Η Ε.Α.Σ. Ξάνθης δίπλα στους αγρότες. Κανονικά θα προχωρήσει το αρδευτικό της Ξάνθης

ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΡΟΥΦΟΣ ΚΑΙ ΤΣΙΝΑΡΙΔΗΣ

Σε αναμονή της επίσημης ανακοίνωσης από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρη Αυγενάκη.

Ο Γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Δ. Παπαγιαννίδης αυτό τόνισε στην συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξάνθης με τον Πρόεδρος Β. Ρούφο και τον Γενικό Διευθυντή κ. Νίκο Τσιναρίδη όπου του μετέφεραν τις δικαιολογημένες ανησυχίες των αγροτών του κάμπου Ξάνθης, εξ’ αιτίας της ερώτησης του πρώην Υπουργού και βουλευτή Καβάλας Νίκου Παναγιωτόπουλου, που μετέφερε «αγωνίες» των αγροτών Παγγαίου μην….δεν φτάσει το νερό του ποταμού Νέστου!!! (σ.σ. Τερατώδες ψέμα…) και όπως όλοι γνωρίζουν στην περιοχή το 50% της ποσότητας των νερών του Νέστου χύνεται στην θάλασσα ανεκμετάλευτο.
Ποιο συγκεκριμένα αναφέρει η ΕΑΣ Ξάνθης:
Ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ξάνθης «Η Ένωση» κ. Ρούφος Βασίλειος και ο Γενικός Διευθυντής κ. Τσιναρίδης Νικόλαος συναντήθηκαν την 26 Ιανουαρίου 2024 με τον Γενικό Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Παπαγιαννίδη Δημήτριο με κύριο θέμα το έργο «Μεταφορά και διανομή νερού από τον ποταμό Νέστο στην πεδιάδα Ξάνθης για αρδευτικούς σκοπούς».
Από τη μεριά του Γενικού Γραμματέα υπήρξε η διαβεβαίωση ότι το έργο θα προχωρήσει κανονικά, και μάλιστα θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση από το αρμόδιο Υπουργείο τις επόμενες μέρες.
Ευχαριστούμε τον Γενικό Γραμματέα κ. Παπαγιαννίδη για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημά μας για προσωπική συνάντηση αλλά και τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αυγενάκη Ελευθέριο για το ενδιαφέρον του για την υλοποίηση του τόσο σημαντικού για τον Νομό μας έργου.
ΓΙΑ ΤΟΝ Α.Σ. ΞΑΝΘΗΣ «Η ΈΝΩΣΗ»
ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
ΤΣΙΝΑΡΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΤΟ ΑΡΔΕΥΤΙΚΟ ΤΟΥ ΚΑΜΠΟΥ ΞΑΝΘΗΣ ΕΘΕΣΕ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΛΕΥΤΕΡΗ ΑΥΓΕΝΑΚΗ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΟΥΦΟΣ
Σημειώνεται ότι στην εκδήλωση της Τετάρτης 24/1/2024 στο Ίδρυμα Νιάρχος για την Συνεταιριστική Ασφαλιστική, το θέμα του ΑΡΔΕΥΤΙΚΟΥ έθεσε στον παρόντα Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρη Αυγενάκη και ο Πρόεδρος της ΕΑΣ Ξάνθης Βασίλης Ρούφος κατ’ ιδίαν -είναι φίλοι με τον Υπουργό από τις επισκέψεις του σε Αγροτικές εκθέσεις στην Γερμανία που συμμετείχε η ΕΑΣ Ξάνθης, σχολιάζοντας την συνάντηση ως εξής στο fb:
«Στη σημερινή συνάντηση (Τετάρτη 24/1/2024) με τον Υπουργό Γεωργίας κ. Αυγενάκη συζητήθηκε μεταξύ άλλων θεμάτων που αφορούν τους αγρότες και το θέμα του Αρδευτικού έργου στην Π.Ε. Ξάνθης. Όπως επίσης και για θέματα που αφορούν το δήμο Αβδήρων».

