ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΟΙΚΟΤΡΟΦΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΞΑΝΘΗΣ

Οι φοιτητές τα καταφέραμε και συνεχίζουμε! Κατακτήσαμε την άμεση εισδοχή ΟΛΩΝ των πρωτοετών φοιτητών στις φοιτητικές εστίες και συνεχίζουμε για τα προβλήματα της φύλαξης, της συντήρησης κ.α. μέσα από τον οργανωμένο αγώνα των φοιτητικών μας συλλόγων.

Όλο το προηγούμενο διάστημα ο σύλλογος μας έχει αναπτύξει  πολύμορφες δραστηριότητες προς την κατεύθυνση αυτή. Πήραμε την πρωτοβουλία να ανοίξουμε πλατφόρμα αίτησης στέγασης για όσο δεν το κάνει το πανεπιστήμιο, μέτρο που πίεσε και άνοιξαν άμεσα οι αιτήσεις. Κινητοποιηθήκαμε στην φοιτητική μέριμνα του πανεπιστημίου και συναντηθήκαμε με τον ίδιο τον πρύτανη. Με τις παρεμβάσεις μας αυτές καταφέραμε τα αποτελέσματα των αιτήσεων να ανακοινωθούν σε δυο μόλις μέρες(!!!) απαλλάσσοντας δεκάδες φοιτητές από τεράστια οικονομικά βάρη(ενοίκια, ενοικιάσεις ξενοδοχείων)και καθημερινές μεταφορές από τις κοντινές πόλεις.

Δεν εφησυχάζουμε! Η πείρα όλου του προηγούμενου διαστήματος δείχνει πως μέσα από τον οργανωμένο αγώνα μας μπορούμε να κερδίσουμε το δίκιο μας για δημόσια και δωρεάν φοιτητική μέριμνα για όλους με σύγχρονες υποδομές. Σε συμπόρευση με τους συλλόγους μας και τους φορείς της τοπικής κοινωνίας θα τα καταφέρουμε για άλλη μια φορά! Επόμενος σταθμός μας είναι η συνάντηση με τις πρυτανικές αρχές στην Κομοτηνή την Παρασκευή 27/10