Μιχάλης Κουρτίδης: Ζητώ την εμπιστοσύνη σας, ώστε να συνεχίσω ως Ευρωβουλευτής, να εργάζομαι με αφοσίωση για να υπερασπίζομαι τα συμφέροντα της Ελλάδας και να συμβάλω στη δημιουργία μιας πιο δίκαιης Ευρώπης

Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας στην Ελληνική Λύση

Ο Αλέξανδρος Παυλικιάνος συνομίλησε με τον υποψήφιο Ευρωβουλευτή της Ελληνικής Λύσης Μιχάλη Κουρτίδη που κατάγεται από την Ξάνθη και μένει στο ηρωικό Δοξάτο της Δράμας.

Μιχάλης Κουρτίδης, ένας πολιτικός  που δεν μασάει τα λόγια του και δεν κρύβεται πίσω από πολιτικά «τερτίπια». Λέει ευθέως τις σκέψεις του, ως πρώην Αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού και υπερασπίζεται τα πιστεύω του μέχρι κεραίας.

Έντιμος, αγωνιστής και εχθρός της αδικίας.

Αυτός είναι ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής με την Ελληνική Λύση, σε μία εφ όλης συζήτηση. Δηλώνει έτοιμος να αγωνιστεί για το δίκιο των Ελλήνων πολιτών μέσα από την μεγάλη Ευρωπαϊκή Οικογένεια.

Μπορεί το βλέμμα του να είναι στραμμένο προς την Ευρωβουλή, όμως η ψυχή και η καρδιά του, είναι στραμμένα προς τον τόπο του, την Ελλάδα.

Ξεκινήσαμε την συνέντευξη με την πρώτη ερώτηση που του υποβάλαμε.

Α.Π. Ποια είναι η δουλειά του Ευρωβουλευτή;

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΡΤΙΔΗΣ:«Η δουλειά του Ευρωβουλευτή, είναι να συνεργάζεται με τον πολιτικό του φορέα στον Ελλαδικό χώρο, να παίρνει τα θέματα και να απαιτεί λύσεις από το Ευρωκοινοβούλιο.

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής, με την γνωστή του ευαισθησία για το περιβάλλον, μιας και ασχολείται ο ίδιος με την γη, και με δεδομένο ότι το νερό της βροχής μεταφέρεται αναξιοποίητο από τους χειμάρρους και τους ξεροπόταμους, χάνεται και ενίοτε, με την ορμή του, προκαλεί ζημιές στις παραγωγές, στα σπίτια και τις περιουσίες των Ελλήνων, θέτοντας σε κίνδυνο, ακόμα και τις ζωές τους.  Άνοιξε το θέμα των ταμιευτήρων σε ξεροπόταμους σε περιοχής της Ελλάδος, όπως γίνεται στην Κύπρο η οποία έχει εκμεταλλευτεί όλους τους ξεροπόταμους δημιουργώντας φράγματα και το νερό που συγκεντρώνεται τους χειμερινούς μήνες διυλίζεται και μετατρέπεται σε πόσιμο ενώ παράλληλα γύρω από τις εν λόγω περιοχές, δημιουργούνται τουριστικά θέρετρα. «Άραγε τι θα μας εμπόδιζε να πραγματοποιήσουμε το ίδιο σε σημαντικούς ξεροπόταμους, από την στιγμή που η Ε.Ε. διαθέτει κονδύλια για αυτό το σκοπό»;

 

Ο Μ. Κουρτίδης επισημαίνει το γεγονός ότι θα εκπροσωπήσει όλη την Ελλάδα γιατί γνωρίζει τα προβλήματα όλων των περιοχών από τον Βορά στον Νότο και από την Ανατολή ως την δύση.

