Ζειμπέκ Χουσείν: Κατόπιν ενεργειών μου

Η ανακοίνωση του βουλευτή του Ελληνικού Κοινοβουλίου(;;;) Ζειμπέκ Χουσείν θυμίζει τα πολύ παλιά χρόνια που ότι καλό γινόταν στην περιοχή προσπαθούσαν να το καρποθούν οι ντόπιοι κομματάρχες έτσι και ο εν λόγω κύριος θυμίζει στους Εχινιότες κυρίως που τον ψήφισαν ότι αυτός ο ίδιος κατόπιν ενεργειών του άνοιξε το Πυροσβεστικό κλιμάκιο στον Εχίνο της Ξάνθης αναφέροντας χαρακτιριστικά τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε θαρείς και δεν ήταν υποχρέωσή του ως «εθνοπατέρας» του νομού Ξάνθης.

 

Ιστορικό Πρωτοβουλίας

Ως βουλευτής της περιοχής, ανέδειξα πρώτος το πρόβλημα της έλλειψης πυροσβεστικής κάλυψης στον ορεινό όγκο της Ξάνθης, και ειδικά στον Εχίνο. Κατέθεσα τρεις ερωτήσεις στη Βουλή, στις

  • 6 Απριλίου 2020,
  • 29 Ιανουαρίου 2021, και
  • 3 Απριλίου 2023,

προβάλλοντας την αναγκαιότητα δημιουργίας ενός πυροσβεστικού κλιμακίου. Η ανταπόκριση της κυβέρνησης στις εκκλήσεις μας, αν και καθυστερημένη, ήταν τελικά θετική.

 

Το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο θα στελεχωθεί με 18 εθελοντές και 3 μόνιμους πυροσβέστες. Θα στεγάζεται προσωρινά στο κτίριο του παλαιού ΚΕΠ στον Εχίνο, ενώ υπάρχουν σχέδια για τη μεταφορά του στο κτίριο του παλαιού Δασονομίου μετά την αναβάθμιση του. Η ίδρυση και λειτουργία του κλιμακίου έχει ήδη εγκριθεί από το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Μύκης και αναμένεται η έκδοση του ΦΕΚ από το Αρχηγείο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

 

Παρά το γεγονός ότι πολλοί επιδιώκουν να καρπωθούν την επιτυχία αυτού του αποτελέσματος, είναι σημαντικό να αναγνωριστεί ότι η πρωτοβουλία και η πίεση για τη δημιουργία του πυροσβεστικού κλιμακίου ξεκίνησαν από εμένα. Οι επανειλημμένες κοινοβουλευτικές μου παρεμβάσεις ανέδειξαν την ανάγκη για τη δημιουργία αυτού του κλιμακίου, προσφέροντας λύση σε ένα σοβαρό πρόβλημα που αντιμετώπιζε η περιοχή.