Δυστυχώς όπως μας λένε οι ξενοδόχοι της πόλης, και αυτά τα Χριστούγεννα θα βρουν την Ξάνθη μείον 200 κρεβάτια, λόγω της αναδουλειάς αφού η πόλη μας δεν είναι πλέον τουριστικός προορισμός και σίγουρα όχι γιατί δεν έχει χιονοδρομικό κέντρο. Όμως, έχει να δείξει τόσα πολλά και όμορφα, κάτι που έχουμε αναφέρει κατά κόρον σε παλαιότερα άρθρα μας και σίγουρα δεν αρκεί περισσότερη διαφήμιση γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε πώς καλύτερη διαφήμιση από το ίδιο το προϊόν, τουλάχιστον έτσι λέει η αγορά, δεν υπάρχει.
Άρα πρέπει να συνδυαστεί η προβολή του νομού μας, αλλά να δούμε και τι φταίει που οι έστω και αυτοί οι επισκέπτες που έρχονται, γιατί δεν ξανάρχονται και γιατί δεν φέρνουν και άλλους.
Τελικά μήπως δεν φταίει μόνο η έλλειμμα προβολής αλλά και το καλύτερο «αμπαλάρισμα» του τουριστικού μας προϊόντος;
Ένα απλό παράδειγμα. Τι να το κάνω αν έρθει ο επισκέπτης και η πόλη είναι γεμάτη από κόπρανα αδέσποτων. Και άντε γέμισε, μήπως πρέπει κάποιος να τα καθαρίσει και αν όχι ο δήμος που δεν είναι – ας πούμε – υποχρεωμένος να τα καθαρίσει, δεν πρέπει να επιβάλλει το ανάλογο πρόστιμο σε αυτόν που έβγαλε το σκύλο βόλτα ή που εγκατέλειψε τον σκύλο να γυρνάει αδέσποτα στην πόλη, να την βρομίζει;;;