Θετικό το Επιμελητήριο Ξάνθης για την δημιουργία Αγροτικού Τμήματος

-ΤΙ ΛΕΕΙ Ο Σ. ΜΩΡΑΙΤΗΣ

 

Σε δήλωση του στην ΦτΞ ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου της Ξάνθης Σ. Μωραίτης αναφέρει ότι είναι στα σκαριά η δημιουργία Αγροτικού τμήματος με σκοπό να δοθούν στους αγρότες της περιοχής όλα εκείνα τα εργαλεία που χρειάζονται για να αναδείξουν τον πρωτογενή τομέα ως κύριο μοχλό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.

Είναι γεγονός ότι πέρα από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των αγροτών, κανένας θεσμικός επαγγελματικός φορέας δεν ασχολήθηκε με την εκπροσώπηση των Αγροτών.

Οι αγρότες της Ξάνθης είναι ένα πολύ μεγάλο οικονομικό κομμάτι του νομού και είναι καιρός, εκτιμάται, ότι θα πρέπει να εκπροσωπηθούν από θεσμικό φορέα ως παραγωγική τάξη.

Όπως, χαρακτηριστικά, αναφέρει για το θέμα ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης,  Στέλιος Μωραΐτης, «σημαντικά είναι τα βήματα που γίνονται προς την κατεύθυνση ίδρυσης Αγροτικών Τμημάτων στα Επιμελητήρια της χώρας και μάλιστα πολύ σύντομα θα δούμε τα αποτελέσματα».

Σε ανοικτή διαβούλευση βρίσκονται τα Επιμελητήρια με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τους αγρότες, προκειμένου να οριοθετήσει το πλαίσιο λειτουργίας των Αγροτικών Τμημάτων.

Αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης Στέλιος Μωραίτης: «Ως Επιμελητήριο Ξάνθης είμαστε θετικοί στην προσπάθεια ίδρυσης Αγροτικών Τμημάτων στα Επιμελητήρια καθώς πρόκειται για τον πλούτο της περιοχής, τον πρωτογενή τομέα. Οι αγρότες έχουν μόνο να κερδίσουν από την ίδρυση Αγροτικού Τμήματος στο Επιμελητήριο Ξάνθης. Θα είναι πιο οργανωμένοι και θα συμμετέχουν σε περισσότερες εκθέσεις. Θεωρώ πως θα συγκεντρώσει μεγάλο ενδιαφέρον»