Η πυρκαγιά ξεκίνησε νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να καταφθάνουν και να τη θέτουν υπό έλεγχο


Διενεργείται προανακριτική διαδικασία – Άγνωστα τα αίτια της πυρκαγιάς


Σύμφωνα με το “Ε” φωτιά ξέσπασε το απόγευμα της Πέμπτης σε αγροτική έκταση στο Μυρωδάτο ενώ οι καπνοί ήταν ορατοί από την περιοχή της ΣΕΒΑΘ. Η πυρκαγιά έκαψε, κατά κύριο λόγο, χαμηλή βλάστηση αλλά έκανε στάχτη και ψηλά δέντρα.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατέφθασαν και περιόρισαν γρήγορα την πυρκαγιά. Στην περιοχή επιχείρησαν τρία οχήματα καθώς επίσης επτά πυροσβέστες. Τα αίτια παραμένουν άγνωστα ενώ διενεργείται προανακριτική διαδικασία.

Ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Ξάνθης, πύραρχος Ιωάννης Αραμπατζής τόνισε στο «Ε» ότι η συγκεκριμένη πυρκαγιά έκαψε έξι στρέμματα χορτολιβαδική έκταση ενώ υπογράμμισε ότι «δεν εντοπίστηκε κάποιο άτομο να είναι υπεύθυνο για την πρόκληση της πυρκαγιάς».

Αγρότες από την περιοχή διαμαρτυρήθηκαν στο «Ε» ότι πολλές φορές φωτιές ξεκινούν από τους κοντούς στύλους της ΔΕΗ, οι οποίοι έχουν γυμνά καλώδια (χωρίς πλαστική επικάλυψη) και λόγω των πελαργών, μπορεί να προκληθεί σπινθηροβόλημα. Παρόλαυτα ο κ. Αραμπατζής επισημαίνει ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πυρκαγιών προκαλούνται από ανθρώπινο χέρι και πιο σπάνια από άλλες αιτίες, όπως τα καλώδια της ΔΕΗ.