράφοι του δημάρχου.

Σαφώς και δεν του ασκήσαμε κριτική για την εγκατάλειψη της πόλης, για το οδικό αλαλούμ που επικρατεί καθώς επίσης δεν του ασκήσαμε κριτική, που εξ αιτίας της αδιαφορίας του, η πόλη χάνει κάθε μήνα, σύμφωνα με τα λόγια του Δημαρχόπουλου 10,000 ευρώ από την μη εκμετάλλευση της ελεγχόμενης στάθμευσης.

Όσο για την ακίνητη περιουσία του δήμου που αναξιοποίητη στέκει σε κάθε γωνιά της πόλης, θα γκρεμιστεί και θα πλακώσει τους άτυχους διερχόμενους συμπολίτες μας, ακόμη και εκεί δεν του ασκήσαμε κριτική.

Άσε δε για τον πολιτισμό και ειδικότερα εκεί στις καπναποθήκες που έκλεισε μεν τον δρόμο στην οδό Αναξάρχου για να προστατεύσει τους περαστικούς – άραγε πόσοι αιώνες θα περάσουν για να ξαναδωθεί στην κυκλοφορία η Αναξάρχου που οδηγεί στο ΚΤΕΛ. Τον έκλεισε ο δήμαρχος τον δρόμο και ησύχασε, αφού από εκεί δεν κινδυνεύει κανένας, αλλά στην Αίμου το «Π» έχει γείρει και αν δεν θρηνήσουμε θύματα, θα είναι πραγματικό θαύμα.

Και τι έκανες δήμαρχε για να διασφαλίσεις την ασφάλεια της ζωής των Ξανθιωτών;

Και τι έκανες δήμαρχε για να φέρεις πέντε δεκάρες από την ελεγχόμενη στάθμευση;

Εμείς δεν ασκούμε κριτική στον δήμαρχο, γιατί απλά δεν χρειάζεται. Οι Ξανθιώτες όμως που έχουν και τον τελικό λόγο στην κάλπη;;;

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