ΜΝΗΜΗ ΧΡΥΣΟΨΑΡΟΥ….
Είμαστε στην περίοδο των μνημονίων. Μπαίνοντας σε ένα καφενείο για πρωινό καφέ βλέπω όλους τους πελάτες να κρέμονται από τα χείλη των παρουσιαστών πρωινής εκπομπής. Ξαφνικά όλες οι παλάμες ανοικτές στρέφονται προς την τηλεόραση με ένα μακρόσυρτο …..ΝΑΑΑΑΑΑΑ…. Τι είχε συμβεί ? Πέρασε πλάνο με τις φωτογραφίες ΣΑΜΑΡΆ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ που είχαν την διακυβέρνηση της χώρας.
Παρουσιαστής της εκπομπής ,χασκογελώντας ειρωνικά ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΥΤΙΙΑΣ. Πλάι του συμπαρουσιαστής , ο λογιστής που τον προσφωνεί με το κκ καθηγητά επιμόνως ο ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ. Ομιλούν για την ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ ως το φάρμακο που θα λύσει το “ανύπαρκτο’ σύμφωνα με την θεωρία τους πρόβλημα της οικονομίας. Κατακεραυνώνουν την ΕΕ των εκβιαστών, τιμωρών που έχουν στοχοποιήσει και θέλουν τον αφανισμό των Ελλήνων.
Ο λαϊκισμός φθάνει στο ζενίθ, πωλούν φτηνό πατριωτισμό κα υποβαθμίζουν τους Έλληνες πολιτικούς με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς. Είναι οι βασικοί υποκινηταί ( μαζί με τον μέντορα του σε άλλο σταθμό…τον “ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΈΝΑ) του κινήματος των πλατειών. Είναι αυτοί που καλλιεργούσανε καθημερινά μίσος, διχασμό , διαχωρισμό ,επιθετικότητα μεταξύ των πολιτών που ακόμα πληρώνουμε.
Ο κύριος που δεν αφήνει κανένα να μιλήσει … επαναλαμβάνοντας συνεχώς τις ίδιες γελοίες ατάκες έχει το θράσος να θέλει να μας εκπροσωπήσει στο εκ προθέσεως τιμωριτικό και σκοτεινό διευθυντήριο των Βρυξελλών όπως έλεγε.
Ένας τύπος που η συνέντευξη μαζί, αποτελεί τον απόλυτο αυτοεξευτελισμό της προσωπικότητας σου . Δημιούργημα της ελαφρότητας που διαπερνάει όλο το πολιτικό σύστημα.
Αποτελεί το νούμερα ένα από ένα ” γκρουπ” ανάλογων υποψηφίων που δεν τιμούν κανένα.
Αν η κοινωνία τον επιβραβεύσει με την πρωτιά όπως γράφεται δεν μας σώζει πλέον τίποτα.