ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΚΑΙ ΦΥΓΑΜΕ…

Σχολιάζει ο Κωνσταντίνος Ζαγναφέρης

Παλι καλοκαίρι ….τα ίδια και τα ίδια.. πληκτικά και βαρετά.
Δήθεν όλοι κουρασμένοι και αγχωμένοι από την προηγούμενη περίοδο. Προβάλλοντας τα ΜΜΕ με στόχο τον πολίτη καταναλωτή καθημερινά ,τις περισσότερες φορές με το αζημίωτο , καταγάλανα νερά, ονειρικές παραλίες, καλλίγραμμα κορμιά , συνδυασμό βουνού , θάλασσας και εξωτικές γκουρμεδιές. Υποστηρικτές και αρνητές του συστήματος ,αριστεροί και δεξιοί, νοικοκυραιοι και μη όλοι στην υπηρεσία της απόδρασης. Με συνεχείς αναφορές για τριτοκοσμικες συνθήκες κάτω από τις οποίες ζούμε τον υπόλοιπο καιρό.
Χωρίς κριτική σκέψη με πολύ περισσότερο άγχος νομίζουμε φεύγοντας στις παραλίες θα βρούμε την ΕΔΕΜ ξορκίζοντας τον χειμερινό βίο μας.
Τελικά το ταξίδι δεν προσφέρει τίποτα πέραν της ψευδαίσθησης ότι συμμετείχες στο όνειρο….που μάλλον εφιάλτης
αποδείχθηκε αλλά είναι θέμα εγωϊσμού η παραδοχή.
Ταλαιπωρία ταξιδιού , μηδενική δροσιά, συνωστισμός κορμιών που μόνο καλλίγραμμα δεν είναι, ηχορύπανση που δεν υποφέρεται μέχρι πρωίας, καταλύματα κτισμένα πριν πενήντα χρόνια και φαγητό που με άλλες συνθήκες ούτε θα το αγγιζες ενώ η ρύπανση του περιβάλλοντος ανυπόφορη οπτικά και ουσιαστικά.
Το ευτυχισμένο καλοκαίρι βρίσκεται
παντού γύρω μας αρκεί να υπάρχει διάθεση και να βλέπεις την ζωή μόνο με αισιοδοξία.
Τα πλέον ευτυχισμένα και ανέμελα καλοκαίρια μέσα στις αξεπέραστες ευωδιές τα περνούσαμε στις γειτονιές που μεγαλώναμε με τους ανθρώπους να γνωρίζουν τις παραλίες μόνο από “καρτποστάλ” και χωρίς να έχουν φύγει ούτε μέρα από τον τόπο τους.
” Κάποια στιγμη θα πάω να ζήσω στη ΘΕΩΡΙΑ γιατί όλα εκεί ( στη θεωρία) πάνε καλά. “