Η ΠΟΛΗ ΑΛΛΑΖΕΙ – Αναδεικνύεται το κοινωνικό πρόσωπο του δήμου Ξάνθης

Η νέα δημοτική αρχή και ο δήμαρχος Στράτος Κοντός με μικρά, αργά, αλλά σταθερά βήματα, μαζί με τα μικρά έργα αναδεικνύει και το κοινωνικό της πρόσωπο.

Και ξαφνικά «φύτρωσε» ένα όμορφο κιόσκι στην κεντρική πλατεία πίσω από το άγαλμα του Καραμανλή. Και ο λόγος δεν είναι ότι η δημοτική αρχή έκανε ένα τόσο δα μικρούλη έργο, με ένα χαμηλό κοστολόγιο αλλά γιατί ήταν απαραίτητο.

Επί σειρά ετών, στο σημείο εκείνο συγκεντρώνονταν υπερήλικες, κυρίως Παλινοστούντες και απολάμβαναν την παρέα μεταξύ τους, έπαιζαν χαρτάκι, ντάμα ακόμη και σκάκι.

Πολλές φορές όμως, η βροχή και το κρύο δεν επέτρεπαν στους ανθρώπους που βρίσκονται στην δύση της ζωής τους να απολαύσουν την ζεστασιά της παρέας με ασφάλεια.

Προφανέστατα είναι έργο του Αντιδημάρχου καθημερινότητας του κ. Ηλιάδη Θωμά, όμως, χωρίς την έγκριση του δημάρχου αυτό το μικρό αλλά τόσο χρήσιμο έργο για τους υπερήλικες συμπολίτες μας, δεν θα «φύτρωνε» ξαφνικά, με δεδομένο ότι πριν από λίγες ημέρες δεν υπήρχε.

ΤΙ ΔΕΙΧΝΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΕΡΓΑΚΙ, ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΟΥΣ ΥΠΕΡΗΛΙΚΕΣ ΣΥΜΠΟΛΊΤΕΣ ΜΑΣ;

 

Στο συγκεκριμένο σημείο, οι παλινοστούντες υπερήλικες συνδημότες μας, συγκεντρώνονται πάρα πολλά χρόνια και προσπαθούν ακάλυπτοι κάτω από το Θεό και τις καιρικές συνθήκες, να απολαύσουν τις χαρές τις ζωής που δίνει η καλή παρέα. Το δημαρχείο είναι σχεδόν απέναντι, δεν τους είδε κανείς; Δεν κατέγραψε κανένας την ανάγκη  αυτών των συνδημοτών μας, και με δεδομένο ότι είναι άγνωστο αν παίρνουν σύνταξη, και άρα τα εισοδήματα είναι από πενιχρά έως ανύπαρκτα, απολάμβαναν την μικρή χαρά της ζωής που είναι μία βόλτα στην πλατεία της πόλης και μία φιλική κουβέντα;

Αυτή λοιπόν είναι η διαφορά της νέας δημοτικής αρχής με την διοίκηση του Τσέπελη που βάδιζε στην λογική της πολιτικής «αρπαχτής» και ίσως όχι μόνο, για να «περπατήσει» κάποιο έργο παρόμοιο, που πιθανών να μην έχει πολιτικά οφέλη, έχει μέσα του όμως ανθρωπιά.

Εύγε.

Τελευταίες πληροφορίες μας λένε ότι η δημοτική αρχή τον απέναντι χώρο πάνω από το πάρκινγκ προτίθεται να τον μετατρέψει σε πλατεία και ένα όμορφο σημείο της πόλης.

Το είπαμε από την αρχή, αυτή η περίοδος, μετά από 4 χρόνια πολιτικής ντροπής, είναι η ευκαιρία, για πρώτη φορά ίσως, οι Ξανθιώτες ψηφοφόροι, να νοιώσουν καλά με τον εαυτό τους ότι δεν πήγε χαμένη η ψήφος τους.

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΠΕΚΟΥΛΑ ΤΟΥ ΤΣΕΠΕΛΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΖΕΡΕΝΙΔΗ ΠΡΩΗΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΝΥΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΕΥΑΞ, ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΑΓΓΕΛΙΑ ΤΣΕΠΕΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΙΤΛΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΤΩΝ ΠΑΛΙΝΝΟΣΤΟΎΝΤΩΝ ΟΜΟΓΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΚΤΕΝΕΠΟΛ .

Ένα έργο όπου επί 2 χρόνια που το δούλευε ο Γιάννης Ζερενίδης και έπρεπε να επιστρατεύσει όλες τις Τεχνικές του Γνώσεις για να το φέρει σε πέρας, και ο τότε δήμαρχος Μ. Τσέπελης, πήρε το έργο και προσπάθησε να το «πουλήσει» πολιτικά και ανέντιμα στους παλλιννοστούντες για να αποκτήσει τις ψήφους.
Στον Γιάννη Ζερενίδη από την πλευρά του Μ. Τσέπελη, δεν έγινε η παραμικρή αναφορά. «Θεμιτό», θα πει κάποιος στην πολιτική, αλλά, μέχρις ενός σημείου, όταν μάλιστα άφηνε διαρροές, ότι το έργο αυτό θα το ήταν νωρίτερα έτοιμο αν δούλευαν περισσότερο οι Τεχνικές υπηρεσίες, δείγμα της πολιτικής αν εντιμότητας της προηγούμενης διοίκησης.

ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ

Για να πούμε του στραβού το δίκιο, αυτή η πρωτοβουλία του δήμου της Ξάνθης, κρύβει μέσα της ανθρωπιά και επειδή ίσως κάποιοι «νομοταγείς» συμπολίτες μας, ίσως, εγείρουν την νομιμότητα της κατασκευής – το συνηθίζουν αυτό άνθρωποι συνήθως τεμπέληδες, οι οποίοι δεν έβαλαν «πενιά» στην ζωή τους, όπως λέει ο πρώην αντιδήμαρχος και στρατηγός Φωτιάδης, ίσως προσπαθήσουν να εγείρουν θέματα περί νομιμότητας – δεν ακούσαμε τίποτε – όμως, οι Ξανθιώτες θέλουν από τον νέο δήμαρχο να είναι σταθερός στις αποφάσεις του, και τα νομικά ή γραφειοκρατικά «τερτίπια» να τα λύνει και να δίνει στους Ξανθιώτες την ουσία – δεν λέμε να παρανομεί-, αλλά να βλέπει την ουσία του πράγματος και η ουσία στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι οι συνάνθρωποι μας, που η μοίρα τους έφερε στην Ξάνθη.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