Προσφυγή στον Άρειο Πάγο για απαγόρευση λειτουργίας του DEP/ΚΙΕΦ

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η κινητικότητα που δείχνει να υπάρχει σχετικά με το τουρκοστρεφές κόμμα DEB/ΚΙΕΦ, ακόμη και για απαγόρευση της λειτουργίας του, μετά τις κινήσεις του Προέδρου του Πόντου Θρυλορίου, κ. Μιχάλης Χρήστος Κακουλιδης  αλλά και πολιτικών κομμάτων.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κακουλίδης δια του νομικού του εκπροσώπου, δικηγόρου Σταύρου Γεωργίου, κατέθεσε στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου αίτηση χορήγησης αντιγράφου του καταστατικού ίδρυσης του DEB/ΚΙΕΦ καθώς και της δήλωσης συμμετοχής του στις ευρωεκλογές.

Ο κ. Κακουλίδης αντέδρασε έντονα μετά τη δημόσια τοποθέτηση της κυρίας Τσιγντέμ Ασάφογλου πως όσοι το ψήφισαν στις ευρωεκλογές δήλωσαν ότι είναι Τούρκοι, κάτι το οποίο είναι και αντίθετο προς όσα η ίδια και το κόμμα της έλεγαν περί εκπροσώπησης πολλών.

Θυμίζουμε πως ο κ. Κακουλίδης ήταν ο μόνος που είχε το θάρρος να στραφεί νομικά κατά του Συλλόγου Φίλων της Φενέρμπαχτσε,  λόγω του απαράδεκτου όρου “Δυτική Θράκη” που περιλάμβανε.

Επίσης ο κ. Νίκος Νικολόπουλος, πρώην υπουργός-βουλευτής, Πρόεδρος του “Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος”, ο κ. Νικόλαος Βασιλειάδης, δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω και επ. Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Πρόεδρος του κόμματος “Ελεύθερη Πατρίδα”, ο κ. Δημήτριος Παναγιωτόπουλος, Καθηγητής Νομικής ΕΚΠΑ, πρόεδρος του κόμματος “Νέα Πολιτική” και ο κ.  Παναγιώτης Αποστόλου, πρώην Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος “ΛΑ.Ο.Σ”, κατέθεσαν αίτηση ακύρωσης της ανακήρυξης συνδυασμών και υποψηφίων των ευρωεκλογών ενώπιόν του Συμβουλίου της Επικρατείας σε ότι αφορά το DEB/ΚΙΕΦ, “του οποίου η υποκρυπτόμενη αντεθνική και αντίθετη σε διεθνείς συνθήκες και ελληνική συνταγματική έννομη τάξη δράση υπέλαθε της προσοχής του Αρείου Πάγου, ο οποίος θα έπρεπε να απαγορεύσει τη συμμετοχή του περί ου ο λόγος κόμματος στις ευρωεκλογές”, κατέθεσαν ένστασης ενώπιον του Εκλογοδικείου, καθώς και αναφορά προς την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, προκειμένου “να διατάξει τα δέοντα, διερευνώντας την παράνομη-αντεθνική δραστηριότητα του DEB/ΚΙΕΦ και εντέλλοντας ποινικές ευθύνες, καθώς και όπως προχωρήσει στην αναστολή λειτουργίας του DEB/ΚΙΕΦ”.

Στην Ελλάδα, δυστυχώς, τα απλά γίνονται περίπλοκα.