ΡΟΥΦΟΣ – ΤΣΙΝΑΡΙΔΗΣ

Το κατάλληλο δίδυμο στην κατάλληλη θέση.
Είναι προσωπική μας εκτίμηση, ότι η ΕΑΣ Ξάνθης αλλάζει πρόσωπο και γίνεται ποιο ανοιχτή στους Αγρότες της Ξάνθης, σε μία ατέρμονη προσπάθεια για την στήριξη των ανθρώπων της υπαίθρου. Ο Πρόεδρος Β. Ρούφος άνθρωπος των έργων και όχι των λόγων με σοβαρά ερείσματα στην κεφαλή του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και ο Γενικός Διευθυντής Νίκος Τσιναρίδης εξοπλισμένος με τις επιστημονικές του γνώσεις, είναι βέβαιο ότι θα στηρίξουν τους αγρότες σε κάθε δυσκολία τους και αν συνεχιστεί απρόσκοπτα χάρις στις πιέσεις τους στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ξεκινώντας από το αρδευτικό και τα επιμέρους θέματα που το συνοδεύουν, ίσως οι βάσεις που μπαίνουν αυτό το διάστημα από τον πρόεδρο και Γενικό Διευθυντή της ΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ στην επόμενη δεκαετία, πολλά από τα προβλήματα των αγροτών θα έχουν λυθεί και αν οι ίδιοι οι αγρότες της Ξάνθης, αυτή την περίοδο που πιέζεται η κυβέρνηση από τις κινητοποιήσεις των υπόλοιπων αγροτών της Ελλάδος «βγάλουν» κάτι από την μείωση του κόστους παραγωγής τότε σίγουρα η επόμενη δεκαετία για τον Αγροτικό κόσμο θα είναι πολύ καλύτερη.

Πρέπει όμως οι τοπικοί συνεταιρισμοί και οι αγρότες να συσπειρωθούν γύρω από την Ένωση και να της δώσουν την δύναμη να μπορεί να δημιουργήσει και να απαιτήσει πράγματα από την κεντρική διοίκηση.

Εκτιμούμε ότι η παρέμβαση του πρώην υπουργού Εθνικής Αμύνης και Καβαλιώτη βουλευτή Ν. Παναγιωτόπουλου, που και αυτός με την σειρά του μετέφερε τις ανησυχίες των Αγροτών της Καβάλας στον αρμόδιο υπουργό, είναι μία καλή ευκαιρία η κεφαλή της ΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ να δείξει την αξία της και εννοείται ότι επ’ ουδενί δεν πρέπει να χαθεί άλλος χρόνος και να μην υπάρξουν άλλες καθυστερήσεις για το εν αναμονή ζωογόνο για τους Αγρότες έργο.

Στην ανάγκη, ο πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης των Αγροτών της Ξάνθης ας κατασκηνώσουν έξω από το γραφείο του Αυγενάκι. Διότι καλός είναι ο κατευνασμός των ανησυχιών των αγροτών της Ξάνθης αλλά κάλλιο γαοιδουρόδενε παρά γαιδουρογύρευε.

Όπως και αν έχει το όλο θέμα φαίνεται πώς η παρέμβαση, μέχρις στιγμής, Παναγιωτόπουλου στάθηκε η αφορμή να κινητοποιηθεί το όργανο των αγροτών της Ξάνθης και αν κρίνουμε από την ανακοίνωση το θέμα κινείτε προς την σωστή κατεύθυνση, αρκεί βέβαια να ενταθούν οι πιέσεις προς την κεφαλή του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και να δούμε μπουλντόζες να σκάβουν στον κάμπο της Ξάνθης και να γλυκάνουν τα υφαλμυρισμένα νερά του κάμπου από τον εμπλουτισμό των νερών του Νέστου ποταμού.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