«Απόφαση προσωρινής απαγόρευσης της κυκλοφορίας επί του τμήματος του πεζοδρόμου της οδού Ελπίδος, από την οδό Μιχ. Καραολή, έως προ  της συμβολής της με τον πεζόδρομο της οδού Δαγκλή, λόγω πραγματοποίησης εργασιών  ανακαίνισης γραφείων στο κτίριο Β΄  επί της οδού Ελπίδος ».

Σύμφωνα με την αστυνομία της Ξάνθης αποφασίζεται η απαγόρευση κυκλοφορίας όπως παρακάτω.

  1. Την απαγόρευση της κυκλοφορίας επί του τμήματος του πεζοδρόμου της οδού Ελπίδος, από την οδό Μιχ. Καραολή, έως προ  της συμβολής της με τον πεζόδρομο της οδού Δαγκλή, λόγω πραγματοποίησης εργασιών  ανακαίνισης γραφείων στο κτίριο Β΄  επί της οδού Ελπίδος Δημητρίου, ως αναφέρονται στην ανωτέρω (δ) σχετική.
  2. Οι εργασίες δύναται να πραγματοποιηθούν  την  20/06/2024, ώρες κατά τις ώρες 07:30-11:30.
  3. Με σκοπό την ασφαλή διέλευση όλων των οχημάτων τροφοδοσίας, η κυκλοφορία τους θα διεξάγεται από τον πεζόδρομο της οδού Δαγκλή, μέσω της οδού Τσιμισκή και μέσω της οδού Σμύρνης, είτε από τον πεζόδρομο της οδού Ελπίδος, από την οδό 28ης Οκτωβρίου. Η δε κυκλοφορία των πεζών, να ρυθμίζεται ή να διακόπτεται ανάλογα με τις συνθήκες των εργασιών, με ευθύνη του επιβλέποντος μηχανικού, μέσω προσωρινής σήμανσης που θα τοποθετηθεί, σύμφωνα τους σχετικούς κανονισμούς και την ισχύουσα νομοθεσία. Να ληφθεί δε μέριμνα, για την ενημέρωση των καταστημάτων παρόδιας ιδιοκτησίας, και την λήψη μέτρων για την ασφαλή κυκλοφορία πεζών και είσοδο-έξοδο επ’αυτών.
  4. Με μέριμνα και ευθύνη του εργολήπτη του έργου και των εκτελούντων, εν γένει, τις εργασίες, σε συνεργασία σε συντρέχουσα περίπτωση με τις αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες και το Τμήμα Τροχαίας, να τοποθετηθεί σχετική σήμανση, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις του Κ.Ο.Κ. και της υπ΄ αριθ. ΔΜΕΟ/Ο/613 (Φ.Ε.Κ. 905 Β΄ / 20-5-2011) Απόφασης Υφυπουργού ΥΠΟΜΕΔΙ, προς αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων και έγκαιρη ενημέρωση των οδηγών και τυχόν πεζών.
  5. Με το πέρας των εργασιών, η  οδός να παραδοθεί πλήρως στην κυκλοφορία, καθαρή από ξένες ύλες, μηχανήματα, πινακίδες και λοιπά αντικείμενα.

Άρθρο 2ο

α)      Οι διατάξεις του άρθρου 1 της παρούσης απόφασης, ισχύουν την  20/06/2024, ώρες κατά τις ώρες 07:30-11:30.

β)      Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί σύμφωνα με το άρθρο 109 του Ν. 3542/2007 «Κύρωση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας», όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

γ)      Η εκτέλεση και εφαρμογή της παρούσας απόφασης, ανατίθεται στο Τμήμα Τροχαίας Ξάνθης, το οποίο δύναται ανάλογα τις κυκλοφοριακές συνθήκες να διαφοροποιήσει την ώρα έναρξης και λήξης των περιοριστικών της κυκλοφορίας μέτρων και να απαγορεύσει την κυκλοφορία σε οποιαδήποτε οδό, για όσο χρόνο απαιτηθεί.

δ)      Οι παραβάτες της παρούσας, διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του «Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας» όπως ισχύει.-