ΣΤΕΛΙΟΣ ΑΡΣΕΝΙΟΥ ΦΤΑΙΕΙ Η «ΚΟΜΜΑΤΙΛΑ»

Είχα μία πολύ καλή συζήτηση χθες με τον φίλο Στέλιο Αρσενίου σε μία τυχαία συνάντηση. Έναν άνθρωπο που λατρεύει την Ξάνθη, έναν άριστο επαγγελματία, έναν πρώην αυτοδιοικητικό,  λάτρη της ιστορίας του τόπου και κυρίως άνθρωπο.

Ήταν μία τυχαία συνάντηση που κατέληξε σε καφέ και φυσικά η κουβέντα στράφηκε στην μεγάλη του αγάπη για την Ξάνθη η οποία πλέον, όπως είπε, έχει πιάσει πάτο για να καταλήξει στον Φίλιππο Τσαλίδη που ήταν βουλευτής της Ξάνθης και πρόεδρος στον ΟΣΕ και δεν φρόντισε να τροχιοδρομίσει έναν «καρβουνιάρη» για να αναδειχθούν οι ομορφιές των στενών των Τεμπών του Νέστου.

Μιλώντας για τα συνεταιριστικά εργοστάσια έκανε αναφορά στον Μπαλτατζή ο οποίος ναι μεν δεν ήξερε πολλά γράμματα σε σύγκριση με τους μετέπειτα διαχειριστές και πολιτικούς προϊσταμένους των συνεταιριστικών και φυσικά η ζημιά έγινε με τον απερίσκεπτο διορισμό εργαζομένων, οι οποίοι πολλές φορές δεν πατούσαν στα εργοστάσια και πληρώνονταν και είχαν μοναδικό προσόν την κομματική ταυτότητα.

Χαρακτήρισε γενναία την απόφαση του πρώην Υπουργού Αλέξανδρου Κοντού που τα έκλεισε και δεν παράτεινε άλλο την οικονομική αιμορραγία των φορολογουμένων πολιτών.

Αυτός είναι ο Σ. Αρσενίου που δεν μασά τα λόγια του και δυστυχώς λέει αλήθειες που πονάνε κάποιους οι οποίοι επιβίωσαν χωρίς ποτέ να δουλέψουν χάρις στην κομματική τους ταυτότητα, είτε αυτή ήταν πράσινη είτε μπλε. «Η κομματίλα» έκλεισε τα εργοστάσια και όχι ο Αλέξανδρος Κοντός, αναφέρει.

«Οι Ξανθιώτες, συνέχισε, φέρουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης. Δεν μπορεί η Ξάνθη να έχει βουλευτές και προέδρους οργανισμών που αντί να στηρίξουν την Ξάνθη, κοίταζαν να βολέψουν τους εαυτούς τους και  ο κόσμος της Ξάνθης, τους ψήφιζε. Ποιος τοποθέτησε τον Τσαλίδη βουλευτή και μετά πρόεδρο του ΟΣΕ; Οι Ξανθιώτες, απαντά μόνος του, ε! ας λουστούμε όλοι μαζί την αφάνεια της Ξάνθης».

Ο Στέλιος Αρσενίου που έχει δουλέψει πολύ στην ζωή του και κανένας δεν μπορεί αυτό να το αμφισβητήσει, συγκρίνοντας την Ξάνθη με πόλεις του Νότου όπως Χαλκίδα, Βόλος Ναύπλιο, Κόρινθο, Λαμία είπε. «Οι Ξανθιώτες όλα αυτά τα χρόνια τα περίμεναν όλα έτοιμα. Μπορεί να γίνει χαΐρι από τον καναπέ; Ξέρεις ότι στην Ξάνθη είχαμε οικογένειες που μπορούσαν να επενδύσουν στην πόλη και αντί για αυτό επένδυσαν σε άλλες πόλεις και χώρες»;

«Δεν μπορεί κάποιος να είναι πρύτανης στο πανεπιστήμιο της Ξάνθης και να μην μπορεί να συνδέσει την επιστήμη με την αγορά και τα δημόσια έργα που έλαβαν χώρα στον νομό. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Να έχεις στην πόλη ένα πανεπιστήμιο με τεχνοκράτες και να μην μπορείς να παντρέψεις τα δρώμενα της κοινωνίας με την επιστήμη»…

«Δυστυχώς η πόλη και ο Νομός … τετέλεσται. Πνέει τα λοίσθια και μόνο ένα θαύμα θα την σώσει».

Αυτή ήταν μία εικόνα της συζήτησης που είχαμε με τον Στέλιο Αρσενίου που πλέον είναι απλός θεατής της κακής ροής των πραγμάτων της πόλης – νομού.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