Γ. Τσιτιρίδης με την διάλυση του ΣΔΑΝΞ θα είναι πολύ πιο καθαρές οι παραλίες

ΕΜΕΙΣ ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ …

 

Με αφορμή κάποια παράπονα συμπολιτών μας αναφορικά με την καθαριότητα της ακτογραμμής του δήμου Αβδήρων η οποία σημειωτέων καθημερινά δέχεται εκατοντάδες και όσο πλησιάζουμε στην καρδιά του καλοκαιριού γίνονται χιλιάδες, ρωτήσαμε τον δήμαρχο Αβδήρων Γ. Τσιτιρίδη τι γίνεται με την καθαριότητα των παραλιών.

Η απάντηση ήταν ότι καθαρίστηκαν και καθαρίζονται καθημερινά αλλά, είναι μεγάλος ο αριθμός των επισκεπτών και μοιραία σε λίγο χρόνο χρειάζεται πάλι καθάρισμα.

Θέσαμε το ερώτημα αν μετά την διάλυση του ΣΔΑΝΞ θα είναι ποιο καθαρή η ακτογραμμή και οι παραλίες του δήμου.

Η απάντηση του καταφατική. «Σίγουρα θα γίνεται καλύτερος έλεγχος στα θέματα της καθαριότητας. Με δικό μας προσωπικό, ποιο οικονομικά, πήραμε και ένα καινούριο απορριμματοφόρο πέρα από αυτά που θα μας δώσουν από τον ΣΔΑΝΞ και σίγουρα θα έχουμε καλύτερες υπηρεσίες».

Τον ρωτήσαμε για τους ναυαγοσώστες οι οποίοι είναι 7 και από πρώτης Ιουνίου μέχρι και 30 Σεπτεμβρίου θα εργάζονται,  θεωρεί τον αριθμό ικανοποιητικό οι οποίοι και προσφέρουν ανελλιπώς τις υπηρεσίες τους στους λουόμενους.

ΡΑΜΠΕΣ ΑΜΕΑ

Όπως μας πληροφόρησε ο δήμαρχος, η πρώτη ράμπα ΑΜΕΑ στην Περιοχή του Αι Γιάννη έχει τοποθετεί και λειτουργεί κανονικά και προγραμματίζεται η δεύτερη στην περιοχή του Μυρωδάτου όπου πολύ σύντομα θα τοποθετηθεί.

Ο δήμαρχος Αβδήρων δεν έκρυψε την ικανοποίηση του για την μεγάλη επισκεψιμότητα στα όρια του δήμου του σημειώνοντας ότι η τόνωση της τοπικής οικονομίας κινείται σε καλύτερο επίπεδο από πέρυσι.