ΟΙ ΜΑΝΩΛΗΔΕΣ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΓΙΑ ΜΑΛΙ ΚΑΙ ΒΓΗΚΑΝ ΚΟΥΡΕΜΕΝΟΙ 

Ως Βατερλό της πολιτικής τους σταδιοδρομίας θα Θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς την παρουσία νωρίς νωρίς στο δημοτικό συμβούλιο του Μ. Φανουράκη – δεύτερου ή πρώτου τη τάξη της παράταξης όταν αυτη διαλυθεί, και αργότερα του πρώην δημάρχου Μ. Τσέπελη όπου αφού ο Μ. Φανουράκης, «λούστηκε» από την αντιπολίτευση του Σ. Μελισσόπουλου και τις ξεκάθαρες απαντήσεις του δημάρχου Σ. Κοντού, εμφανίσθηκε συνάμενος και κουνάμενος στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για να … μην πει τίποτε, αφήνοντας ως συνήθως τον Μ. Φανουράκη να βγάλει το φίδι από την τρύπα – όχι ότι δεν τα θέλει και ο απαυτός του – στο καυτό θέμα των παιδικών χαρών που αποδείχθηκε ότι από το 2018 δεν έγινε καμία προσπάθεια από τους προηγουμένους για να πιστοποιηθούν και να μην κινδυνεύουν τα παιδάκια των Ξανθιωτών να πάθουν καμιά λαχτάρα στις παιδικές χαρές.

Με λίγα λόγια οι δύο Μανώλιδες πήγαν να στριμώξουν τον δήμαρχο και τελικά στριμώχτηκαν οι ίδιοι όχι μόνο από τις αλήθειες που ανέφερε ο δήμαρχος, αλλά και από τον Σ. Μελισσόπουλο ο οποίος ήταν πολύ καλά διαβασμένος και μάλλον ήρθε η ώρα να βγάλει το άχτι του για την απαξίωση της παράταξης του αλλά και του ιδίου από τους εν λόγω κυρίους που ο Ξανθιώτικος λαός επέλεξε να διαχειριστούν τις τύχες του επί 4 χρόνια.

Ένας Σ. Μελισσόπουλος που με ήπιο λόγο και σοβαρότητα έθεσε τα ερωτήματα που έπρεπε να θέσει όπως για το τι ακριβώς έκανε η παράταξη του Μ. Φανουράκη επί 4 χρόνια που καθόντουσαν μαζί με τον Μ. Τσέπελη στα δημαρχιακά έδρανα.
Η ουσία είναι ότι ο δήμαρχος Ξάνθης έδωσε τις δέουσες απαντήσεις στις «απορίες» του Μ. Φανουράκη και φυσικά η διοίκηση συνεχίζει το έργο της και την προσπάθεια πιστοποίησης όλων των παιδικών χαρών.

 

ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΟΝΤΟΣ Ο ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΓΝΙΔΙΟΥ

Πρέπει να ομολογήσω, καταγράφοντας και τις αντιδράσεις των Ξανθιωτών ότι τους τελευταίους 2 μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων του, ο νέος δήμαρχος, με εξέπληξε ευχάριστα, καθώς και τους συνδημότες μας για την στάση που κρατά μέσα στο δημοτικό συμβούλιο όπου πραγματικά η παράταξη του, παρόλο που αντιμετωπίζει θέματα που «έσκασαν» στα χέρια του λόγω της πολύ κακής προηγούμενης διοίκησης, αυτός τα αντιμετωπίζει με σοβαρότητα, με υπομονή, καρτερικότητα και φυσικά γνωρίζει τα θέματα που συζητούνται μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο Στράτος Κοντός θα μπορούσε πολύ εύκολα να ρίξει απλά τις ευθύνες στους προηγούμενους – άλλωστε ποιος θα τον αδικούσε – και να συνεχίσει να περνά τον πρώτο χρόνο χαλαρά, να στείλει στον εισαγγελέα ότι είναι να πάει, να δώσει τις εντολές του στους αντιδημάρχους και όποιος δεν κάνει καλά την δουλειά του να πάει σπίτι του.
Αντίθετα, η στάση του επάνω στο προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου δείχνει ότι ασχολείται με τα θέματα όσο «καυτά» και αν είναι

 

ΣΑΒΒΑΣ ΜΕΛΙΣΣΟΠΟΥΛΟΣ ΕΝΑΣ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟΣ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΗΣ

Κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει την πολιτική εντιμότητα του Σ. Μελισσόπουλοου και αυτό φάνηκε στην συνεδρίαση του δημοτικού Συμβουλίου όπου οι παρατηρήσεις του αλλά και οι ερωτήσεις του προς τον Φανουράκη ήταν καίριες αλλά και η παρότρυνση του στην δημοτική αρχή να «τρέξει» πράγματα είναι δεδομένη.

Θα μου πι κάποιος ασκεί κριτική η αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση;

Όχι αυτό που εμείς πιστεύουμε μέσα από την όλη του διαδρομή των συνεδριάσεων είναι να καυτηριάσει τα κακώς κείμενα της προηγούμενης δημοτικής αρχής τα οποία πληρώνουν σήμερα οι δημότες, αλλά να στείλει το μήνυμα στην νέα δημοτική αρχή να μην γίνει σαν την προηγούμενη.

Με λίγα λόγια με τις παρεμβάσεις του ζητά στην ουσία από τον νέο δήμαρχος να μην επιτρέψει φαινόμενα αλαζονείας από τους στενούς του συνεργάτες ωθώντας τους να γίνουν ακόμη πιο παραγωγικοί φέρνοντας σαν παράδειγμα την προηγούμενη αρχή η οποία καβάλησε το καλάμη σύσσωμη θα έλεγα και τα οδυνηρά αποτελέσματα φάνηκαν στα θέματα που συζητήθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο.