Πέντε συνδυασμοί στον εκλογικό στίβο της Ξάνθης

Στον προεκλογικό πυρετό μπήκε για τα καλά η Ξάνθη μετά και την κατάθεση συνδυασμών ηλεκτρονικά στο πρωτοδικείο και ακονίζουν τα ξίφη τους για την τελική αναμέτρηση στις 8 Οκτωβρίου και … ας κερδίσει ο καλύτερος.

Στράτος Κοντός

Μανώλης Τσέπελης

Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος

Σάββας Μελισσόπουλος

Και Κώστας Βογιατζής

Είναι τα ονόματα των υποψηφίων δημάρχων της Ξάνθης.

Μέχρι σήμερα έγινε τιτάνιος αγώνας για να κλειστούν από τους επικεφαλής οι συνδημότες μας που θα μπορούσαν να φέρει τους περισσότερους σταυρούς στην παράταξη. Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο αγώνας δρόμου για να κλείσει το ψηφοδέλτιο δεν ήταν και τόσο έντιμος αλλά εκτίμηση μας είναι ότι αυτό θα αξιολογηθεί κάποια στιγμή από τους ίδιους τους συνδημότες μας, αρκεί να μην είναι μετά την τοποθέτηση του ψηφοδελτίου στην κάλπη, διότι ως γνωστόν μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου ουδέν λάθος αναγνωρίζεται.

Αυτό το κομμάτι έκλεισε και μένει πλέον στου υποψηφίους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους να δώσουν τον προσωπικό τους αγώνα για την εκλογή τους.

Οι προεκλογικές μηχανές άναψαν και ήρθε οι ώρα οι υποψήφιες παρατάξεις και τα μέλη τους να πείσουν τους Ξανθιώτες ότι θα παλέψουν να τους εκπροσωπήσουν άξια στον ναό της δημοκρατίας, το Δημοτικό Συμβούλιο.

Ελπίδα όλων είναι οι νέοι υποψήφιοι δήμαρχοι να παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα με επίκεντρο την ίδια την πόλη και τους πολίτες.

Μέχρι στιγμής οι υποψήφιοι λένε περίπου τα ίδια και οι δημότες δεν άκουσαν ακόμη το πιο σημαντικό κομμάτι της ιστορίας. Δηλαδή οι παρεμβάσεις της νέας δημοτικής αρχής που θα προκύψει από την κάλπη του Οκτωβρίου, πόσο θα κοστίσουν και κυρίως αν τα χρήματα των δημοτών θα πιάσουν τόπο.

Δεν γνωρίζουμε αν οι υποψήφιοι δήμαρχοι, που ανακοινώνουν αποσπασματικά τις παρεμβάσεις τους, αν τις έχουν κοστολογήσει και αν είναι σε θέση να πουν στους συνδημότες τους που θα βρούνε τα λεφτά και πόσο βαθιά οι δημότες θα πρέπει να ξανα – βάλουν το χέρι βαθιά στην τσέπη τους.