Μοντέρνες κουζίνες – Αναδιαμορφώστε την κουζίνα σας σύμφωνα με το δικό σας γούστο και απαιτήσεις

 

Η αναδιαμόρφωση μιας παλιάς κουζίνας είναι ένα σημαντικό εγχείρημα που απαιτεί προσεκτικό σχεδιασμό και προσοχή στη λεπτομέρεια. Η κουζίνα είναι  η καρδιά του σπιτιού σας και πρέπει να είναι αισθητικά ευχάριστη,  λειτουργική και αποτελεσματική. Παρακάτω θα δούμε μερικές  βασικές πτυχές που κάθε ιδιοκτήτης πρέπει να λάβει υπόψη για να εξασφαλίσει μια επιτυχημένη ανακαίνιση, σύμφωνα με τις δικές του προτιμήσεις και ανέσεις.

 

  1. Σχεδιασμός και Προϋπολογισμός

 

Πριν ξεκινήσετε, φτιάξτε το σχέδιο που είναι λειτουργικό για εσάς και προσηλωθείτε στις λεπτομέρειες. Σκεφθείτε τι προέχει για εσάς. Θέλετε να αυξήσετε τη λειτουργικότητα της κουζίνας, να βελτιώσετε την αξία του σπιτιού ή απλώς να αλλάξετε το στυλ; Μόλις τεθούν οι στόχοι σας, δημιουργήστε έναν λεπτομερή προϋπολογισμό που περιλαμβάνει κόστος για υλικά, εργασία και ένα ενδεχόμενο για απροσδόκητα έξοδα. Θυμηθείτε ότι, με την  ανακατασκευή μίας κουζίνας συχνά αποκαλύπτονται ζητήματα που πριν δεν τα είχαμε υπολογίσει. Για παράδειγμα, μπορεί να χρειαστεί να μετακινήσετε τα υδραυλικά ή τα ηλεκτρικά σε άλλη θέση, και αυτό μπορεί να είναι ένα μεγάλο κόστος που θα επιβαρύνει τον αρχικό σας προϋπολογισμό.

 

  1. Διάταξη και λειτουργικότητα

 

Η διάταξη στα έπιπλα κουζίνας είναι το πιο σημαντικό για την σωστή διαμόρφωση και λειτουργικότητα της κουζίνας. Συνεργαστείτε με έναν σχεδιαστή ή χρησιμοποιήστε κάποιο λογισμικό για να κάνετε τα πρώτα βήματα στην σχεδίαση. Αυτό θα σας διευκολύνει να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε διάφορα κομμάτια και ηλεκτρικά είδη, πριν προσχωρήσετε στην ριζική αλλαγή. Πειραματιστείτε με διαφορετικές διατάξεις που μεγιστοποιούν το χώρο και αυξάνουν την λειτουργικότητα του. Οι δημοφιλείς διατάξεις περιλαμβάνουν το σχήμα L, το σχήμα U, με ή χωρίς νησίδα, ανάλογα με τον διαθέσιμο χώρο που διαθέτετε. Σκεφτείτε το ότι η διάταξη του νεροχύτη, του φούρνου και του ψυγείου πρέπει να είναι σε μορφή τριγώνου, δηλαδή κοντά το ένα με το άλλο, για να διευκολύνεται η προετοιμασία του φαγητού και να έχετε ευκολία στις κινήσεις σας.

 

  1. Ποιότητα Υλικών

 

Η επιλογή των σωστών υλικών για τα έπιπλα κουζίνας και τον πάγκο εργασίας είναι καθοριστικής σημασίας, τόσο για την ανθεκτικότητα όσο και για την εμφάνιση. Για τους πάγκους, τα πιο ανθεκτικά υλικά είναι ο χαλαζίας, ο γρανίτης ή το μάρμαρο. Είναι οι πιο δημοφιλείς επιλογές και προσθέτουν επιπλέον αξία και αισθητική. Όταν επιλέγετε ντουλάπια, σκεφτείτε το μασίφ ξύλο το οποίο έχει περισσότερη αντοχή σε σχέση με το συμπιεσμένο ξύλο ή τη μοριοσανίδα. Μην κάνετε φθηνές επιλογές στις βρύσες και τους νεροχύτες. Οι ποιότητα παίζει μεγάλο ρόλο γιατί η καθημερινή χρήση θα τα φθείρει γρήγορα και θα πρέπει να χαλάσετε περισσότερα χρήματα για την επισκευή και συντήρησή τους. Προσπαθήστε να επιλέξετε βρύσες από ανοξείδωτο χάλυβα με κεραμικές δισκοβαλβίδες. Τα υλικά αυτά προσφέρουν ανθεκτικότητα και διατηρούν την εμφάνισή τους με την πάροδο του χρόνου.

 

  1. Λύσεις αποθήκευσης

 

Οι μοντέρνες κουζίνες https://mathios.com.gr/product-category/%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%80%ce%bb%ce%b1-%ce%ba%ce%bf%cf%85%ce%b6%ce%af%ce%bd%ce%b1%cf%82/%ce%bc%ce%bf%ce%bd%cf%84%ce%ad%cf%81%ce%bd%ce%b5%cf%82-%ce%ba%ce%bf%cf%85%ce%b6%ce%af%ce%bd%ce%b5%cf%82/ απαιτούν επαρκή χώρο αποθήκευσης. Φτιάξτε ένα σχέδιο που να έχει αρκετά ντουλάπια και συρτάρια ώστε να είναι προσβάσιμα και εργονομικά σχεδιασμένα. Υπάρχουν διάφοροι μηχανισμοί που μπορεί να σας βοηθήσουν να φτιάξετε πολυλειτουργικά, μοντέρνα έπιπλα και να εκμεταλλευτείτε όλους τους χώρους, ακόμα και το ύψος της κουζίνας. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσετε να μεγιστοποιήσετε τον χώρο αποθήκευσης και να έχετε μια αποτελεσματική οργάνωση των διάφορων σκευών σας.