Selfcare Sunday: Πώς θα φτιάξετε την δική σας τέλεια Κυριακή

Selfcare Sunday: Πώς θα φτιάξετε την δική σας τέλεια Κυριακή

Selfcare Sunday: Πώς θα φτιάξετε την δική σας τέλεια Κυριακή

«Κατεβάστε» ρυθμούς σήμερα και υποδεχθείτε τη νέα εβδομάδα με ενέργεια κι ενθουσιασμό!

Η Κυριακή για πολλούς είναι η ωραιότερη μέρα της εβδομάδας. Είναι η στιγμή που αφιερώνετε χρόνο στον εαυτό σας, την οικογένειά σας, αλλά και τους φίλους σας. Πότε ήταν, όμως, η τελευταία φορά που την απολαύσατε πραγματικά; Χωρίς να αγχωθείτε για τη Δευτέρα που πλησιάζει σιγά-σιγά; Εάν δε θυμάστε, είστε στο κατάλληλο άρθρο, αφού παρακάτω θα σας δείξουμε τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να κάνετε τις Κυριακές… ολόδικές σας, χωρίς άγχος, αλλά με αστείρευτη ανεμελιά.

Κάντε… επανεκκίνηση

Αφιερώστε χρόνο για να σκεφτείτε πώς περνάτε συνήθως τις Κυριακές σας. Εντοπίστε τι δεν λειτουργεί για εσάς και αλλάξτε το. Κάντε μια επανεκκίνηση, φροντίστε τον εαυτό σας και προετοιμαστείτε για μια πετυχημένη εβδομάδα, ό,τι κι αν αυτή περιλαμβάνει.

Σκεφτείτε την ιδανική για εσάς Κυριακή

Σε έναν ιδανικό κόσμο, πώς θα θέλατε να περνάτε τις Κυριακές σας; Περνάτε τη μέρα σας τακτοποιώντας και τρέχοντας στις δουλειές σας ή χαλαρώνετε στον καναπέ με ένα βιβλίο; Αφιερώνετε χρόνο για τους φίλους και την οικογένειά σας ή χρειάζεστε χρόνο μόνο για εσάς;

Επιτρέψτε στον εαυτό σας να ονειρευτεί χωρίς όρια και ανακαλύψτε τι ανεφοδιάζει το «ρεζερβουάρ» σας και τι θέλετε να κάνετε τις Κυριακές σας, για να νιώσετε πιο ανανεωμένοι/ες για τη νέα εβδομάδα.

Το να αφήσετε ελεύθερο το μυαλό σας μπορεί να σας δώσει μια νέα προοπτική κι ένα πολύ αναγκαίο διάλειμμα από όλα τα «πρέπει» που θα μπορούσαν να σας κρατήσουν πίσω από μια ρουτίνα που σας εξυπηρετεί.

Λίγο journaling θα βοηθήσει. Πάρτε το ημερολόγιό σας και γράψτε ποια είναι η ιδανική για εσάς Κυριακή.

διάθεση

Επαναπρογραμματίστε τις υποχρεώσεις σας

Τώρα που ξέρετε τι δε λειτουργεί για εσάς κι έχετε μια εικόνα της ιδανικής Κυριακής, ήρθε η ώρα να τσεκάρετε τις υποχρεώσεις σας. Μπορεί να έχετε ανακαλύψει ότι αφιερώνετε πολύ χρόνο σε δουλειές και όχι αρκετό χρόνο στη φροντίδα του εαυτού σας, ή το αντίστροφο.

Αποφασίστε ποιες είναι οι υποχρεώσεις που πρέπει οπωσδήποτε να κάνετε σε μια Κυριακή και, στη συνέχεια, προσπαθήστε να μεταφέρετε τις πιο ασήμαντες εργασίες ή ραντεβού στις αρχές της εβδομάδας. Με αυτόν τον τρόπο, θα έχετε περισσότερο χρόνο για εσάς, και δε θα κάνετε μόνο δουλειές.

