ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ;;;

Κυριάκος Μητσοτάκης μετά από επίσκεψή του σε super market της Αθήνας:

 

Είχαμε την ευκαιρία σήμερα, μαζί με τον Υπουργό, να κάνουμε μία επίσκεψη σε ένα σούπερ μάρκετ στο κέντρο της Αθήνας για να διαπιστώσουμε στην πράξη την αποδοτικότητα των πρόσφατων μέτρων που ρύθμισε η κυβέρνηση σχετικά με τη μείωση των τιμών σε μια σειρά από κωδικούς, περί τους 4.000, καταναλωτικά προϊόντα, απορρυπαντικά. Ήδη οι πολίτες μπορούν να τα βλέπουν σε χαμηλότερες τιμές στο ράφι.

Προφανώς και δεν έχουμε αντιμετωπίσει το πρόβλημα της ακρίβειας.

Με λίγα λόγια ο κυβερνήτης της Χώρας, λέει στον Ελληνικό Λαό, ξέρετε, αυτό μπορούσαμε να κάνουμε αυτό κάνουμε.

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ο Κ. Μητσοτάκης πήγε στο souper market  για να πει ότι συνεχίστε να πληρώνεται ακριβά τα ψώνια σας, και εμείς εδώ είμαστε, όπου στην ουσία, ο κυβερνήτης της Χώρας, παραδέχεται ότι δεν αντιμετώπισε το πρόβλημα της ακρίβειας και ότι οι Έλληνες πολίτες στην ουσία είναι αιχμάλωτοι τριών τεσσάρων μεγαλεμπόρων οι οποίοι μπορούν να αποφασίσουν, ερήμην της κυβέρνησης πότε θα πεινάσει ο Ελληνικός Λαός και πότε όχι.

Συγνώμη, αλλά τότε γιατί να έχουμε κυβέρνηση, γιατί να έχουμε βουλή και να πληρώνει ο Ελληνικός εκτός από την ακρίβεια 300 χαραμοφάηδες, αν δεν μπορούν να διασφαλίσουν την επιβίωση του Ελληνικού Λαού;

Διότι αν, αν δεν το γνωρίζουν οι 300 της βουλής – που προφανώς δεν το γνωρίζουν, – γιατί δεν πάνε οι ίδιοι στο μάρκετ, αλλά τους πάνε τα χρήματα του Ελληνικού Λαού,  το μηνιάτικο του μέσου Έλληνα αρκεί μόνο για το νοίκι και το φαγητό, το όποιο φαγητό, δεν μιλάμε για τα πάγια του σπιτιού φως νερό τηλέφωνο, φροντιστήρια, ένδυση και υπόδηση ή κάτι ξαφνικό με την υγεία και με δεδομένο ότι το δημόσιο σύστημα υγείας έχει καταρρεύσει, και άρα ο μέσος πολίτης πρέπει να αποταθεί στην ιδιωτική υγεία, τότε,  κλαύτα Χαράλαμπε.

Προφανώς ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει αντιληφθεί ότι ο ρόλος του δεν είναι να διαπιστώνει ότι η ακρίβεια τσακίζει τον μέσο Έλληνα – Δεν χρειάζεται να το πει ο Πρωθυπουργός – αυτό το βιώνει στο πετσί του ο Έλληνας πολίτης και άρα η διαπίστωση του Πρωθυπουργού περισσεύει.

Άρα ο μέσος Έλληνας δεν θέλει από τον κυβερνήτη του να διαπιστώνει ότι πεινάει ο ίδιος αλλά θέλει τον Πρωθυπουργό του,  είναι δίπλα του  για να δώσει λύση στο πρόβλημα του και όχι να διαπιστώνει τις αδυναμίες της διακυβέρνησης του.

Α.Π.