Κ. ΚΟΥΡΤΙΔΗΣ: ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Ο ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ ΤΟΜΕΑΣ

Οι αντιπεριφερειάρχες είναι για άλλη δουλειά και όχι να κουβαλάνε νερό.

Ζητήσαμε ένα σχόλιο για τους 6 πρώτους μήνες της Διοίκησης Τοψίδη – Μπρίκα από τον πρώην αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Κωνσταντίνο Κουρτίδη ο οποίος δεν θέλησε να σχολιάσει τον εν γένει τρόπο διοίκησης τους αλλά στάθηκε σε δύο σημεία της συζήτησης όπου ναι μεν δεν καυτηρίασε ούτε αντιπολιτεύτηκε αλλά, εξέφρασε το παράπονο του για τον τρόπο που ο κ. Τοψίδης και η κυρία Μπρίκα αντιμετώπισαν δύο σημαντικά θέματα της Π.Ε. Ξάνθης εκτιμά με λάθος τρόπο.

Η μία περίπτωση είναι ότι κινδυνεύει ο κάμπος του δήμου Τοπείρου να μην έχει νερό να ποτίσει την σοδιά πράγμα που σημαίνει ζημιά στον πρωτογενή τομέα και ο δεύτερος λόγος που εξέφρασε το παράπονό του ήταν ότι ο κ. Τοψίδης με απευθείας ανάθεση, έδωσε την φύλαξη της Π.Ε. Ξάνθης και του Μάνος Χατζηδάκης

Η Π.Ε. ΞΑΝΘΗΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΕΡΙΜΝΗΣΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΝΕΡΟ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ

«Εγώ δεν θα αναφερθώ για το τι έγινε αυτούς τους 6 μήνες στην διοίκηση είναι μία περίοδος της οποίας περιμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα.  Είμαι δυσαρεστημένος από τα αποτελέσματα και θα αναφερθώ σε δύο, τα οποία θεωρώ πάρα πολύ σημαντικά θέματα. Πάρα πολλοί κάτοικοι από την περιοχή Τοπείρου με πήραν τηλέφωνο ότι δεν υπάρχει νερό στον Λασπία, με αποτέλεσμα όλος ο Νότιος Τόπειρος να απειλείτε με καταστροφή σχετικά με την πρωτογενή παραγωγή. Υπάρχουν πάρα πολλοί κάτοικοι οι οποίοι δεν έχουν νερό στα χωράφια τους γιατί ότι περίσσευε από τα κανάλια στον Βόρειο Τόπειρο, δηλαδή από την Κρεμαστή και κάτω, πήγαινε στην υπερχύληση με αποτέλεσμα οι κάτοικοι από αυτό το νερό να ποτίζουν τα χωράφια τους όπως, και με μία υδρομάστευση που γινόταν από την Περιφέρεια, πήγαινε νερό από το Νέστο στο Λασπία, είχανε νερό και υπήρχε άρδευση έστω και με αυτόν τον παράτυπο τρόπο. Πλέον δεν διαχέεται νερό στον Λασπία και οι κάτοικοι είναι πάρα πολύ δυσαρεστημένοι. Η Περιφέρεια και η Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης έπρεπε να επικοινωνήσει με την διοίκηση του φράγματος, να προβλέψει να υπάρχει νερό, να κάνει γεωτρήσεις όπως έκανε ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ για να μπορεί να διαχέεται νερό στο Λασπία. Να ξεκινήσει ήδη τις γεωτρήσεις αν πιάστηκε εξ απήνης και συνεπώς είμαι δυσαρεστημένος διότι επίκειται μία καταστροφή στην πρωτογενή παραγωγή».

ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ SECURITY ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ;

