Βοηθείστε τους νέους οδηγούς να μάθουν με ασφάλεια

Με δημόσια παρέμβαση του ο εκπαιδευτής και υπεύθυνος της Σχολής Οδηγών Συμεωνίδης Σίμος, παρακαλεί τους οδηγούς των οχημάτων  όταν συναντουν στο δρόμο εκπαιδευτικό αυτοκίνητο να βοηθήσουν με την σωστή οδηγική συμπεριφορά τους τους εκπαιδευόμενους οδηγούς,  να μάθουν απερίσπαστα να οδηγούν σωστά, κυρίως όμως να μην γίνουν πρόξενοι ατυχήματος.

Ποιο συγκεκριμένα ο κ. Συμεωνίδης αναφέρει στην δημόσια παρέμβασή του:

Αγαπητοί οδηγοί,

Όταν συναντάτε ένα εκπαιδευτικό όχημα στο δρόμο, παρακαλώ να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και να το σέβεστε περισσότερο για τους παρακάτω λόγους:

 

  1. Υπάρχει μαθητής: Ένα εκπαιδευτικό όχημα έχει μαθητή που μαθαίνει να οδηγεί. Οι δάσκαλοι προσπαθούν να τον διδάξουν σωστή οδική συμπεριφορά και σεβασμό στον Κ.Ο.Κ.
  2. Κρατήστε αποστάσεις: Οδηγεί ένας άπειρος οδηγός και ο δάσκαλος δεν μπορεί πάντα να προλάβει τις καταστάσεις. Όταν κολλάτε πίσω από το εκπαιδευτικό όχημα, δημιουργείτε πανικό στον μαθητή, με κίνδυνο να κάνει λάθη.
  3. Μην κορνάρετε: Ακολουθούμε τους κανόνες, κάτι που συχνά δεν κάνετε εσείς. Είμαστε υποχρεωμένοι να τηρούμε τα όρια ταχύτητας, είτε σε κατοικημένες είτε σε μη κατοικημένες περιοχές.
  4. Μην μας βρίζετε: Κάνουμε τη δουλειά μας νόμιμα και προσπαθούμε να βγάλουμε καλούς οδηγούς. Δεν είναι ρεαλιστικό να προτείνετε να κάνουμε μάθημα σε αλάνες.
  5. Χρησιμοποιούμε τα φλας: Αυτός είναι ο νόμος! Πολλοί οδηγοί δεν τα χρησιμοποιούν, αλλά εμείς το κάνουμε.
  6. Προσπεράστε με ασφάλεια: Αφήστε χώρο όταν μας προσπερνάτε. Αν ο νέος οδηγός φοβηθεί και κάνει λάθος, μπορεί να μην προλάβουμε να αποτρέψουμε ατύχημα.
  7. Σκεφτείτε σαν γονείς: Φανταστείτε ότι στη θέση του μαθητή είναι το παιδί σας. Δεν θα θέλατε κάποιος να το αγχώνει και να το πιέζει.
  8. Δώστε το καλό παράδειγμα: Οι μαθητές μας ρωτούν γιατί άλλοι οδηγοί δεν ακολουθούν τους κανόνες. Βοηθήστε μας να τους διδάξουμε σωστά με το δικό σας παράδειγμα.

 

Eυχαριστούμε για το χρόνο σας και τη συνεργασία σας.

Με εκτίμηση,

Σχολή Οδηγών – Συμεωνίδης Συμεών