Κεντροαριστερά. Στην αρχή ήταν ΠΑΣΟΚ, μετά έγινε ΣΥΡΙΖΑΠΑΣΟΚ, μετά ΠΑΣΟΚΟΣΥΡΙΖΑ, σήμερα ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ

 

Αστάθμητος παράγοντας ο Μητσοτάκης που είναι ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑΡΙΣΤΕΡΑ

 

Μάλλον αυτό είναι το τοπίο της κεντροαριστεράς που ψάχνει να βρει την ταυτότητά της αφού στην κυριολεξία πέρασε από 40 κύματα και 42 ανέμους. Διευκρίνιση. Το 42 ανέμους δεν έχει να κάνει με κανενός την φιλοσοφία, αν όμως μεταφραστή όπου «φυσάει ο άνεμος» τότε μάλλον γίνεται πιο κατανοητό αφού αυτά τα δύο κόμματα ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ αυξομειώνουν τις δυνάμεις τους ανάλογα με την δυναμική να κερδίσει το όποιο κόμμα στις εκλογές.

Όμως οι ευρωεκλογές, από ότι φαίνεται έβαλαν τα πράγματα στην θέση τους γιατί απλούστατα ανέδειξε την γύμνια της κεντροαριστεράς θυμίζοντας ότι ποτέ δεν υπήρξε και δεν θα υπάρξει ποτέ κεντροαριστερά ή κεντροδεξιά  στην Ελλάδα. (Η αναφορά δεν αφορά Κ. Καραμανλή και Α. Ππαναδρέου).

Με δεδομένο ότι τα ίδια τα στελέχη της κεντροαριστεράς μεταπηδούσαν από το ένα κόμμα στο άλλο, ανάλογα με τα προσωπικά τους πολιτικά συμφέροντα – ακόμη και στην ΝΔ μεταπήδησαν, το άλλοτε κεντροδεξιό κόμμα που από την μεταπολίτευση και μετά, έμεινε αμετακίνητο στις πολιτικές του θέσεις και πιστεύω, μέχρι που ήρθε ο Κ. Μητσοτάκης ο οποίος διεκδικεί και παίρνει  από την κεντροαριστερά μερίδιο.

Άρα ορθώς γίνονται ζυμώσεις για μία κεντροαριστερά η οποία πρώτα από όλα πρέπει να είναι πατριωτική και εννοείτε ότι οι δύο ίσως και τρείς ίσως και 4 αρχηγοί να παραδώσουν την σκυτάλη σε κάποιον «πεφωτισμένο» ο οποίος θα πετύχει το εγχείρημα της συνένωσης. Διαφορετικά, θα άγονται και θα φέρονται όλοι στην σφαίρα της αμπελοφιλοσοφίας, θα βγει ένας πολιτικός αχταρμάς που θα του κολλήσουν την ταμπέλα «κεντροαριστερά»  και στις επόμενες εκλογές θα διαλυθεί «εις στα εξ ων συνετέθη».

Για να μην ξεχνάμε την κεντροδεξιαριστερά του Κ. Μητσοτάκη. Αναμένεται να συμβεί ακριβώς το ίδιο, εκτός αν ενισχυθούν ευπρεπώς τα δεξιά κόμματα και αργότερα μετακινηθούν προς την κεντροδεξιά και μείνουν εκεί.

Α.Π.