«Φουρτούνα»  στο λιμάνι Αβδήρων

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Δήμου Αβδήρων Φ. Σταυρακάρα στο λιμενικό καταφύγιο των Αβδήρων, ένα ατυχές περιστατικό έγινε η αιτία να κλειδωθεί η είσοδος των οχημάτων στον χώρο ελλιμενισμού των ερασιτεχνών αλιέων διότι κάποιο μέλος, κλειδώθηκε μέσα στο λιμάνι με αποτέλεσμα να σπάσει την κλειδαριά της μπάρας και να γίνεται ένας χαμός, όπου ΙΧ αυτοκίνητα έμπαιναν στον χώρο και ο κίνδυνος ατυχήματος ήταν εμφανέστατος και ο λόγος είναι ότι το κάθε μέλος έχει το κλειδί του και μπορούσε απρόσκοπτα να πλησιάσει στον χώρο ελλιμενισμού για να μεταφέρει τα πράγματα και τον εξοπλισμό που χρειαζόταν για το ψάρεμα ή την ψυχαγωγία του.

Όμως, από την στιγμή που έσπασε η κλειδαριά της μπάρας, έμπαιναν στον χώρο και άνθρωποι οι οποίοι δεν είχαν καμία σχέση με τα σκάφη και το αποτέλεσμα να γίνει κάποιο ατύχημα ήταν ορατό.

Αυτό στάθηκε η αφορμή μέχρι να διευθετηθεί το θέμα του κλειδώματος της μπάρας το Δ.Σ. να πάρει την απόφαση να απαγορεύσει την είσοδο στον χώρο των σκαφών ΙΧΕ οχήματα. Αυτό, προκάλεσε κάποιες αντιδράσεις αλλά οι περισσότεροι αντιλαμβάνονται το λογικό της απόφασης.

Οπότε όσο πιο γρήγορα τακτοποιηθεί το ζήτημα από τους υπεύθυνους του συλλόγου και να γίνει νέα κλειδαριά και να διανεμηθεί στα μέλη αντίγραφο κλειδιού, απαγορεύεται η προσέλευση των ΙΧ στον χώρο των σκαφών.

Όσο για αναφορές που είδαν το φως της δημοσιότητας για απαγόρευση επαγγελματικού σκάφους στο λιμάνι των Αβδήρων η απάντηση που δόθηκε από τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου είναι ότι δεν υπάρχουν θέσεις οι οποίες είναι αριθμημένες και δίνονται στην αρχή της χρονιάς.

Βέβαια το παρασκήνιο λέει ότι μεταξύ του ιδιοκτήτη του σκάφους και του συντηρητή υπάρχει μία διένεξη και αυτός είναι ο λόγος που το σκάφος ζήτησε ελλιμενισμό στο λιμάνι των Αβδήρων και όχι στου Πόρτο Λάγους.

Α.Π.