Ο λόγος είναι προφανής. Σαν αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού, υπηρέτησε σε ολόκληρη την Ελλάδα επί 35 συναπτά έτη και δηλώνει απερίφραστα ότι μπορεί η καταγωγή του να είναι από την Μυρτούσα της Ξάνθης και να έχει τα εκλογικά του δικαιώματα στον νομό μας, έχει σαφή προτεραιότητα την Θράκη, αλλά θα συμβάλλει με την παρουσία του στο Ευρωκοινοβούλιο, για την στήριξη των προβλημάτων σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Σκόπια, ποια είναι η θέση του κόμματος του και φυσικά του ιδίου του Μ. Κουρτίδη

«Εγώ δεν θα μείνω στα σημερινά, θα πάω παλαιότερα στην συνθήκη του Βουκουρεστίου που υπογράφουν 5 κράτη όπως η Ρουμανία, η Ελλάδα, η Βουλγαρία, η Σερβία και το Μαυροβούνιο και σε αυτήν την συνθήκη δεν προβλέπεται μεταξύ Ελλάδος και Σερβίας κρατίδιο. Άρα έχουν καταστρατηγήσει την συνθήκη του Βουκουρεστίου. Άρα, τα σύνορα της Ελλάδος είναι με την Σερβία και δεν έφτασε αυτό αλλά έδωσαν και το τιμημένο όνομα της Μακεδονίας. Μιλάμε για έγκλημα».

Θράκη

Ακολούθως ο κ. Κουρτίδης έκανε αναφορά για την Θράκη σημειώνοντας ότι υπηρέτησε στην παρεύρια περιοχή επί σειρά ετών, άροντας και «φυτεύοντας» ναρκοπέδια, σημειώνοντας ότι έχει δεσμούς φιλίας, αλληλοσεβασμού και αγάπης για τον ευλογημένο τόπο της Θράκης.

Θα διώξουμε το Τουρκικό Προξενείο από την Κομοτηνή.

Η Ελληνική Λύση, έχει πρόγραμμα για την Θράκη, που κανένας άλλος πολιτικός οργανισμός δεν έχει. «Πρώτον και κύριο, θα διώξουμε το Τουρκικό Προξενείο από την Κομοτηνή, δεν έχει λόγο ύπαρξης. Όσοι ζουν στην Ελλάδα, είναι Έλληνες και δεν μίλησα για Χριστιανούς ή Μουσουλμάνους. Έλληνες Πολίτες. Ο καθένας μπορεί να πιστεύει σε όποιον Θεό θέλει. Στην Θράκη δεν έχουμε Τουρκική Μειονότητα αλλά Μουσουλμανική. Έτσι υπεγράφη η συνθήκη της Λοζάνης. Ξέρω ότι το θέμα πονάει. Εγώ είμαι γέννημα θρέμμα Θρακιώτης και είμαι από την Μυρτούσα Ξάνθης. Μετέπειτα οι γονείς μου αγόρασαν κάποια κτήματα στο Δοξάτο Δράμας και μεγάλωσα εκεί.

 

Λαθρομετανάσταστευση – Δημογραφικό

«Είναι μία τεράστια πληγή και αυτή η πληγή, δεν πρέπει να γίνει καρκίνωμα, αν γίνει, δεν θεραπεύεται αργότερα. Εδώ έχουμε μία εισβολή και προσπαθούν να κάνουν, όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά την Ευρώπη πλέον ισλαμική. Πρέπει να ξέρουμε ότι οι μουσουλμάνοι γενούν 8-10 παιδιά αδιαφορώντας πώς θα μεγαλώσουν και άρα δεν τους ενδιαφέρει η ποιότητα ζωής. Όλοι ξέρουμε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ελλάδος είναι το δημογραφικό και όπως κινείτε το όλο θέμα, σε λίγα χρόνια θα είμαστε μειονότητα στην Χώρα μας και για αυτό είμαστε εναντίον της νομιμοποίησης των λαθροεισβολέων. Λέγεται ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι μετανάστες. Λάθος, μετανάστης ήταν ο πατέρας μου που πήγε στην Γερμανία να δουλέψει και δούλεψε κοντά 40 χρόνια. Πήγε εκεί με πρόσκληση, και λειτούργησε στα όρια που έθεσε το κράτος της Γερμανίας. Εδώ τι βλέπουμε; Βλέπουμε μία Αθήνα που περπατάς και δεν βλέπεις έναν Έλληνα».

Ποια λύση προτείνεται ως Ελληνική Λύση;

«Από το 2019, η Ελληνική Λύση και ο Κ. Βελόπουλος, είχε προτείνει όσοι λαθρομετανάστες έρχονταν στον Ελλαδικό χώρο, να μεταφέρονταν σε ακατοίκητα νησιά που θα διέθεταν εννοείται, υποδομές φιλοξενίας και ιατρική περίθαλψη. Εκεί να γίνεται η ταυτοποίηση και από εκεί να πήγαιναν στις χώρες τους, και όσο για του pushbacks, προβλέπεται και δεν το κάνουμε ως χώρα.

Στην συνέχεια έκανε αναφορά στον πρώην Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Τσίπρα ο οποίος διερωτήθηκε αν η θάλασσα έχει σύνορα. «Αυτός ο άνθρωπος, κυβέρνησε την Χώρα ως Πρωθυπουργός επί πέντε χρόνια. Ναι κύριε Τσίπρα, έχει θαλάσσια σύνορα η Ελλας και είναι χαραγμένα από την Συνθήκη της Λοζάνης και είδαμε και την κα Μπακογιάννη να κάνει εισήγηση για την ένταξη του Κοσσόβου στα ΟΗΕ, που σημαίνει ότι ανοίγει κερκόπορτα κατά της Κύπρου και των γκρίζων ζωνών, που είναι η θέσεις της Τουρκίας. Αυτά θα τα βρούμε μπροστά μας».

Εγκληματικότητα

Πιστεύεται ότι εν πολλοίς η αύξηση της εγκληματικότητας οφείλεται και στους λαθρομετανάστες;

«Βεβαιότατα. Οι μουσουλμάνοι δεν μπορούν να ενσωματωθούν σε μία Ελλάδα που είναι ορθόδοξη και Χριστιανική.

Μιλήσατε για Ορθοδοξία και Χριστιανισμό. Την απόφαση για τον γάμο των ομοφυλοφίλων πώς την βλέπετε;

«Κωμικοτραγική. Από την ΝΔ πόσοι ψήφισαν τον γάμο των ομοφυλόφιλων; 107 άρα 51 απείχαν ή ψήφισαν αρνητικά και η ΝΔ για να μην χάσει την δεδηλωμένη έρχεται ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ και την στηρίζουν όχι ότι από το ΠΑΣΟΚ ψήφισαν όλοι, και έρχεται με 176 και ψήφισαν τον νόμο. Κωμικοτραγική είναι γιατί ο Ανδρουλάκης έρχεται με πρόταση μομφής σε δεύτερο χρόνο με στόχο να ρίξει την κυβέρνηση. Κοροϊδία. Είναι δυνατόν; Ήρθε μία περίπτωση να ρίξεις την κυβέρνηση και δεν το έκανες και έρχεσαι τώρα να κάνεις εκ των υστέρων πρόταση μομφής; Ποιόν κοροϊδεύεις; Και αυτό έγινε γιατί και η ΝΔ έχει πτώση των ποσοστών της και ο ΣΥΡΙΖΑ και βλέπει ότι το ΠΑΣΟΚ δεν περπατάει. Κάνει την πρόταση μομφής, να βγούνε στο κανάλι της Βουλής να τους δει ο κόσμος για να αρχίζουν να τους ξαναμαζεύουν.

