Κ. Κουρτίδης η ήρεμη Πολιτική Δύναμη της Ξάνθης

Τις τελευταίες δεκαετίες η

Ξάνθη γνώρισε τους πολιτικούς των λόγων.

ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΛΟΓΙΑ δυναμικά, βαρύγδουπα, εμφαντικά και όμορφα πλάνα με όραμα, μαχητικά, αγωνιστικά.

ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΛΟΓΙΑ αγανάκτησης για τους παλαιότερους πολιτικούς, που δεν έκαναν τίποτε για τον τόπο (Ξάνθη), αλλά αυτοί, οι νέοι,  θα τον σώσουν, με λόγια που κρύβουν δυναμική, και φυσικά με λόγια που κρύβουν την πειθώ.

Και γενικά με λόγια πολλά και έργα περίπου «πολλά», περίπου «δύσκολα», περίπου «έργα».

Και μέσα σε αυτόν τον φωνασκούντα πολιτικό όχλο, υπάρχει και η παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Κ. Κουρτίδη που παρόλη την προεκλογική περίοδο που διανύουμε, αυτός παραμένει ήρεμος, πράος, εργάζεται για το σύνολο των Ξανθιωτών χωρίς να φωνάζει για να «ακούσουν» οι Ξανθιώτες ότι δουλεύει.

 

Σχεδιάζει και συνεχίζει να εργάζεται στην αντιπεριφέρεια ως να μην κρίνεται το πολιτικό του μέλλων αυτήν την προεκλογική περίοδο, έχοντας να παλέψει με εσωκομματικούς του αντιπάλους, οι οποίοι δεν φημίζονται και για το έντιμο πολιτικό τους «βάδισμα» μέσα στην ίδια την παράταξη του, και εδώ, είναι η ειδοποιός διαφορά του πολιτικού Κ. Κουρτίδη, τον οποίο διάλεξαν οι Ξανθιώτες με την ψήφο τους για να δουλέψει για αυτούς και απλά, αυτό κάνει.

Με λίγα λόγια, ο Κ. Κουρτίδης δεν στήριξε την πορεία της οικογένειάς του, την προσωπικότητά του  και τα προσωπικά του θέλω στην πολιτική. «Ο ίδιος αναφέρει χαρακτηριστικά. «Εμένα εδώ, οι Ξανθιώτες με την ψήφο τους, με φέραν για να δουλέψω, αν δεν με θέλουν, ξαναγυρνάω στην δουλειά μου».

 

Ο Κ. Κουρτίδης αγαπά τον τόπο του προσφέρει και θέλει να προσφέρει, δουλεύει και θέλει να δουλέψει.

Θα πει κανείς πώς είναι παράταιρο για έναν πολιτικό της Ξάνθης,  η οποία πνέει τα λοίσθια της και ενώ όλοι παλεύουν με νύχια και με δόντια για να εκλεγούν (γιατί άραγε; Για να την αποτελειώνουν;), ο Κ. Κουρτίδης απλά, ήρεμα και σοβαρά,  δουλεύει για το κοινό καλό. Δεν χρειάζεται να επιβεβαιώσει τίποτε και σε κανέναν. Απλά, έντιμα και σοβαρά, τιμά την ψήφο των συμπολιτών μας και εκτελεί την εντολή τους κατά γράμμα.

 

ΠΟΣΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ, ΕΙΔΑΝ ΟΙ

 ΞΑΝΘΙΩΤΕΣ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ;

 

Πόσοι από όλους τους πολιτικούς που πέρασαν από την θέση του, δεν είναι αυτήν την προεκλογική περίοδο στο δρόμο, με αποφάσεις υπέρ των ψηφοφόρων στο χέρι, να τους επισκέπτονται και να τους θυμίζουν την «βοήθεια» που τους προσέφεραν ως διοικούντες  τον τόπο;

Εδώ, έχουμε ακόμη μία διαφορά από τον υπόλοιπο πολιτικό όχλο που  φωνασκεί για τα καλά που έκανε στην κοινωνία ή στον  Νομό ή θα επιδεικνύει τα κάλλη προς τέρψει του οφθαλμού, ελλείψει σοβαρού πολιτικού λόγου, κυρίως όμως γιατί είναι φιλοτεχνημένες όμορφες φιάλες κενού περιεχομένου.

Άρα οι πολίτες της Ξάνθης, αυτή τη φορά, έχουν να επιλέξουν για την Περιφέρεια, τσαρλατάνους, πολιτικές φιάλες κενού περιεχομένου, «κολωτούμπες» και «αεριτζήδες» από την μία, και από την άλλη έναν πολιτικό άνδρα, τον Κ. Κουρτίδη, ο οποίος δουλεύει, σχεδιάζει, στηρίζει τον πολιτισμό, – Δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι είναι ο πρώτος Αντιπεριφερειάρχης της Ξάνθης που στήριξε την διάχυση του πολιτισμού στην περιφέρεια και στα χωριά.

Οι εκδηλώσεις μνήμης της προσφυγιάς των Ελλήνων, βρήκαν θέση σχεδόν στα περισσότερα χωριά της Ξάνθης. Συνεχίζει με την VIA EGNATIA. Το κυριότερο, έδωσε ζωή στο Χατζηδάκειο, όπου πολιτιστικές, κοινωνικές και με  δράσεις ανθρωπιάς, ζωντάνεψε το μέχρι σήμερα νεκρό σπίτι του Χατζιδάκη.

Ο Κ. Κουρτίδης δεν ξέχασε την αγροτιά της Ξάνθης.

Δεν πρέπει να ξεχνούμε τον αναδασμό που καρκινοβατούσε δεκαετίες,  τα έργα υποδομής και κυρίως δεν λέει λόγια του αέρα.

Πονά τον τόπο που γεννήθηκε και μεγάλωσε, ασχολείται, ξεκινώντας από το ποιο απλό θέμα της καθημερινότητας, όπως η περίπτωση του μαθητή στα ορεινά της Ξάνθης που δεν είχε τρόπο να μετακινηθεί από το χωριό του στο σχολείο και ανάποδα, έως και την σύμβαση με το ΚΤΕΛ της Ξάνθης για να εξυπηρετούνται οι πολίτες των «άγονων γραμμών», την νεκρή σχολική περίοδο, που ήταν ασύμφορη η μετακίνηση των οχημάτων μεταφοράς πολιτών.

Ο Κ. Κουρτίδης  δεν κινείτε στα όρια του ψεύδους και της αλήθειας  για να είναι αρεστός στους ψηφοφόρους, κινείται στα πλαίσια του νόμου και λέει ευθέως στον συνομιλητή του – συμπολίτη του – ότι αυτό μπορώ να το κάνω, και αυτό όχι.

Μιλά την γλώσσα της αλήθειας, παρόλο που σαν έγκριτος νομικός που είναι, μπορεί να πει λόγια εύηχα, αλλά, κενού πολιτικού περιεχομένου.

Για τον άνθρωπο, οικογενειάρχη, επιστήμονα Κ. Κουρτίδη, μπορεί κανείς να πει πολλά θετικά πράγματα.

Και όσο για τα διάφορα που ακούγονται ελλείψει επιχειρημάτων…

Ο σοφός λαός μας έχει μια παροιμία που λέει: Ο κόσμος πετροβολά το καρποφόρο δένδρο.