Αφήστε στην άκρη μερικά to-dos

Μην φοβάστε να αφήσετε ορισμένες εργασίες για άλλη μέρα. Να είστε ρεαλιστές με τον εαυτό σας και να δίνετε προτεραιότητα μόνο σε ό,τι είναι απαραίτητο να γίνει εκείνη τη στιγμή. «Θυσιάστε» τη λίστα των υποχρεώσεών σας στον βωμό της ευημερίας και της φροντίδας του εαυτού σας.

Αφιερώστε χρόνο μόνο στον εαυτό σας

Βεβαιωθείτε ότι η αυτοφροντίδα είναι μέσα στα όσα θα κάνετε σε μια Κυριακή. Το να διαθέτετε χρόνο μόνο για εσάς θα σας βοηθήσει να περιορίσετε την εξάντληση, επομένως δώστε προτεραιότητα σε μια δραστηριότητα που σας γεμίζει χαρά κι ενέργεια -για παράδειγμα, πηγαίνετε μια εκδρομή, κάντε γυμναστική, διαβάστε το αγαπημένο σας βιβλίο, πάτε για κολύμβηση, παρακολουθήστε τα επεισόδια της αγαπημένης σας σειράς ή μαγειρέψτε.

Θεωρήστε το ως μια σημαντική επένδυση το να «επαναφορτίσετε» την ενέργειά σας και αυτό εντέλει θα κάνει τις Κυριακές σας πραγματικά απολαυστικές.

Οργανώστε την Κυριακή σας

Απλοποιήστε και οργανώστε την Κυριακή σας, ώστε να περιλαμβάνει μόνο ό,τι είναι πιο σημαντικό για εσάς, καθώς αυτό θα κάνει τη ζωή σας πιο εύκολη.

Πρωί: Σηκωθείτε με την ησυχία σας, απολαύστε το πρωινό σας, προετοιμάστε τα γεύματά σας ακούγοντας ένα podcast ή μια playlist με τα αγαπημένα σας τραγούδια.

Απόγευμα: Πάρτε το planner σας και προγραμματίστε την εβδομάδα που έρχεται. Μόλις τελειώσετε, περάστε την υπόλοιπη μέρα χαλαρώνοντας (δηλαδή, διαβάζοντας, πηγαίνοντας μια βόλτα, παρακολουθώντας το αγαπημένο σας πρόγραμμα κ.λπ.).

Βράδυ: Κάντε ένα χαλαρωτικό ντους και το βραδινό σας skincare, απολαύστε το δείπνο σας και πηγαίνετε για ύπνο νωρίς.

Να είστε καλοί/ές με τον εαυτό σας

Ο στόχος είναι να φτιάξετε μια σταθερή κυριακάτικη ρουτίνα που σας κάνει να αισθάνεστε καλύτερα. Λάβετε υπόψη ότι τα επίπεδα ενέργειάς σας δεν είναι τα ίδια κάθε εβδομάδα και τα πράγματα αλλάζουν.

Είναι εντάξει αν δεν τηρείτε πάντα το πρόγραμμά σας και οι Κυριακές σας μπορεί να φαίνονται διαφορετικές από εβδομάδα σε εβδομάδα.

Αν χρειάζεστε μια ολόκληρη Κυριακή αποκλειστικά για εσάς, για να χαλαρώσετε, κάντε το! Ή, αν αισθανθείτε κατακλυσμένοι/ες από μια ολοένα αυξανόμενη λίστα υποχρεώσεων, επωφεληθείτε από μια ελεύθερη μέρα και περάστε καλά.

Να είστε ευγενικοί/ές με τον εαυτό σας και να θυμάστε ότι ο σκοπός της Κυριακής είναι να νιώθετε ευτυχία και πληρότητα στο τέλος της μέρας.

Πηγή: VITA.gr

Σχετικά με τον Συγγραφέα

Xanthi Times

Ηλεκτρονική εφημερίδα Xanthitimes.gr ειδήσεις από την Ξάνθη, Α.Μ.Θ, την Ελλάδα και τον κόσμο. Έγκαιρη και έγκυρη Ενημέρωση - www.xanthitimes.gr.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2023

Ιούνιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Πρόσφατα άρθρα

Κατασκευή ιστοσελίδων & eshop

Υπηρεσίες Κατασκευής & Φιλοξενίας Ιστοσελίδων