Μηνάς Δασκαλόπουλος. Υποψήφιος δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη του Χ. Δημαρχόπουλου.

Μηνάς Δασκαλόπουλος. Ακόμη ένας νέος που η αγάπη του για τον τόπο του και η διάθεση να μείνει και να στηρίξει την πόλη του, τον οδηγούν στην παράταξη του Χ. Δημαρχόπουλου, ζητώντας παράλληλα από τους Ξανθιώτες με την ψήφο τους, να στηρίξουν τους νέους ανθρώπους, τις φρέσκιες ιδέες και τις καθαρές κουβέντες.

Ο ίδιος αναφέρει στο ερώτημα γιατί αποφάσισε να ασχοληθεί με τα κοινά.

«Όλοι οι νέοι φεύγουν έξω. Και  λόγος είναι ότι μένοντας εδώ δεν έχουν τρόπο να εξελιχθούν. Αν φύγουν όλοι, όμως,  ποιος θα μείνει; Έτσι δημιουργείται ένα κενό από νέους ανθρώπους της γενιάς μου στο πολιτικό σκηνικό. Τα ίδια πρόσωπα διεκδικούν τα ίδια πράγματα. Και αν θέλουμε κάτι να αλλάξει, πρέπει και εμείς οι νέοι, να ανακατευτούμε στα πράγματα».

Τι απαντά στην ερώτηση γιατί επέλεξε να γίνει συνοδοιπόρος του Χ. Δημαρχόπουλου.

«Η αλήθεια είναι ότι με προβλημάτισε αρκετά αυτό το ερώτημα αλλά στην τελική, ρωτώντας και ερευνώντας, είδα ότι  δεν είχε κάνει αρνητικό να φοβηθεί. Είχε την εμπειρία είχε κάνει διοίκηση κάτι που εγώ σαν νέος, θα ήθελα έναν έμπειρο άνθρωπο να μου δείξει κάποια πράγματα και δεύτερον δεν θεωρώ ότι θα με «λερώσει» σαν Μηνάς, να είμαι μαζί του. Οπότε είναι μία πολύ καλή αρχή».

Πώς χαρακτηρίζεις την συμμετοχή των νέων στα κοινά;

«Είδα καινούρια άτομα από την Ξάνθη να συμμετέχουν και το θεωρώ σημαντικό γιατί παρότι είναι νέα άτομα στα κοινά, δεν είναι νέα άτομα στην Ξάνθη. Είναι επαγγελματίες εργαζόμενοι από όλους τους τομείς. Αυτά τα άτομα θέλουμε, και  από εκεί και πέρα, όταν έχεις και ένα άτομο να ξέρει να σε καθοδηγεί ακολουθείς».

Είσαι ένας νέος άνθρωπος που δραστηριοποιείσαι επαγγελματικά στην Ξάνθη. Τι παρεμβάσεις πιστεύεις ότι πρέπει να κάνει ο δήμος για να ενισχυθούν οι επαγγελματίες;

«Να ξεκινήσουμε από τις δύο εισόδους της πόλης. Χρειάζονται και οι δύο αλλαγή να γίνουν πιο ελκυστικοί οι είσοδοι της πόλης.

Είχα κάνει ταξίδι σε πολλές πόλεις στην Ευρώπης, είδα πολλά πράγματα εκεί και τα οποία θα μπορούσαμε να τα κάνουμε και στην πόλη μας.

Στην Λισαβώνα π.χ. θα μπορούσε και η Ξάνθη να γίνει όμορφη, με πλακόστρωτα και γραφικότητα, φωτισμό, σημεία ψηλά που θα μπορούσε να δεις όλη την πόλη. Σε αντίθεση με  την δική μας πόλη, δεν αξιοποιείται τίποτε και κανένα σημείο που να μπορεί να συγκεντρώσει κόσμο

Κάθε τρείς και λίγο, μουσικά σχήματα να παίζουνε μουσική σαν φόντο. Εμείς δεν έχουμε; Εμείς τι έχουμε; Έχουμε μια παλιά πόλη όπου ο επισκέπτης θα αφιερώσει μία δύο τρείς ώρες, μετά δεν υπάρχει  τρόπος να τον κρατήσουμε περισσότερο.  Κάποιο μουσείο, έχουμε κάστρο, έχουμε στην περιοχή αρχαιολογικά ευρήματα.

