Γιατί ο Τσέπελης και οι συν αυτώ, δεν ψήφισε το αναθεωρημένο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης;

Έτσι και αλλιώς δεν υπήρχε περίπτωση να ψηφίσει κάτι θετικό για την πόλη αφού και σαν διοίκηση δεν έφερε κάτι ανάλογο προς ψήφιση ή έφερε copy paste άλλων εποχών.

Εκείνο που δεν κατανοούν οι Ξανθιώτες είναι ότι αφού δεν έχει  εναλλακτική πρόταση, σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα, γιατί δεν στήριξε την πρόταση της διοίκησης, ενισχύοντας τουλάχιστον την υστεροφημία του;

Προφανώς και επειδή δεν είχε να προτείνει κάτι αντίστοιχο καταψήφισε την πρόταση της δημοτικής αρχής γιατί λέει το έργο της ανάπλασης των καπναποθηκών στο Π, το οποίο ενώ προβλέπεται, υποστηρίζει ότι  απεντάχθηκε από το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ) Δήμου Ξάνθης, σαφέστατα το πολιτικό του κόστος στην περιοχή του Ευμοίρου που εγκατέλειψε επί 4 χρόνια καθώς και των Κιμερίων θα είναι σοβαρότατο αν σκέφτεται να διεκδικήσει και πάλι τον δήμο μετά από πέντε χρόνια.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η πεζογέφυρα των Κιμμερίων θα στοιχειώνει όχι μόνο την επόμενη πενταετία τον Μ. Τσέπελη αλλά για πάντα με δεδομένο ότι «δούλεψε» τους Κιμεριώτες όσο δεν πάει.

Αυτή βέβαια η συμπεριφορά του Μ. Τσέπελη πρέπει να είναι παράδειγμα προς αποφυγή της νέας δημοτικής αρχής.

Ο Τσέπελης δεν πλήρωσε πολιτικά λάθη αλλά, λάθη συμπεριφοράς.

Παρουσιάστηκε με αναλυτικό τρόπο το αναμορφωμένο πλάνο της νυν Δημοτικής Αρχής, με τη διαδρομή που ακολουθεί πλέον το σχέδιο Βιώσιμης Ανάπτυξης να ξεκινά από το Άλσος Ευμοίρου έως την Πλατεία Ελευθερίας (28ης Οκτωβρίου) και την Πλατεία Διοικητηρίου.

Σαφέστατα και πρέπει να δοθεί προτεραιότητα  στην αναφερόμενη διαδρομή με δεδομένο ότι δεν έχει γίνει καμία ουσιαστική παρέμβαση τις τελευταίες δεκαετίες ειδικά στην περιοχή του Ευμοίρου και των Κιμερίων, κάτι που σίγουρα θα ενισχύσει τον εμπορικό ιστό της πόλης.

Το θέμα ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία με την παράταξη του Μανώλη Τσέπελη να ψηφίζει κατά της αναμόρφωσης του Σχεδίου.

Α.Π.