Πολλά τα «σουρ τα φέρτα» των υποψηφίων, μέχρι να πάρουν την ψήφο, και μετά, μην τον είδατε τον Παναγή

Δυστυχώς για μία ακόμη φορά η Ξάνθη, έζησε αυτό που ζει σε κάθε προεκλογική εκστρατεία με τις «ορδές» των υποψηφίων να έρχονται, να τάζουν και μετά μην τον είδατε τον Παναγή, όπως λέει ο σοφός λαός.
Δεν ξέρω αν είναι ίδιον των Ξανθιωτών ή αν συμβαίνει και σε άλλες περιοχές της Ελλάδος όμως, εδώ, πρέπει η μνήμη χρυσόψαρου, να είναι περασμένη στο «είναι» των Ξανθιωτών σε πολύ μεγάλη δόση.
Οι πολιτικοί διάττοντες αστέρες, προφανώς γνωρίζουν ότι οι Ξανθιώτες είναι φιλόξενος λαός, ακόμη και όταν υποδέχεται πολιτικούς φελλούς, αδιάφορους και κυρίως επαγγελματίες ψεύτες, οι οποίοι βασιζόμενοι στην ευγένεια, την φιλόξενη διάθεση των Ξανθιωτών το εκμεταλλεύονται προκειμένου να μεταβούν στο Ευρωκοινοβούλιο, να οικονομάν 200.000 ευρώ περίπου το χρόνο και μετά … τίποτα.
Ένα τόσο μεγάλο «τίποτα» που θα πρέπει να κάνει τους Ξανθιώτες να αναλογιστούν ποιους βάζουν στο «σπίτι» τους , τι τους λένε και πόσα ψήγματα αλήθειας κρύβουν τα λόγια τους κυρίως όμως …
Θα πρέπει να τσεκάρουν από που βαστάει η «σκούφια» τους. Που ήταν ποιο μπροστά, πώς πορεύονταν και έβγαζαν το ψωμάκι τους.
Ήταν τίμιοι; ήταν κοντά στον κόσμο; Τον στήριξαν στα δύσκολα; Αν ήταν ευρωβουλευτές, τι έκαναν για τους ίδιους, για την Ελλάδα, για τους Έλληνες; Ποιους ακριβώς εξυπηρετούσαν και ποια «λόμπι» υπηρετούσαν με την ψήφο τους; Ακούστηκαν οι θέσεις της Ελλάδος για το οικονομικό μπάχαλο που επικρατεί και επιβιώνει όποιος κλέψει περισσότερο τον Έλληνα Πολίτη; Είπαν στους «κουτόφραγκους» ότι η Ελλάδα είναι το σύνορο της Ευρώπης και ότι θα πρέπει να βοηθήσουν περισσότερο να εμποδιστεί η λαθρομετανάστευση γιατί αλλιώς ανοίγουν τις πόρτες του Βορά και πλημμυρίζουν την Ευρώπη;

Όχι. Ε… τότε τι ήρθαν να πουν στην φτωχομάνα Ξάνθη;

Ότι λένε οι επαγγελματίες ψεύτες του Εθνικού Κοινοβουλίου;
Να λείπει το βύσσινο. Δεν θέλουμε, ξαναπήραμε από αυτό.
Με λίγα λόγια, σαν φιλόξενος λαός που είμαστε, τους δεχόμαστε όλους αλλά, θα πρέπει από την συμπεριφορά μας να καταλάβουν όλοι οι υποψήφιοι ότι θα έχουν την τύχη των προηγούμενων, αν βγούνε ψεύτες, με την μόνη διαφορά, ότι δείξαμε στους προηγούμενους, ότι τους καταλάβαμε και τους βάλαμε στον “πάγκο”  λόγω της απραξίας τους.

Αυτό, με κάποιο τρόπο και οι νέοι υποψήφιοι πρέπει να το καταλάβουν.
Βέβαια ποιοι θα μπορούσαν να το κοινωνήσουν στους νέους υποψηφίους, αφού τα ίδια και τα ίδια τοπικά «τσανάκια» του κάθε κόμματος τους συνοδεύουν.

Αφού και αυτά τα τοπικά «τσανάκια», περιμένουν στο μέλλον, να βρεθούν στην θέση τους, διεκδικώντας μία καλύτερη ημέρα για τους εαυτούς τους.
Α.Π.