ΙΣΧΥΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

ΑΠΟ ΤΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

Με τους πολίτες και τους φορείς της Ξάνθης συνομίλησαν την Κυριακή οι υποψήφιοι ευρωβουλετές του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Αρβανίτης, Αναστασία Σαπουνά, Γρηγόρης Στογιαννίδης και Ολυμπία Τελιγιορίδου ενόψει της κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησης της 9ης Ιουνίου, η οποία οφείλει να στείλει μήνυμα ανατροπής και ενδυνάμωσης των προοδευτικών δυνάμεων στην Ευρώπη με επίκεντρο την πολιτική και την ανάδειξη των προβλημάτων των λαών.

Μέσα σε μια δύσκολη διεθνή πολιτική συγκυρία η Ελλάδα οφείλει να αναδείξει τις φωνές ειρήνης και αλληλεγγύης ενώ παράλληλα οφείλει να καταδικάσει τις πολιτικές φτωχοποίησης των Ελλήνων πολιτών που έφεραν την χώρα στην προτελευταία θέση σε αγοραστική δύναμη. Μιας πολιτικής η οποία αυξάνει την κερδοφορία των καρτέλ που δρουν  ανεξέλεγκτα στο όνομα της ελεύθερης οικονομίας η οποία κερδοσκοπεί στην πλάτες των καταναλωτών.

Αυτή την πολιτική άλλωστε ανέδειξαν πολίτες και φορείς κατά την διάρκεια των συναντήσεων και μάλιστα σε μια περιοχή η οποία μαστίζεται από την ανεργία ενώ καταγράφει το χαμηλότερο ΑΕΠ της χώρας. Σε μια περιοχή όπου η δημόσια υγεία καταρρέει στο όνομα της ιδιωτικοποίησής της, όπου οι επενδύσεις είναι ανύπαρκτες, όπου ο πρωτογενής τομέας μέρα με την ημέρα μαραζώνει. Σε μια περιοχή που δεν μπορεί να αξιοποιήσει τα χρηματοδοτικά εργαλεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς η ακολουθούμενη πολιτική αποκλείει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις από τα οφέλη που αυτά παρέχουν.

Η Θράκη, η Ξάνθη, δυστυχώς ξαναπέρασαν στο περιθώριο, καθώς η κυβέρνηση Μητσοτάκη και ο εκπρόσωπός της στην περιοχή, επιμένουν να μην βλέπουν τα προβλήματα που οξύνονται γιατί γνωρίζουν πολύ καλά ότι η ανάδειξή τους χαλά την μαγική εικόνα που οι ίδιοι και οι συν αυτώ προβάλλουν. Η πραγματικότητα όμως είναι αμείλικτη, ραπίζοντας καθημερινά τους καταναλωτές, τους εργαζόμενους, τους αγρότες, μικρομεσαίους.

Γι αυτό, όπως τόνισαν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, η ψήφος σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση είναι μονόδρομος. Όχι μόνο για να σταλεί ένα ισχυρό μήνυμα στην κυβέρνησης της αλαζονείας αλλά για να διαμορφωθούν εντός Ευρώπης εκείνες οι δυνάμεις που θα βάλουν φρένο στις καταστρεπτικές πολιτικές, εκείνες οι δυνάμεις που παλεύουν για μια άλλη Ευρώπη, για μια καλύτερη ζωή στη χώρα μας.

Γιατί η Ευρωβουλή μας αφορά. Γιατί η ψήφος μας μετράει.