 

Ευρωεκλογές, τι λένε οι μυστικές δημοσκοπήσεις για την Ελληνική Λύση;

 

«Να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν πιστεύω στις δημοσκοπήσεις αλλά, αποτυπώνουν την στιγμή και είναι μία ζυγαριά. Στην Βόρειο Ελλάδα έδωσαν 24% στην ΝΔ και στην Ελληνική Λύση 21%. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει μία διαφορά και μπορεί μέχρι τις Εθνικές εκλογές αυτό το δείγμα να γίνει αντίστροφα».

 

Ένα σχόλιο σας για την «πρεμούρα» του κ. Μητσοτάκη να συναντηθεί με τον Ερντογάν όταν αυτός και οι στενοί του συνεργάτες, «βάλουν» λεκτικά κατά της Χώρας μας.

 

«Έχουμε την πληροφόρηση από το 2019, εξάλλου και η κα Μπακογιάννη το είπε. Στόχος τους είναι η συνεκμετάλλευση του Αιγαίου. Με λίγα λόγια, να γίνει συνεκμετάλλευση στο δικό μας χωράφι, στο δικό μας σπίτι. Αυτό γίνεται. Έχουν συμφωνήσει για την συνεκμετάλλευση. Εύχομαι να μην συμβεί γιατί στον Τούρκο εμπιστοσύνη δεν υπάρχει. Ο λαός δεν έχει να χωρίσει κάτι με τους Έλληνες. Οι κυβερνήσεις είναι αυτές που χρησιμοποιούν τους λαούς και τους ταράζουν. Θέλουν να πάνε στην Χάγη. Για ποιο λόγο; Εμείς με την Τουρκία έχουμε μόνο μία διαφορά την υφαλοκρηπίδα. Εκτός αυτού, δεύτερο σφάλμα της Χώρας μας που δεν καθορίσαμε ΑΟΖ, και τώρα τι κάνουν; Θέλουν να κάνουν θαλάσσια πάρκα. Πώς γίνεται; Τα βήματα είναι απλά και λίγα. Πρώτα πας στα 12 μίλια, καθορίζεις ΑΟΖ αλιευτικές ζώνες και μετά κάνεις θαλάσσια πάρκα. Δεν κάνουμε τα 12 μίλια γιατί η Τουρκία θεωρεί ως αιτία πολέμου την επέκτασή τους. Φέρε και συ το θέμα στην Βουλή και πες ότι αιτία πολέμου είναι και για μένα αν μου επιτεθείς όταν θα αναπτυχθώ στα 12 μίλια, όπως επιτρέπουν οι διεθνείς συνθήκες. Είναι αναφαίρετο δικαίωμα της Ελλάδος. Πώς η Τουρκία μία χώρα του ΝΑΤΟ υιοθετεί απέναντι σε μία άλλη χώρα του ΝΑΤΟ αιτία πολέμου και ο κ. Στόλντεμπεργκ λέει «βρείτε» τα; Τι να βρούμε; Εμείς δεν χάσαμε τίποτε. Και έχεις την Τουρκία και μιλάει για Γαλάζια Πατρίδα, ποια Γαλάζια που αυτή την στιγμή όλες οι Αρχαίες Ελληνικές πόλης είναι υπό κατάληψη; Η καταγωγή τους είναι από την Μογγολία και εμφανίζονται στην ιστορία μετά την άλωση της Κωνσταντινουπόλεως άρα εδώ και 600 χρόνια είναι στην περιοχή, για ποια γαλάζια πατρίδα μιλάνε; Και όλα αυτά τα λέω, διότι λαός που ξεχνά την ιστορία του, μοιραία θα την ξαναζήσει.

 

Πάμε στο σήμερα. Διεκδικείται μία θέση στο Ευρωκοινοβούλιο την στιγμή που στην χώρα μας το κόστος ζωής έχει ξεπεράσει κατά πολύ τις δυνατότητες του μέσου Έλληνα. Τι λέτε εσείς ως Ελληνική Λύση και τι προτείνεται για την οικονομία της Χώρας.

