Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΒΔΗΡΩΝ Γ. ΤΣΙΤΙΡΙΔΗΣ  ΚΑΙ ΕΚ ΝΕΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ, ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ “ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ”

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Ο Γεώργιος Τσιτιρίδης, γεννήθηκε το 1971 στη Διομήδεια Ξάνθης, όπου και μεγάλωσε.

Είναι παντρεμένος με την Δικηγόρο Αντωνία Αλετρά κι έχουν αποκτήσει τρία παιδιά, τον Γιάννη, την Αθηνά και τη Μαρία.

Είναι πτυχιούχος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΑΣΟΕΕ) του Τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής, καθώς και της σχολής ΠΑΤΕΣ /ΣΕΛΕΤΕ Πατρών.

Γνωρίζει αγγλικά και είναι πτυχιούχος της γλώσσας.

Τη στρατιωτική του θητεία εξέτισε ως έφεδρος αξιωματικός.

Διορίστηκε ως αναπληρωτής εκπαιδευτικός το 1997 σε σχολεία των Αθηνών, και από το 1999 ως μόνιμος. Η αγάπη του για τον τόπο του, τον οδήγησε στην επιστροφή του σε αυτόν το 2004. Από τότε δίδαξε αδιαλείπτως για δέκα έτη (2004-2014) σε γυμνάσια και λύκεια της Ξάνθης.

Έχει διατελέσει επιμορφωτής στο Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (ΙΔΕΚΕ) και στο πρόγραμμα Κοινωνία της Πληροφορίας.

Έχει εργαστεί ως κατασκευαστής προγραμμάτων λογισμικού σε μεγάλες εταιρίες των Αθηνών.

Ασχολήθηκε ενεργά με την πρώτη οργανωμένη μικρή κοινωνία, το σχολείο, ως γραμματέας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Διομήδειας.

Έχοντας ανέκαθεν ανεπτυγμένη έντονη πολιτική συνείδηση, ασχολήθηκε με τα κοινά και πολιτεύτηκε για πρώτη φορά το 2010, διεκδικώντας τον Δήμο Αβδήρων με το συνδυασμό «ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ». Διετέλεσε επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης από το 2011 έως τον Αύγουστο του 2014.

Στις εκλογές του Μαΐου 2014, εκλέχθηκε με ποσοστό 61%, Δήμαρχος του Καλλικρατικού Δήμου Αβδήρων, θέτοντας ψηλά τον πήχη των προσδοκιών των δημοτών .

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΠΑΝΕΚΛΟΓΗ Γ. ΤΣΙΤΙΡΙΔΗ

Ο επί 2 συνεχόμενες θητείες στο τιμόνι του δήμου Αβδήρων, ο δήμαρχος, Γ. Τσιτιρίδης, διεκδικεί για μία ακόμη 5ετία την διοίκηση του δήμου, απέναντι σε μία αντιπολίτευση η οποία είναι αδύναμη και είναι αδύνατο να αντιληφθεί την σημαντικότητα της προσπάθειας, γιατί απλούστατα, δεν έχει γνώση της πραγματικότητας που βιώνουν οι δημότες του δήμου Αβδήρων.

Ο Γ. Τσιτιρίδης, διεκδικεί για μία ακόμη πενταετία την διοίκηση του δήμου, γιατί πρέπει να τελειώσει το έργο που ξεκίνησε και υλοποιεί βήμα το βήμα, μέχρι την ολοκλήρωσή του.

Αρκεί να υπενθυμίσουμε στον αναγνώστη ότι είναι ο μόνος δήμαρχος που έφερε στην θητεία του, χρήματα για έργα υποδομών χωρίς να φορτώσει με ούτε ένα ευρώ τον δημότη του, και με ύψος εισροών 37 εκατομμυρίων ευρώ.

Κάτι που μέχρι σήμερα, κανένας δήμαρχος, σε επίπεδο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, δεν το κατάφερε.

Μητροπολιτικοί δήμοι στην Περιφέρεια δεν κατάφεραν να πλησιάσουν αυτό το υπέρογκο ποσόν. Αυτό δείχνει την συνεχή και άοκνη προσπάθεια του .

Όταν οι άλλοι δήμαρχοι κινούνται προς την περιφέρεια και τα υπουργεία, φωτογραφίζονται με αυτούς που επισκέφθηκαν για δουλειές και χρηματοδότηση, όπως είναι τα στελέχη της Περιφέρειας και υπουργοί, αυτοί τους χτυπάνε την πλάτη φιλικά και οι δήμαρχοι επιστρέφουν στον τόπο τους άπραγοι εκ του αποτελέσματος.

Ο Γ. Τσιτιρίδης, από πολύ νωρίς, έμαθε να διεκδικεί, να απαιτεί αλλά και να δουλεύει. Να οργανώνεται, να στοχοποιεί το συμφέρων του δήμου και συστηματικά, βήμα βήμα, με επιμονή και υπομονή, να πετυχαίνει τον στόχο του που δεν είναι άλλος από το να φέρει χρήματα από προγράμματα της Ευρώπης , των υπουργείων και της Περιφέρειας και εκ του αποτελέσματος, το έχει καταφέρει. Ενέγραψε στα ταμεία του δήμου Αβδήρων εισροές 37 εκατομμυρίων ευρώ.
Ένα ποσό που είναι δυσανάλογο με τον πληθυσμό του δήμου του.

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Τα 2 τελευταία χρόνια που ο covid επέτρεψε την πλήρη λειτουργία του δήμου Αβδήρων, οι παραλίες γέμισαν ασφυκτικά με επισκέπτες από τα βόρεια σύνορά μας, με ότι αυτό σημαίνει για την τοπική αγορά .

Είναι λογικό, όταν οι υπηρεσίες του δήμου διενεργούν έγκαιρα τους διαγωνισμούς για την παραχώρηση των των παραλιών για επαγγελματική χρήση, να υπάρχει το ανάλογο ενδιαφέρων των επενδυτών.

ΟΙΚΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Οι βόρειοι γείτονές μας, με την στήριξη του δήμου, δεν έμειναν απλά στην επίσκεψη του Σαββατοκύριακου ή της μιας ημέρας. Επένδυσαν σε ακίνητα, έστησαν τουριστικά καταλύματα και η γη των δημοτών του δήμου Αβδήρων, απόκτησε υπεραξία και κάθε χρόνο βλέπει όλος ο κόσμος να αγοράζονται, να πουλιούνται ακίνητα και χωράφια χέρσα και παρατημένα στην παραλιακή ζώνη, να αποκτούν αξία.
Αυτός είναι ένας ακόμη λόγος που οι δημότες εκτιμούν με απτά στοιχεία την προσπάθεια του δημάρχου.

ΛΙΜΑΝΙ ΠΟΡΤΟ ΛΑΓΟΣ ΚΑΙ ΑΒΔΗΡΩΝ

Τα δύο λιμάνια, αυτό του Πόρτο Λάγους και των Αβδήρων με την επιλογή άξιων συνεργατών του, αποδίδουν καρπούς και σιγά σιγά γίνονται φιλόξενα και τόπος προορισμού συμπολιτών μας που αγαπούν την περιοχή.
Οι άξιοι συνεργάτες του Γ. Τσιτιρίδη όπως η Ζουρνατζίδου και ο Σταυρακάρας Φώτης, με μία συνεχή και αγόγγυστη προσπάθεια μετατρέπουν τα λιμάνια ασφαλή καταφύγια για τους επαγγελματίες και ερασιτέχνες αλιείς.

ΝΕΡΟ ΚΑΙ
ΑΠΟΡΡΗΜΑΤΑ

Με συνεχή και αγαστή συνεργασία με τον ΣΔΑΝΞ, οι οικισμοί και οι παραλίες του δήμου Αβδήρων συνεχίζουν και αμβλύνουν τα προβλήματα του παρελθόντος, φροντίζοντας για την καθαριότητα και διάθεση αρίστου πόσιμου νερού στους οικισμούς και τις παραλίες, κυρίως τους θερινούς μήνες. Η πρόεδρος της ΔΕΥΑ Αβδήρων επενδύει σε υποδομές για αυτό τον σκοπό και το αποτέλεσμα ήδη φάνηκε τις δύο τελευταίες καλοκαιρινές περιόδους όπου οι χιλιάδες επισκέπτες δεν παραπονέθηκαν για το νερό και τα απορρίμματα, Δείγμα ότι γίνονται προσπάθειες για το καλύτερο.
Κατά την ταπεινή μας γνώμη η επανεκλογή του Γ. Τσιτιρίδη είναι μονόδρομος

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