-Ο πρόεδρος του ΤΕΕ Θράκης υπογραμμίζει τον κίνδυνο οι υπόλοιποι νομοί Ξάνθης. Δράμας και Καβάλας να μείνουν πίσω, καθώς ο Έβρος έχει πλέον και το δικό του αναπτυξιακό σχέδιο

Συνάντηση με τον πρόεδρο Δημήτρη Λουρίκα και τα μέλη της διοικούσας επιτροπής του Τεχνικού Επιμελητηρίου Θράκης είχε ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης Χριστόδουλος Τοψίδης. Στη διάρκεια της συνάντησης, και με δεδομένο ότι το ΤΕΕ αποτελεί τον τεχνικό σύμβουλο του κράτους, συζητήθηκαν οι προοπτικές συνεργασίας του ΤΕΕ Θράκης με την ΠΑΜΘ πάνω σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με τεχνικά έργα και έργα υποδομής στην ευρύτερη περιοχή.

«Ήταν η πρώτη ουσιαστική συνάντηση της ατζέντας, πάνω στην οποία θα βαδίσουμε» μετέφερε απολογιστικά, μιλώντας στο ράδιο Χρόνος 87.5fm, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Δημήτρης Λουρίκας. Γνωστοποίησε, ότι η συνάντηση ήρθε και στον απόηχο της πρόσφατης επαφής του περιφερειάρχη με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου τέθηκαν υπόψη του μία σειρά από ζητήματα της Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, όπως ο σιδηροδρομικός αποκλεισμός, το ειδικό χωροταξικό σχέδιο για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειες, το Μητρώο Γεφυρών, καθώς επίσης συνολικότερη η ανάγκη συγκρότησης μίας νέας Επιτροπής για την παρακολούθησης της εφαρμογής του πορίσματος της Διακομματικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη της Θράκης.

 

Διακομματική Επιτροπή για την Ανάπτυξη της Θράκης: Εδώ και τώρα υλοποιείστε το πόρισμα!

Μάλιστα, ο Δημήτρης Λουρίκας έδωσε ακόμη μία διάσταση στην ανάγκη εφαρμογής του πορίσματος της Διακομματικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη της Θράκης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι πλέον είναι «ακόμη πιο επιτακτική η ανάγκη εφαρμογής του πορίσματος της Διακομματικής, επειδή υπάρχει το πρόγραμμα Ανασυγκρότησης του Έβρου […]. Τον Έβρο χτύπησε θεομηνία και φυσικά θα πρέπει να προστατευτεί ο διπλανός νομός, αλλά θα πρέπει να αναπτύσσονται και οι υπόλοιποι Νομοί».

Εκτός από την Επιτροπή παρακολούθησης, ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Θράκης προτείνει κι αναθεώρηση μερικών σημείων του πορίσματος, καθώς αυτό συντάχθηκε το 2019 και πλέον διανύουμε το 2024, στην κατεύθυνση συγκεκριμένων έργων, καθώς ήδη βρισκόμαστε στη νέα προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ.