Ο δήμαρχος, πρέπει να δημιουργεί το πλαίσιο και τις προϋποθέσεις, που θα του επιτρέψουν να λειτουργεί υπέρ του δήμου του

 

350.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΑΣΤΙΚΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ Ε. ΚΟΝΤΟ

 

Γράψαμε στο παρελθών και συνεχίζουμε να το γράφουμε ότι ένας δήμαρχος, μέσω των επαφών του, θα πρέπει να ενισχύει την πόλη του, να στηρίζει τους δημότες του και πέραν των κρατικών χρηματοδοτήσεων, συμμετέχοντας και δημιουργώντας συνθήκες οι οποίες είναι επωφελείς για τον τόπο του.

 

Η υπογραφή του μνημονίου με την JTI  είναι μία πρώτη εικόνα που καταγράφεται από τις προσβάσεις του δημάρχου οι οποίες αποβαίνουν χρήσιμες για τους δημότες.

Ο δήμαρχος δεν πρέπει να έχει απλωμένο το χέρι του προς το κράτος. Πρέπει να δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να λειτουργεί και πέρα από αυτό, και ο νέος δήμαρχος Σ. Κοντός, έχει εκείνα τα εχέγγυα, την δυναμική και την διάθεση  να στηρίξει τον δήμο Ξάνθης. Αφορμή για αυτό το σχόλιο στάθηκε η ανάρτηση του πρώην υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Αλέξανδρου Κοντού επ ευκαιρία της υπογραφής μνημονίου συνεργασίας ύψους 350.000 ευρώ με την JTI με θέμα την προστασία του περιαστικού δάσους

Διαβάσαμε την λιτή ανάρτηση του πρώην υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Αλέξανδρου Κοντού, ο οποίος κάνει αναφορά στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του δημάρχου  Ξάνθης Ευστράτιου Κοντού και της JTI, ύφους 350.000 ευρώ για την πυροπροστασία του Περιαστικού δάσους.

 

Αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός. «Παρουσία του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, του πρ. Πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή, του Προέδρου του JT Group κ. Iwai Mutsuo και πολλών Υπουργών της Κυβέρνησης υπεγράφη χθες το Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Ξάνθης και της Japan Tobacco International, ύψους 350.000€ για την προστασία του περιαστικού δάσους Ξάνθης, από το Δήμαρχο Ξάνθης κ. Στράτο Κοντό, τον Υπουργό Κλιματικής Kρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλη Κικίλια και την εκπρόσωπο του JTI Foundation».