Η δήλωση Δένδια για τα Σκόπια και η αφέλεια ή προδοσία του Πολιτικού Συστήματος

Αν δεν γνώριζαν ότι τα Σκόπια θα αποκαλούν τον εαυτό τους Μακεδονία σκέτο ή αφελείς είναι ή ανθέλληνες.

Με λίγα λόγια η δήλωση του ΥΠΕΞ  της Ελλάδος, κάνει λόγο για κατάφωρη παραβίαση της Συμφωνίας των Πρεσπών και σωστά πράττει όμως αυτό δεν αρκεί πλέον αφού το νερό για λογαριασμό της Βόρειας Μακεδονίας, μπήκε για καλά στο αυλάκι και δυστυχώς για την Ελλάδα που για μία ακόμη φορά ταπεινώθηκε από την Αμερική και την Γερμανία στην προσπάθειά τους να δώσουν οντότητα σε ένα τσούρμο Σλάβων, βρίσκεται σήμερα με την πλάτη στον τοίχο.

Τώρα είναι αργά. Οι Σκοπιανοί γνωρίζουν καλά ότι απέκτησαν κρατική οντότητα και κυρίως είναι μέλος από το 2019 στο ΝΑΤΟ μετά την υπογραφή της προδοτικής συμφωνίας το 2018 από τον Τσίπρα, όπου αφελώς οι Έλληνες πολίτες, με την ψήφο τους,  έδωσαν στο κόμμα των πλιατσικολόγων την πρωτοκαθεδρία.

Οι Αμερικάνοι και οι Γερμανοί που πίεζαν τότε την Ελλάδα και τον Τσίπρα ήξεραν ότι μόλις τα Σκόπια ενταχθούν στο ΝΑΤΟ η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να κάνει τίποτε. Αυτό κατά την ταπεινή μας γνώμη το γνώριζαν και οι Τσιπραίοι αλλά και ο Μητσοτάκης και το πέρασαν στο «ντούκου».

Γιατί το έκαναν; Ο Θεός και η ψυχή τους γιατί από ότι φάνηκε, η Ελλάδα δεν κέρδισε κάτι χειροπιαστό για την άθλια συμπεριφορά του πολιτικού συστήματος που χάρισε το όνομα Μακεδονία στα Σκόπια.

Αν το τότε πολιτικό σύστημα πριν την υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών γνώριζε – και είναι βέβαιο ότι γνώριζε πολύ καλά τι υπέγραφε – ότι σήμερα εν έτη 2024 θα «κλαψουρίζει» στις διπλωματικές ανακοινώσεις γιατί αν το Βόρεια Μακεδονία, γίνεται Μακεδονία σκέτο,  τότε ήταν και είναι ανίκανο να διαχειριστεί τις τύχες του Έθνους.

Σήμερα, έτσι όπως είναι η όλη κατάσταση, η Ελλάδα δεν μπορεί να κάνει τίποτε απολύτως και από ότι φαίνεται δεν θέλει να χαλάσει το χατίρι των Αμερικάνων και με δεδομένο ότι τα Σκόπια είναι στο ΝΑΤΟ, δεν θα τολμήσει ούτε άρμα να στείλει στα Σύνορα με τα Σκόπια.

Θα περιοριστεί στα «κλαψουρίσματα» και σε μία δεκαετία από σήμερα όλος ο κόσμος, χάριν συντομίας, θα αποκαλούν τα Σκόπια, Μακεδονία σκέτο. Ή Δημοκρατία της Μακεδονίας.

Α.Π.