Κινητοποιήσεις εργαζόμενων στις Περιφέρειες.

Οι εργαζόμενοι σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας συνεχίζουν τις δυναμικές κινητοποιήσεις τους. Μετά τη συμβολική συγκέντρωση στις 08 Φεβρουαρίου, σήμερα προχώρησαν και σε Στάση Εργασίας που προκήρυξε η ΟΣΥΑΠΕ. Το διεκδικητικό πλαίσιο των εργαζόμενων περιλαμβάνει τόσο μισθολογικά θέματα, για να αποκατασταθεί ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης για το σύνολο των εργαζομένων, όσο και αιτήματα που αφορούν το σταμάτημα της συνεχούς υποβάθμισης των υπηρεσιών κυρίως λόγω της έντονης υποστελέχωσης.

Οι εργαζόμενοι της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης συμμετείχαν μαζικά στη Στάση Εργασίας (32%) και πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το κτήριο της Π.Ε.. Στη συνέχεια αντιπροσωπεία τους, μαζί με συναδέλφους από όλες τις ΠΕ της Περιφέρειας Α.Μ.Θ., παρέδωσαν το διεκδικητικό τους πλαίσιο στον Περιφερειάρχη κ. Χ. Τοψίδη, στην έδρα της ΠΑΜΘ στην Κομοτηνή.

Ο Περιφερειάρχης δήλωσε ότι αναγνωρίζει το δίκαιο των αιτημάτων τους και δεσμεύτηκε ότι θα φέρει άμεσα το διεκδικητικό πλαίσιο των εργαζόμενων στο Περιφερειακό Συμβούλιο για συζήτηση, ενώ θα ασκήσει πίεση προς την Κυβέρνηση για ικανοποίηση των αιτημάτων και μέσω της ΕΝΠΕ.