Και ξανά στην μάχη για την προεδρεία του ΕΒΕ ο Σ. Μωραίτης

ΝΕΑ «ΓΑΛΑΖΙΑ» ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΣΤΟ ΕΒΕ ΞΑΝΘΗΣ;

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες θα είναι εκ νέου υποψήφιος πρόεδρος στο Επιμελητήριο Ξάνθης ο νυν πρόεδρος Σ. Μωραίτης εκτός απροόπτου την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου 2024 όπου κα θα διεξαχθούν οι εκλογές στο Επιμελητήριο Ξάνθης, εάν και εφόσον βέβαια δεν αναβληθούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πιθανός λόγος της αναβολής των εκλογών είναι η δημιουργία Περιφερειακού ΕΒΕ κάτι που αλλάζει όλα τα δεδομένα και φυσικά τον χρόνο διεξαγωγής αλλά και τον τρόπο.

Φυσικά κάτι τέτοιο για να οργανωθεί και να τεθεί σε λειτουργία θέλει χρόνο και ίσως αυτό σταθεί η αιτία της αναβολής των εκλογών.

Ο Στέλιος Μωραίτης, αν δεν αλλάξουν τα πράγματα, θα είναι εκ νέου υποψήφιος πρόεδρος, ετοιμάζει τον συνδυασμό του εν μέσω αμφισβήτησης αριθμού συνοδοιπόρων του που ακόμη δημόσια δεν εκφράζουν τις αντιρρήσεις τους για τον τρόπο λειτουργίας του και από ότι μαθαίνουμε ετοιμάζεται και νέος γαλάζιος συνδυασμός στις εκλογές όποτε αυτές γίνουν.

Σαφέστατα είναι πληροφορίες που δεν έχουν πάρει δημόσιο χαρακτήρα και από ότι πληροφορούμε θα ο πρόεδρος, έχει το νου του αλλά, ο ίδιος σχηματίζει εκ νέου τον συνδυασμό του για να διεκδικήσει και πάλι την προεδρία.

Ο ίδιος δηλώνει στην «Θ» «Εγώ μπορώ να πω ότι θα είμαι κανονικά υποψήφιος. Ήδη καταρτίζεται ο νέος συνδυασμός. Φυσικά υπάρχει ένα ενδεχόμενο να αναβληθούν πάλι οι εκλογές και να πάμε σε Περιφερειακά Επιμελητήρια. Εάν δεν συμβεί αυτό, οι εκλογές στην Ξάνθη θα διεξαχθούν την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου 2024. Ο συνδυασμός μας καταρτίζεται. Ας τελειώσουν όμως πρώτα οι Ευρωεκλογές και μετά θα «φορτσάρουμε». Εγώ έχω κάνει επαφή με πολύ κόσμο και πολύς κόσμος θέλει να μπει στο ψηφοδέλτιο. Όσοι θέλουν θα μπουν. Δεν υπάρχει πρόβλημα. Αρκεί να μπορέσουν να ανταποκριθούν. Ο στόχος δεν είναι να μπούμε σε ένα ψηφοδέλτιο αλλά να μπορούμε να ανταποκριθούμε, να προσφέρουμε και να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη της περιοχής μας».

 

Όσο για τις πληροφορίες,  για τα περιφερειακά επιμελητήρια είναι συγκεχυμένες. «Θα γίνουν περιφερειακά επιμελητήρια και θα υπάρχουν κεντρικές διοικήσεις με «αντένες», όπως είχε σχεδιαστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση. Δεν θα καταργηθούν, απλώς δεν θα είναι η δομή τους όπως σήμερα. Όταν θα ανακοινωθούν, θα τα μάθετε όλα. Αυτήν την στιγμή όμως, επειδή είναι και προεκλογική περίοδος, δεν νομίζω ότι μπορούμε να έχουμε περεταίρω πληροφορίες. Ας τελειώσουν οι Ευρωεκλογές και θα υπάρξουν ανακοινώσεις για το τι ακριβώς θα γίνει. Ούτως ή άλλως αυτήν την στιγμή πάμε με «φόντο» τις αρχές Δεκεμβρίου».

Σε ερώτηση της «Θ» αναφορικά με το αν επαληθεύονται οι πληροφορίες μας για το ότι υπάρχει και άλλο πρόσωπο από τον συνδυασμό του, που θα θελήσει να διεκδικήσει την προεδρεία του ΕΒΕ, ο κ. Μωραΐτης, απαντά ως εξής:

«Κανένα σχόλιο. Εγώ θα είμαι υποψήφιος. Η ομορφιά της Δημοκρατίας είναι αυτή και μπορεί ο κάθε ένας να κάνει ο,τι αυτός επιθυμεί».

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΜΕΛΛΩΝ

Διαφορετικό τρόπο λειτουργίας ζητούν τα μέλη του ΕΒΕ Ξάνθης, πιστεύουν ότι υπάρχουν στεγανά που δεν επιτρέπουν την συμμετοχή τους στην κοινή προσπάθεια για μία καλύτερη μέρα στις επιχειρήσεις τους.

Επισημαίνουν πώς δεν είναι θέμα διοίκησης αλλά μίας γενικότερης θολής κατάστασης που επικρατεί στην αγορά της Ξάνθης που μειώνει το ενδιαφέρων τους στην συμμετοχή τους στην ανάδειξη νέων μελών στο Δ.Σ.

Οι νέοι επιχειρηματίες δεν συμμετέχουν στην διαδικασία εκλογής και στελέχωσης των παρατάξεων και αφήνουν τα καθημερινά προβλήματα λειτουργίας της επιχείρησης τους, να γίνουν εκείνο εμπόδιο που δεν ενώνουν τις δυνάμεις τους για να πιέσουν το πολιτικό σύστημα για μεγαλύτερη δικαιοσύνη στην λειτουργία των επιχειρήσεων τους.
Η αποχή του εκλογικού σώματος από τα κοινά το επιτρέπει να διοικούν τον τόπο πολιτικοί οι οποίοι ποτέ δεν δούλεψαν στην ζωή τους, όμως στα επιμελητηριακά κοινά, τα πράγματα διαφέρουν και θα πρέπει σε αυτές τις εκλογές τα 5000 μέλη του ΕΒΕ, να διαμορφώσουν εκλογικό αποτέλεσμα και να απαιτήσουν καλύτερη οργάνωση, περισσότερη εξωστρέφεια, αξιοποίηση προγραμμάτων που θα πάνε την επιχείρησή τους ένα βήμα πιο πέρα.
Και εδώ ισχύει ότι ισχύει στις πολιτικές εκλογές ανεξάρτητα αν είναι αυτοδιοικητικές ή Εθνικές. Από τον καναπέ δεν διαμορφώνονται συσχετισμοί αγώνα, επιμονής και διεκδίκησης.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