Ο Μ. Τσέπελης, οι συνεργάτες του και η άτυπη ομηρία της πόλης.
-Ξηλώνεται το πουλόβερ της παράταξης Τσέπελη. 5 μέρες και θα απελευθερωθεί η πόλη
Το 60% των Ξανθιωτών, γύρισε την πλάτη σε ένα περίεργο καθεστώς που επέβαλε ο απερχόμενος δήμαρχος Ξάνθης Μ. Τσέπελης και το συνάφι του.
Ο Μ. Τσέπελης και το συνάφι του, επέβαλαν ένα ιδιότυπο καθεστώς ομηρίας στην πόλη της Ξάνθης εδώ και 4 χρόνια.
Ξαφνικά, οι συνοδοιπόροι του απερχόμενου δημάρχου, άνθρωποι των χαμηλών τόνων προερχόμενοι από την μέση Ξανθιώτικη οικογένεια, με τις όποιες οικονομικές δυσκολίες αντιμετωπίζει, λόγω της ακρίβειας, η μέση Ξανθιώτικη οικογένεια, βρέθηκαν στην εξουσία και το χρήμα έρρεε άφθονο.
Οι εκδηλώσεις, η προμήθεια παροχής υπηρεσιών και οι απευθείας αναθέσεις όλη την 4ετία που κάθισαν στο τιμόνι, ο απερχόμενος δήμαρχος και οι συνεργάτες του, έπρεπε με κάποιον τρόπο να διαχειριστούν το δημοτικό χρήμα χωρίς έλεγχο ή με ελλιπή και όχι συστηματικό έλεγχο.
Αυτό όμως για να κρατήσει έπρεπε με κάποιο τρόπο αυτός ο έλεγχος να είναι μεν περιορισμένος αλλά ακίνδυνος.
Αυτό στάθηκε η αφορμή ο νυν δήμαρχος και οι στενοί του συνεργάτες να κινηθούν στο όριο της νομιμότητας και στα πλαίσια της νομιμοφάνειας.
Για να γίνει αυτό, έπρεπε να ακολουθηθεί μία συνταγή από όλους και αυτό έγινε.
Έτσι η ομάδα κινήθηκε στα όρια της νομιμοφάνειας και νομιμότητας. Σε αυτό βοήθησε πάρα πολύ ο covid. Αυτή ήταν η μεγάλη τους ευκαιρίας και την αξιοποίησαν στο έπακρο βάζοντας στο παιγνίδι και τον «αδελφούλη» δήμαρχο της Μύκης και ολοκληρώθηκε το σχέδιο δράσης.
Ενώ σε άλλους δήμους της Ελλάδος, ο covid έγινε η αφορμή, οι κατέχοντες την εξουσία να βγάλουν προς τα έξω την αλληλεγγύη και την στήριξη των αδυνάτων, ο δήμαρχος και το επιτελείο του, είδαν την ευκαιρία για να κάνουν την «Μπίζνα» του αιώνα και ομολογουμένως την έκαναν άριστα, αφού εκτός από το «μπαγιόκο» που άφησε ο προηγούμενος δήμαρχος Χ. Δημαρχόπουλος, τα έκτακτα κονδύλια λόγω covid από την κεντρική διοίκηση, τους έδωσε την ευκαιρία να εξαγοράσουν μία μεγάλη μερίδα των τοπικών μέσων ενημέρωσης και κάποιες, ελάχιστες επιχειρήσεις της Ξάνθης που ευνοήθηκαν από την «πολιτική» Τσέπελη.
Το επόμενο βήμα της διοίκησης Τσέπελη ήταν να χτίσει ψήφους γύρω από την παράταξη του και τους στενούς συνεργάτες, όπου εκτός από λίγες περιπτώσεις, τους υπόλοιπους δεν τους ήξερε ούτε η μάνα τους.
Το επόμενο βήμα του σχεδίου του Μ. Τσέπελη, ήταν να τους κάνει «μάγκες». Αυτό δεν ήταν δύσκολο μιας και το χρήμα βοηθάει πολύ σε αυτόν τον τομέα.
