Ο Ν. Ανδρουλάκης, το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ, ο Κασελάκης και το παλιό ΠΑΣΟΚ
ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ; ΤΡΙΖΕΙ Η ΚΑΡΕΚΛΑ ΤΟΥ;

Τελικά ο φέρελπις νέος της κεντροαροστεράς, παραμένει φέρελπις;

Ειλικρινά δεν γνωρίζουμε τι συναντά μπροστά του ο Νίκος Ανδρουλάκης από τα στελέχη του παλιού ΠΑΣΟΚ και πώς τα αντιμετωπίζει, αν όμως κανείς ακούσει τα τοπικά στελέχη της Θράκης που στο πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚ, «έπαιξαν» και στην κεντρική πολιτική σκηνή, μάλλον τα πράγματα μετά τις ευρωεκλογές, δεν θα είναι και τόσο εύκολα, μου λένε τα τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ γιατί αν κάτι στραβώσει στις ευρωεκλογές, ο Νίκος θα πάει «άπατος».

Αν το ΠΑΣΟΚ του Ν. Ανδρουλάκη, μου λένε δεν πάει καλά στις ευρωεκλογές, που μάλλον δεν θα πάει, γιατί ενώ καταγράφεται πτώση στα ποσοστά του κυβερνώντος κόμματος, δεν τα καρπού τε το ΠΑΣΟΚ. Ενώ ο Κασσελάκης του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να έχει ρεύμα, τα ποσοστά του δεν ανεβαίνουν, αλλά ούτε έρχονται προς ΠΑΣΟΚ μεριά που ήταν το κόμμα που τροφοδότησε το 3% του ΣΥΡΙΖΑ για να το φτάσει και να γίνει κυβέρνηση το 2015.

Με λίγα λόγια, η ΝΔ χάνει, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κερδίζει, το ΠΑΣΟΚ μένει στάσιμο.
Ο Νίκος Ανδρουλάκης, συμπεριφέρεται όπως μαθαίνω στα στελέχη του παλιού ΠΑΣΟΚ, όπου μεταξύ μας, αυτά του έφεραν και τις ψήφους, άσχημα και αυταρχικά. Πορεύεται έχοντας στον στενό του πυρήνα ανθρώπους της επιλογής, και δεν βρήκε χρόνο, όπως μου λένε παλιά στελέχη και εκλεγμένα, να τους καλέσει είτε για να συνεργαστεί μαζί τους, είτε να ζητήσει την γνώμη τους για θέματα που αφορούν τις τοπικές κοινωνίες που εκπροσωπούν.

Όπως δείχνει το όλο θέμα, ο Νίκος Ανδρουλάκης, έχει στα δεξιά του μία ΝΔ και έναν Κ. Μητσοτάκη, τον οποίο μπορεί να τον «ροκανίζουν» οι ευρισκόμενοι εκ δεξιών του, εξακολουθεί να είναι ο κυρίαρχος του παιγνιδιού και όσο και αν προσπαθεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ν. Ανδρουλάκης να περάσει στην κοινή γνώμη ότι είναι το ΠΑΣΟΚ που θα αντικαταστήσει την ΝΔ όπως τα παλιά καλά χρόνια, οι ίδιοι οι σύντροφοί του τον διαψεύδουν αλλά και αυτό καταγράφεται στην κοινή γνώμη.

Επίσης η προσπάθεια του, μας λένε άνθρωποι που μίλησαν μαζί του, έβγαλαν το συμπέρασμα ότι επιθυμία του είναι ο ΣΥΡΙΖΑ να πέσει στο 3% και να απορροφηθεί από τις άλλες αριστερές δυνάμεις που κακά τα ψέμματα κρατούν αναλλοίωτα τα ποσοστά τους, πράγμα που είναι πολύ ανησυχητικό για τις επιθυμίες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.
Έχει απέναντί του ένα Κασσελάκη ο οποίος μπορεί να μην έχει επαρκή χρόνο για να τον πολεμήσει, όμως, όποια ζημιά ήταν να πάθει σαν κόμμα που διασπάστηκε και απόλεσε στελέχη προς όλες τις κατευθύνσεις του αριστερού πολιτικού τόξου την έπαθε και παραμένει σταθερά στα ποσοστά του, άρα και στα αριστερά του ο Ν. Ανδρουλάκης ανακαλύπτει ότι θα έχει πρόβλημα να υπερισχύσει στις ευρωεκλογές και να ξανακαθίσει στα κοινοβουλευτικά έδρανα, μετά τις ευρωεκλογές, ως εν δυνάμει μείζονα αντιπολίτευση στις Εθνικές εκλογές όταν αυτές γίνουν μετά από 3,5 περίπου χρόνια.

Βέβαια, τους πολιτικούς του αντιπάλους με μία αλλαγή πλάνου, λόγου και έργων, μπορεί να τους παλέψει, όμως το πρόβλημά του δεν είναι το πολιτικό πεδίο, αλλά το εσωκομματικό του υπόβαθρο.

Ο Ν. Ανδρουλάκης φοβάται μου λένε, φοβάται και στερείτε πολιτικής εμπειρίας και αυτό τον στοιχειώνει.

Η προσπάθειά του να διοικήσει το ΠΑΣΟΚ με έναν στενό πυρήνα στελεχών αποδείχτηκε η Αχίλλειος πτέρνα του και μάλλον οι εσωκομματικοί του αντίπαλοι, μετά τις ευρωεκλογές και αν το αποτέλεσμα δεν είναι αυτό που περιμένει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, θα έρθουν ανοιχτά σε ρήξη μαζί του.

Τελικά ο φέρελπις νέος και ταλαντούχος πολιτικός εκ Βρυξελλών αποδείχθηκε φρούδα ελπίδα;

Μπορεί να αντιπαλέψει την ΝΔ του Μητσοτάκη ο οποίος τον «πάει» από διεμβολισμό σε διεμβολισμό προσθέτοντας πολλά από τα δυσαρεστημένα στελέχη στο κόμμα του και αξιοποιώντας τα μάλιστα σε θέσεις διοίκησης;

Μπορεί να αντιπαλέψει τον ΣΥΡΙΖΑ του Κασελλάκη, ο οποίος όμως δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ αλλά είναι ένα κόμμα που μετεξελίσσεται σε κάτι παρόμοιο με τους «Δημοκρατικούς» τις Αμερικής όπου εκεί, υπάρχει ο κίνδυνος να απορροφηθούν στελέχη του σε βάθος χρόνου και σίγουρα μέχρι τις Εθνικές Εκλογές, είναι πολύ πιθανό να τα καταφέρει «τραβώντας» στελέχη από όλους τους πολιτικούς χώρους;
Τι θα κάνει με το εσωτερικό του κόμματός του;