Μπορεί η κυβέρνηση να δηλώνει ότι η συνάντηση Μητσοτάκη Ερντογάν έγινε σε καλό κλίμα, αλλά μάλλον κανένας δεν πρόσεξε την φράση του Ερντογάν που είπε στα «ψιλά» των δηλώσεων του ότι αυτό το καλό το κλίμα θα διατηρηθεί αν δεν υπάρξουν μονομερής ενέργειες πράγμα που σημαίνει πώς αν η Ελλάδα συμφωνεί με αυτά, που συμφωνεί με την Τουρκία, τότε όλα θα πάνε καλά.
Ποιο απλά. Όλοι γνωρίζουν ότι η προκλητικότητα προέρχεται μόνο από την Τουρκία και η Ελλάδα δεν προκαλεί και άρα για να είναι «ήσυχα» τα νερά του Αιγαίου και να διατηρηθεί το θετικό κλίμα μεταξύ τους, θα πρέπει να Ελλάδα, σύμφωνα με την δήλωση Ερντογάν, να κάτσει στα αυγά της και να συμφωνήσει με αυτά που «εμείς λέμε για να διατηρηθεί μεταξύ μας το καλό κλίμα» και εδώ είναι που κολλά ότι το καλό το κλίμα το τρώει ο γάιδαρος.
Αν μετά από αυτό, όλοι πιστεύουν, και κυρίως τα μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια που πασπαλίζουν τα μυαλά των πολιτών ότι είναι καλό το κλίμα, μάλλον θα το φάει ο γάιδαρος και θα μας μείνει αμανάτι ένα φαγωμένο κλίμα και για να κάνουμε τον συνήγορο του διαβόλου.
Καλή και άγια η βίζα να επισκέπτονται οι Τούρκοι πολίτες τα νησιά μας, αλλά έγινε κουβέντα να επισκέπτονται οι Έλληνες την Ίμβρο και την Τένεδο για να κρατήσουν τους δεσμούς με ότι απέμεινε από τον Ελληνισμό που κατάσφαξαν και ξερίζωσαν οι Τούρκοι;

Τελικά πόσο καλό και ανθεκτικό μπορεί να είναι ένα κλίμα όταν την κάθε στιγμή κινδυνεύει να το φάει ο γάιδαρος;
Στο τέλος τέλος σε τι χρησιμεύουν αυτά τα σούρτα φέρτα στην Άγκυρα;