Άρα με την στηριξη των μέσων ενημέρωσης, το άγνωστο πολιτικό προσωπικό της παράταξης Τσέπελη, έγιναν «μάγκες» και μετατράπηκαν με την βοήθεια του δημοτικού χρήματος σε «μουτζαχεντήν» του.
Έτσι το επόμενο βήμα της άτυπης ομηρίας των Ξανθιωτών έγινε σε δύο φάσεις.
ΦΑΣΗ ΠΡΩΤΗ: Επιλογή των Ξανθιωτών – θυμάτων – που θα ολοκλήρωναν το σχέδιο της άτυπης ομηρίας των Ξανθιωτών.
Οικονομικά αδύναμοι. Από αυτούς, λόγω της ανεργίας, η Ξάνθη διαθέτει πολλούς. Σε πρώτο πλάνο το Δροσερό και οι 2μηνες συμβάσεις πήγαιναν «σύννεφο», το «πιπίλισμα» ότι θα σου βρω δουλειά και θα σε τακτοποιήσω ήταν σε πρώτο πλάνο. «Πήγαινε βάλε βερεσε βενζίνη και εγώ θα το τακτοποιήσω, ενίσχυση του ΤΕΒΑ για να ξεγελούνε την πείνα τους και παρόμοιες περιπτώσεις οι οποίες κρατούσαν όμηρους στην κυριολεξία τους ευάλωτους συμπολίτες μας. Κυρίως όμως, αυτό που μέτρησε ήταν η προστασία της παραβατικότητας πορεία τους υπό την σκέπη της διοίκησης.
Η φόρτος εργασίας της Αστυνομίας και των εισαγγελικών αρχών της Ξάνθης, επέτρεψαν σιγά σιγά να διαχυθεί και να γιγαντωθεί αυτή η άτυπη ομηρία.
ΕΠΟΜΕΝΗ ΟΜΑΔΑ Ξανθιωτών που τέθηκαν σε ομηρία ήταν λίγες ευτυχώς μονάδες μεσαίων επιχειρήσεων και πάνω που έκαναν δουλειές μαζί τους και οπότε εκεί δεν τέθηκε θέμα ομηρίας αλλά θέμα καθυστέρησης πληρωμής από την πλευρά του δήμου όπου θα μπορούσε να τους χαρακτηρίσει ομήρους, στην γραφειοκρατία, που επέβαλε ο Τσέπελης και οι όμοιοι του.
ΤΕΛΟΣ. ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΘΥΜΑΤΑ της άτυπης ομηρίας οι μικρομεσαίοι επαγγελματίες της Ξάνθης όπου πλην ελαχίστων περιπτώσεων, όπως π.χ. συγκεκριμένη ταβέρνα στην πόλη μας όπου η ιδιοκτήτρια άλλαξε παράταξη για να κατεβεί με την παράταξη του Μ. Τσέπελη και μερικές ακόμη όπου «τραπεζωνόταν» υψηλοί επισκέπτες, και όπου φυσικά οι υπερτιμολογήσεις πήγαιναν σύννεφο.
Οι μικρομεσαίοι της Ξάνθης άκουγαν τα εκατομμύρια που «πέταγαν» στις διπλανές πόλεις και την Αθήνα, μέχρι και σε Κύπρο έφτασε η χάρη τους σε εταιρείες φαντάσματα και έλεγαν, δεν μπορεί, ο Τσέπελης σκορπάει το χρήμα των δημοτών στις διπλανές πόλεις, όλο και κάποια δουλίτσα θα δώσει και σε μας που τον ψηφίσαμε, επειδή ο δήμαρχος ήταν ελεύθερος επαγγελματίας.
Έτσι με αυτόν τον τρόπο ο Μ. Τσέπελης και η ομάδα του κρατούσε σε μία άτυπη ομηρία αναξιοπαθείς συνδημότες μας, μικρομεσαίους και μεσαίους και φυσικά τα προσφιλή του μέσα ενημέρωσης.
Αν όλο αυτό δεν είναι μία άτυπη ομηρία και πρέπει οπωσδήποτε να απελευθερωθεί η πόλη τότε τι είναι;
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