Ευχαριστώ για την ερώτηση και στο φυλλάδιο μου κάνω αναφορά στους στόχους μου. Γνωρίζεις ότι εμείς στο Στρατό λειτουργούσαμε έχοντας στόχους. Τον λεγόμενο ΑΝΣΚ και εγώ θέλω να πάω αν με τιμήσουν οι Έλληνες με την ψήφο τους με στόχους.

Ποιοι είναι οι στόχοι;

Ο πρωτογενής τομέας, Γεωργία Κτηνοτροφία, αλιεία, μελισσοκομεία. Κάποιοι επικαλούνται ότι είναι παγκόσμιο και πανευρωπαϊκό φαινόμενο. Εγώ λέω το εξής. Η γη ταΐζει τα πλάσματα της. Με λίγα λόγια, να δουλέψουμε την γη, να παράγουμε να ταΐσουμε τον λαό μας και ότι περισσέψει να το εξάγουμε και ξεκινώ από τις εξορύξεις.  Η Ελλάς από το 1937 γνωρίζει ότι υπάρχουν ορυκτά. Στον ηπειρωτικό χώρο βγάλαν πετρέλαιο και το έχουν «ταπωμένο», Νοτιοανατολικά της Κρήτης, στην θέση Μπάμπουρα στην Θάσο, μιλάμε για τεράστια αποθέματα. Αν ξεκινούσαμε πριν από τρία χρόνια όπως κάνει η Κύπρος τώρα θα είμασταν αυτάρκεις. Ο Κ. Βελόπουλος ασχολήθηκε από το 2007 μαζί με τον Μανιάτη.  Από το  2019 τους είπε να προαγοράσουν αέριο και τους είπε να το αποθηκεύσουν σε υπόγειες δεξαμενές στον Πρίνο της Θάσου,  δεν το κάνανε, αυτά τα είπε ο Σαμαράς. Το είπε και ο Μητσοτάκης πριν από τρία χρόνια, δεν κάνανε τίποτε και ο Μητσοτάκης μας είπε ότι τώρα θα ξεκινήσουν έρευνες νοτιοδυτικά της Κρήτης. Μα οι έρευνες έχουν γίνει και ξέρουμε ως Χώρα που έχουμε πετρέλαιο και φυσικό αέριο. Άρα λοιπόν δίνεις στην οικονομία την ενέργεια και επιδοτείς την Αγροτική παραγωγή. Η Ολλανδία εξάγει 137 δις που είναι ίσα με την Πελοπόννησο και η εύπορη Ελλάδα να μην παράγει; Πριν από μερικές δεκαετίες η Ελλάδα παρήγαγε σιτηρά 190% κρατούσε για τις ανάγκες της το 100% και εξήγαγε το 90% τώρα παράγει το 10% και εισάγει το 90%.

Που οφείλετε;

Όλη η ιστορία ξεκινά από 25 με 30.000 επιτήδειους οι οποίοι κάνουν εισαγωγές από τα ξένα κράτη. Η Ελληνική Λύση είναι υπέρ της παραγωγής και όχι της εισαγωγής των ομοειδών προϊόντων. Μιλήσατε για ακρίβεια. Η ακρίβεια είναι το αποτέλεσμα και εμείς ως Ελληνική Λύση μιλάμε για το αίτιο και πώς αυτό θα το θεραπεύσουμε. Είναι δυνατόν στον κάμπο να μπαίνουν φωτοβολταϊκά; Ένας καθαρά παραγωγικός χώρος; Γεμίσανε τον τόπο ανεμογεννήτριες. Βάζουνε φωτιές- είδατε τι έγινε στην Δαδιά.

