Τα αυγουστιάτικα επιδόρπια τα θέλουμε απλά, ελαφριά και να αποπνέουν αίσθηση θέρους. Τα ψητά ροδάκινα, ελαφρά καραμελωμένα, είναι θαυμάσιος τρόπος να απολαύσει κανείς το κλείσιμο ενός γεύματος ή τις απογευματινές χαλαρές στιγμές.
Πώς σερβίρονται τα ψητά ροδάκινα
Με ψητά ροδάκινα αναβαθμίζετε και το πιο απλό παγωτό βανίλια που αποκτά πλούσιο φυσικό άρωμα, φρουτένιους χυμούς και γεύση καλοκαιριού. Μπορείτε ακόμη να σερβίρετε ροδάκινα ψητά με σαντιγί ή ξινόκρεμα και να τα πασπαλίσετε με χονδροκομμένο αμύγδαλο και καρύδι. Ανατρέξτε επίσης στη θαυμάσια συνταγή του icookgreek.com για ψητά ροδάκινα γεμιστά με ξηρούς καρπούς και σαντιγί.
Πώς γίνονται τα ψητά ροδάκινα
- Πλένετε τα ροδάκινα πολύ καλά, τα κόβετε στη μέση και αφαιρείτε τα κουκούτσια χωρίς να τα ξεφλουδίσετε.
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200?C.
- Τοποθετείτε τα ροδάκινα σε ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί με το κομμένο τμήμα προς τα επάνω. Πασπαλίζετε κάθε μισό ροδάκινο με λίγη καφέ ζάχαρη, ελάχιστη κανέλα και λίγο μέλι.
- Ψήνετε στο φούρνο για 20? ή έως ότου τα ροδάκινα μαλακώσουν και καραμελώσουν ελαφρά χωρίς να χάσουν το σχήμα τους.