Η δεύτερη δυσαρέσκεια μου, έγκειται στο γεγονός ότι έγινε διαγωνισμός για την security, για την ασφάλεια όσο τόσο στο κτίριο της Περιφέρειας όσο και στο κτίριο του Χατζηδάκειου και δόθηκαν όλα σε μία εταιρεία από την Ορεστιάδα με απευθείας ανάθεση και θέλω να ρωτήσω το εξής. Γιατί δεν κλήθηκαν Ξανθιώτικες εταιρείες να υποβάλλουν προσφορές και γιατί κλήθηκαν Ορεστιαδίτικες εταιρείες και υπέβαλαν προσφορές,.  Και είναι αυτό το παράπονό μου διότι η νέα Περιφερειακή Διοίκηση έλεγε ότι θα υπάρχει ισόνομη κατανομή των πόρων. Άρα λοιπόν θα έπρεπε οι εταιρείες του Έβρου να παίρνουν την ασφάλεια στην περιοχή του Έβρου, οι Εταιρείες της Ξάνθης στην Ξάνθη και της Καβάλας στην  Καβάλας και ούτω καθεξής. Θεωρώ απαράδεκτο αυτό το γεγονός το οποίο συνδυάζεται με το άλλο, ότι μειώθηκαν κατά πολύ οι ώρες φύλαξης με αποτέλεσμα να υπάρξει και κίνδυνος και με αποτέλεσμα φυσικά, να φύγουν και δύο εξαιρετικοί υπάλληλοι που δούλευαν στην προηγούμενη security  και οι οποίοι θα διατηρούσαν την θέση τους, οι οποίοι και τους αισθανόμασταν σαν φίλους, σαν παιδιά μας, με τους οποίους συνεργαζόμασταν χρόνια και τους οποίους φυσικά και δεν τους έβαλα εγώ, αλλά τους βρήκα και τους παρακάλεσα να παραμείνουν γιατί αγαπούσαν την δουλειά τους και βοηθούσαν την περιφέρεια. Τέτοια πράγματα αρχίζουν να κλονίζουν την εμπιστοσύνη τόσο την δική μου αλλά και των πολιτών για την νέα διοίκηση και εύχομαι να συνεχίσει και να μην δούμε άσχημα αποτελέσματα. Πάντως, θέλω να πω ότι είμαι δυσαρεστημένος από την μέχρι τώρα πορεία από αυτά τα δύο γεγονότα τα οποία ήταν τόσο απλά και θα έπρεπε ήδη να είχαν επιλύσει και φυσικά είμαι πάρα πολύ στεναχωρημένος ότι αδικήθηκε η Ξάνθη με την απευθείας ανάθεση που έγινε σε Ορεστιαδίτη. Όχι ότι έχω πρόβλημα με τους Ορεστιαδίτες αλλά, η Ξάνθη πρέπει να παίρνει τις απευθείας αναθέσεις».

 

Σχόλιο για την ανακοίνωση έργων από Τοψίδη για έργα που δρομολόγησε η διοίκηση Μέτιου χωρίς να γίνει αναφορά στην προηγούμενη διοίκηση.

«Η πλευρά Τοψίδη και καλά κάνει και συνεχίζει το έργο το δικό μας, δεν είναι κακό, αλλά το σαβουάρ βίβρ, οι κανόνες ευγένειας, απαιτούν να αναφέρει ότι συνεχίζει το έργο του προηγούμενού και δεν είναι κακό και φυσικά έπρεπε να είχε αναφέρει τι έχει να προσθέσει αυτός σε σχέση με το προηγούμενο έργο και τι  όχι».

 

Ένα σχόλιο για τις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν της κυρίας Μπρίκα και του αντιπεριφερειάρχη Χατζηγγενέ, να κουβαλάνε μπουκάλια με νερό στο χωριό Κένταυρος

https://www.xanthitimes.gr/2024/06/26/epikoinoniakes-praktikes-xeperasmenon-epochon-toys-antiperifereiarches-xanthis/

 

Θέλω να πω το εξής, το πρόβλημα δεν είναι τι θα δείξουμε, αλλά ο Κένταυρος έχει ένα πρόβλημα με το νερό. Εμείς είχαμε βγάλει χρήματα για το δήμο Μύκης, για να κάνει δεξαμενές και να προχωρήσει στην λύση του προβλήματος. Η λύση του προβλήματος θα γίνει φυσικά από τον δήμο Μύκης, τον οποίον φυσικά πρέπει να στηρίξει η Περιφέρεια. Αυτό που έπρεπε να πούνε,  ότι είναι δίπλα στον δήμο Μύκης και ότι θα συνδράμουνε με χρήματα και ότι άλλο χρειαστεί με μελέτες κ.λ.π. Όσο για το νερό που κουβαλούσαν οι δύο αντιπεριφερειάρχες ή έβλεπαν το νερό, δεν πρόκειται να το σχολιάσω, βέβαια κάποιοι δημοσιογράφοι συνάδελφή σας όπως π.χ. στο marωn news, γράψανε με τα χειρότερα λόγια για αυτό το γεγονός. Εγώ, ουδέν σχόλιο, ο καθένας κάνει την πολιτική του και κρίνεται».

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