Ποιος είναι ο Μιχάλης Κουρτίδης;

Γεννήθηκα στην Μυρτούσα Ξάνθης. Υπηρέτησε την Πατρίδα μου με ζήλο και ως Πυροτεχνουργός έζησα την επικινδυνότητα αλλά πάντα κάνοντας τον Σταυρό μου σε κάθε αποστολή εξουδετέρωσης και με την βοήθεια της Παναγίας και του Χριστού αποστρατεύτηκα σώος και αβλαβής. Ασχολούμαι με την μελισσοκομία, την ελαιοκαλλιέργεια, την αμπελουργία. Ήμουν πρωταθλητής Ελλάδος στο άθλημα του JUDO και τώρα ως δάσκαλος εδώ και 44χρονια.Ειμαι μουσικός και παίζω αρκετά παραδοσιακά μουσικά όργανα. Γενικά είμαι ανήσυχος και τελειομανής. Απαιτώ το δίκιο και είμαι πάντα απέναντι στο άδικο. Ο νόμος, η δικαιοσύνη , η Διοίκηση είναι αυτά που υπηρέτησα στην Στρατιωτική μου σταδιοδρομία και δεν παρεκλείνω απ αυτές τις αρχές!!! Το υπηρετώ και προσφέρω, για μένα είναι κανόνας!!!

Τι ήταν αυτό που σας ώθησε να θέλετε να ασχοληθείτε με τα κοινά;

 

Η αδικία. Είμαι τελειομανής, έφτειαξα Μονάδες που διοίκησα και τις έφτιαξα «κουκλιά»,  και στον χώρο που θέλω να περπατώ ως πολίτης, θέλω να τον βλέπω τακτοποιημένο και αυτός ήταν ο λόγος που δύο φορές ασχολήθηκα με την αυτοδιοίκηση, ασχολήθηκα με τα πολιτιστικά, ασχολήθηκα με τα αθλητικά και το ποδόσφαιρο, ήμουν πρόεδρος της ομάδας των Φιλίππων Δοξάτου πέντε χρόνια και γενικά είμαι ανήσυχος. Βλέποντας όμως όλη αυτή την αδικία που γίνεται σε βάρος του Λαού, θέλω να παλέψω για να αρθεί. Εγώ δουλεύω και παράγω, πληρώνω φόρους και όλη αυτή η αδικία με έκανε να ασχοληθώ με την πολιτική ποιο ενεργά. Το 2019 ήμουν υποψήφιος ευρωβουλευτής  με την Ελληνική Λύση, και βγήκα στην Τρίτη θέση Πανελληνίως. Η Ελληνική Λύση έβγαλε μια έδρα οπότε και δεν βρέθηκα στα έδρανα της Ευρωβουλής.

Έχω γραφείο στην Δράμα από όπου περνάνε πολλοί συμπολίτες μας και το γραφείο μου έγινε οι αιτία, σε συνεργασία και με τους 10 βουλευτές της Ελληνικής Λύσης, να φέρνω σημαντικά θέματα στην βουλή και ως τομεάρχης Εθνικής Άμυνας. 690 ερωτήσεις μέσα σε πέντε χρόνια., για να πάρουν απαντήσεις από τους υπουργούς. Στις Εθνικές εκλογές του 23, ήμουν υποψήφιος βουλευτής και έχασα την έδρα για 180 σταυρούς, και μέσα σε ένα μήνα που κατέβηκε στις εκλογές η ΝΙΚΗ, μου στέρησε την έδρα. Και σήμερα ο πρόεδρος μου, μου κάνει την πολύ μεγάλη τιμή να με συμπεριλάβει στο ευρωψηφοδέλτιο με τους εξής στόχους:  Αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου της Ανατολικής Ρωμυλίας και της Μικράς Ασίας.

Ενίσχυση του Πρωτογενούς Τομέα και την αμυντική ασφάλεια των συνόρων της πατρίδας μας. Υπόψη ότι καταθέσαμε μαζί με τον Ευρωβουλευτή κύριο Φράγκο της Ελληνικής Λύσης, ερώτηση για την Γενοκτονία των Ποντίων και των Αρμενίων.