Συνάντηση των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων του Εφετείου Θράκης, με τον Υφυπουργό Δικαιοσύνης κ. Γιάννη Μπούγα, παρουσία του Περιφερειαρχη ΑΜΘ κου Χριστόδουλου Τοψίδη και βουλευτών της περιφέρειας, στο υπουργείο Δικαιοσύνης για το νέο δικαστικό χάρτη.

Ο κος υφυπουργός δεσμεύτηκε ότι τα υφιστάμενα Πρωτοδικεία του Εφετείου Θράκης θα παραμείνουν ως έχουν, όπως και το Εφετείο Θράκης.

Αναμένουμε την υλοποίηση των δεσμεύσεων του.

Δέσποινα Χατζηφωτιάδου: «Δεν καταργείται το Πρωτοδικείο Ξάνθης»

Κατάργηση Ειρηνοδικείων και ίδρυση περιφερειακών εδρών, όχι κατάργηση Πρωτοδικείων στις έδρες των νομών. Αυτή είναι η πρόσθεση του υπουργείου Δικαιοσύνης σε πρώτη φάση, ως προς τις αλλαγές του Δικαστικού Χάρτη της Χώρας, σύμφωνα με το πόρισμα της Παγκόσμια Τράπεζας.

Αυτό τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ, η πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης, Δέσποινα Χατζηφωτιάδου, μετά την ολομέλεια των Δικηγόρων, όπου το παρών τους έδωσαν και ο υπουργός και ο υφυπουργός Δικαιοσύνης.

Αυτό σημαίνει πως παραμένει εν λειτουργία το Πρωτοδικείο Ξάνθης, (το οποίο το πόρισμα της Παγκόσμιας Τράπεζας προτείνει να καταργηθεί), με στόχο την επιτάχυνση της απονομής Δικαιοσύνης. Αξίζει να σημειωθεί πως όλοι οι Δικηγορικοί Σύλλογοι της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, στάθηκαν στο πλευρό του Δικηγορικού Συλλόγου της Ξάνθης, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στις καταργήσεις Πρωτοδικείων, που έχουν ως έδρα τις πρωτεύουσες των νομών.

Στο μεταξύ ως τις 19 Ιανουαρίου θα διαρκέσει η αποχή των Δικηγόρων, σύμφωνα με την απόφαση της ολομέλειας των Δικηγόρων στην Αθήνα.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr / Βασιλική Μαχαίρα