Στην Ευρώπη και μία πέτρα από το κάστρο να μείνει, έχει τους προβολείς, μία πλάκα μπροστά να αναφέρεται στο ιστορικό, εδώ  τίποτα. Καμία ομοιομορφία όπως καλή ώρα εδώ στην κεντρική πλατεία. Πλακόστρωτο άλλο σχέδιο, πεζοδρόμιο, άλλο σχέδιο.

Μπορεί όντως να θέλει πολλά χρήματα για να τα κάνεις όλα αυτά και μία θητεία να μην φτάνει αλλά εμένα με ενδιαφέρει να γίνει καλύτερος ο τόπος μου. Να έρχεται ο επισκέπτης, να τον κρατήσω εδώ στην Ξάνθη, να τον πάω στα βουνά με λεωφορεία να συνδεθούν οι οικισμοί πάνω στο βουνό.

Πήγα στο Κοτζιά ορμάν. Το πάρκο παρατημένο. Έχουμε τόσα πράγματα να δείξουμε αλλά συνεχίζουμε με μπαλώματα. Δημοτική αγορά και άλλα σημεία τα οποία θα μπορούσαν να συγκεντρώσουν κόσμο, δυστυχώς, λόγω γραφειοκρατίας τα παρατάμε. Θέλουμε «αρπακολατζίδικα» πράγματα.

Τα ξενοδοχεία της Ξάνθης συρρικνώθηκαν, δεν έχουμε που να φιλοξενήσουμε τον κόσμο. Είναι τυχαίο;

Περπατάς σε πόλεις της Ευρώπης και μέσω της google λάμβανες την πληροφορία για τα αξιοθέατα, όμως, για να τα δείχνει αυτά η google πρέπει να είναι έτοιμα, περιποιημένα, καθαρά, συμμαζευμένα. Όλα  τα αξιοθέατα της πόλης.

Θα πρέπει να δώσουμε λόγους για να έρθει ο κόσμος στην πόλη μας, να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες υποδομές για να καλέσουμε τον κόσμο να έρθει

Στο Λυκοδρόμιο σήμερα, έχουμε την γιορτή της αυγόφετας. Εγώ τόσα χρόνια στην Ξάνθη πρώτη φορά το έμαθα. Δεν θα μπορούσε να πάει ο κόσμος εκεί να πλημυρίσει το Λυκοδρόμιο με επισκέπτες; Οι δρόμοι δύσβατοι, πινακίδες δεν είναι ευδιάκριτες. Θα μπορούσε ο δήμος να βάλει λεωφορεία, να μεταφέρει και να στηρίξει την εκδήλωση».

Αυτά όλα όμως χρειάζονται χρήματα.

«Εκτιμώ ότι δεν είναι τρομερά κοστολόγια. Εμείς εδώ έχουμε γεωμετρικά σχήματα πρασίνου μέσα στο τσιμέντο. Εγώ θέλω παντού πράσινο. Ο φωτισμός μας δεν είναι επαρκής και η πόλη την νύχτα είναι σκοτεινή.

Αυτά θέλω να συμμαζευτούν και μετά έχουμε χρόνο για μεγάλα και εμβληματικά έργα. Ας δούμε πρώτα τι έχουμε και πώς μπορούμε με φροντίδα και αγάπη να το αξιοποιήσουμε, αυτό είναι κάτι που δεν θέλει χρήματα, αλλά θέλει αγάπη για τον τόπο μας. Αυτό πρεσβεύουμε στην παράταξη μας. Αγάπη για τον τόπο μας.

ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Είμαι ο Μηνάς Δασκαλόπουλος, μεγάλωσα στην όμορφη πόλη μας και από μικρός δίπλα στον πατέρα μου τον Πέτρο έμαθα να δουλεύω και να προσπαθώ συνέχεια για το καλύτερο.

Με σεβασμό σε μια ιστορία που ξεκινάει από τους προπάππους μου πίσω στο 1945 μέχρι σήμερα διατηρούμε την παραδοσιακή μας επιχείρηση που είναι η εμπορία ελαστικών και ο βουλκανισμός. Είχα την ευκαιρία μέσο του πατέρα μου να μάθω και να σπουδάσω όλα τα απαραίτητα εφόδια και εργαλεία που θα με βοηθούσαν να είμαι έτοιμος σαν ο 4ος στην σειρά μας, για να αναλάβω με την σειρά μου και εγώ τα ηνία.

Τα πτυχία μου περιλαμβάνουν Bachelor στην Διοίκηση Επιχειρήσεων και Λογιστική από το City College του πανεπιστημίου του Sheffield στην Θεσσαλονίκη. Πτυχία σε ξένες γλώσσες Αγγλικών και Γερμανικών. Διπλώματα πληροφορικής και χρήσης Η/Υ όπως το ECDL.

Κρατικό Πτυχίο πάνω στην επισκευή και αλλαγή επισώτρων ελαστικών, 3 διαφορετικές ειδικότητες και πιστοποιήσεις στον τομέα του τουρισμού, της μαγειρικής και της αρτοζαχαροπλαστικής από τα ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ και από το Confederation of Tourism and Hospitality (CTH) της Αγγλίας.

Εδώ και αρκετά χρόνια δραστηριοποιούμαι με τον τομέα της εστίασης στο εστιατόριο μας το Porto Avdira που βρίσκεται στον λιμενίσκο Αβδήρων (το παλιό τουριστικό) και τα ελαστικά που βρίσκονται στο Τέρμα της 28ης Οκτωβρίου.

Η πολιτική σκηνή είναι ένας πολύ ιδιαίτερος και σκληρός κλάδος στην χώρα και την πόλη μας. Ο κόσμος προσπαθεί να εκπροσωπηθεί μέσα από τους πολιτικούς αντιπροσώπους που ψηφίζει, για να λυθούν προβλήματα και να γεννηθούν νέες ευκαιρίες και καταστάσεις που θα βοηθήσουν με την σειρά τους στο να γίνει καλύτερος ο τόπος μας. Βέβαια τα τελευταία χρόνια μπορεί κανείς χωρίς μεγάλη προσπάθεια να καταλάβει την αγανάκτηση και αποστασιοποίηση του κόσμου από τον θεσμό των εκλογών. Είναι θλιβερό αυτό που γίνεται αλλά πέρα για πέρα αληθινό. Αν πω να αναφερθώ στους λόγους για τους οποίους συμβαίνει θα χρειαστεί ολόκληρη έκθεση.

Εκεί που θέλω να μείνω, με τον κίνδυνο να ακουστώ ονειροπόλος ιδεαλιστής, είναι ο θεσμός της Δημοκρατίας και την δύναμη του συνόλου που έχει ο κόσμος όταν πηγαίνει στις κάλπες.

Ορίζει και θέτει ποιος θα αναλάβει την δουλειά να φέρει εις πέρας αυτά που ζητάει. Με την αποχή το μόνο που καταφέρνει δυστυχώς, είναι να κάνει εύκολη την ζωή εκείνων που

βρίσκονται στα παρασκήνια να συνεχίζουν να παίζουν το παιχνίδι τους.

Έτσι και εγώ με την σειρά μου, αποφάσισα να κατέβω σαν υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον Μπάμπη Δημαρχόπουλο και το Συνδυασμό Δήμος Πρότυπο. Είδα ένα συνδυασμό με νέα άτομα από όλους τους τομείς της πόλης μας με ψυχή, πνεύμα και όρεξη για δουλειά.

Άτομα από την καθημερινότητά μας, με βλέψεις μη επαγγελματία πολιτικού που απλά

θέλουν το καλύτερο για τον τόπο μας. Είναι κάτι πολύ κοντά στο σκεπτικό μου, που φαίνεται άλλωστε και με την συμμετοχή μου στην προσπάθεια του Ευ Κίνηση στις βουλευτικές εκλογές που μας πέρασαν.

Εδώ θέλω να πω ότι παρότι έχουμε νέα άτομα χωρίς ίσως την προαπαιτούμενη εμπειρία στα κοινά για κάποιους, καλύπτεται από το γεγονός ότι ο Μπάμπης έχει ήδη μια θητεία στο βιογραφικό του με αδιαμφισβήτητο έργο και καθαρό μέτωπο, για το οποίο μπορεί κανείς να ρίξει μια ματιά μέσα από την σελίδα του συνδυασμού και να ενημερωθεί πλήρως.

Κλείνοντας, πρώτα να πω ευχαριστώ για τον χρόνο που μου αφιέρωσε ο κύριος Παυλικάνος και σε σας τους αναγνώστες που διαβάσατε την θέση και τις απόψεις μου. Στις 8 και 15 Οκτωβρίου πάω να ψηφίσω για να νικήσουν οι “πολλοί” και να μην κάνουν κουμάντο οι “λίγοι” όλοι μαζί για μια Ξάνθη Πρότυπο. Ευχαριστώ.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